چهارشنبه، مهر ۰۷، ۱۳۸۹

سردر دانشگاه ارومیه

یکی از دوستان که طراحی فضای داخلی، خارجی و مبلمان شهری کارشه، چند روز پیش مطلب حیرت انگیزی نشونم داد. احتمالن خیلی از شما پرفسورها ازش خبر داشتید و حالا دارید به بغل دستیتون می گید بابا اینو که همه می دونند. اما محض اطلاع کسانی نمی دانند یا متوجه نشده می گم. این پایین عکس سر در جدید دانشگاه ارومیه رو می بینید:


شبیه عنکبوت نیست؟ زشت نیست سردر دانشگاه این مملکت عنکبوت باشه؟ اساتید و دانشجویان گرانقدر از زیر همچین چیزی وارد چنین محیط ارزشمندی بشن؟

دوشنبه، مهر ۰۵، ۱۳۸۹

آرشیو S&T

مدتی پیش مجله Sky and Telescope آرشیو 70 ساله اش را روی دی وی دی منتشر کرد. متاسفانه الان زورم نمیرسه که حدود 350هزار تومن برای خریدش خرج کنم. میترسم خیلی هم عرضه این محصول طولانی نباشه. کسی هست که دوست داشته باشه باهم مشترکن این مجموعه رو بگیریم ؟

پنجشنبه، مهر ۰۱، ۱۳۸۹

رصد دنباله دار

برنامه رصد دنباله دار Hartley 2 یکشنبه 4 مهر ماه ۸۹ بعد از غروب آفتاب به مدت 1.5 ساعت در پارک جنگلی ارومیه برگزار می شود. از علاقه مندان دعوت می شود که در این برنامه شرکت نمایند.
محل دقیق: پارک جنگلی، نرسیده به مزار شهدای گمنام،فرعی روبروی بام شهر
در صورت لزوم با آقای حمزه زاده تماس بگیرید.

چهارشنبه، شهریور ۲۴، ۱۳۸۹

رونمایی از منشور کوروش

احمدي‌نژاد در موزه ملي ايران:
رونمايي از منشور كوروش تأكيد مجدد بر ارزش‌هاي مورد نياز بشر است
خبرگزاري فارس: رئيس جمهور گفت: سخن گفتن از ايران، سخن گفتن از موجوديت انسان در زمين و سخن از فرهنگ، ارزش‌ها، اصالت‌هاي انساني و الهي، خداپرستي، عدالت، عشق و فداكاري است.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاري فارس، محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور عصر امروز يكشنبه در آيين رونمايي از منشور كوروش كه در موزه ملي ايران برگزار شد، اين مراسم را يك جلسه تاريخي دانست كه همه تاريخ، ملت‌ها، آزادگان، عدالتخواهان، موحدان جهان و انسان‌هاي بزرگ تاريخ را به هم پيوند مي‌دهد.
وي منشور كوروش را منشور عشق و كوروش را شاه جهان توصيف كرد و افزود: عناصر تنيده شده در منشور كوروش همه دل‌ها، ‌انديشه‌هاي پاك و ارزش‌هاي الهي و انساني را به هم گره مي‌زند.
رئيس جمهور منشور كوروش را يك معيار بسيار ارزشمند براي ارزيابي‌هاي تاريخي و عملكرد سياستمداران و حاكمان تاريخ و تأكيدي بر آزادگي و آزادي دانست و در ادامه با قرائت بخش‌هايي از اين منشور تأكيد كرد: كوروش در اين منشور مي‌گويد هر كس كه مرا به پادشاهي خود قبول كند يا نكند و هر گاه كه مرا پادشاه خود بداند، من براي سلطنت بر آنان مبادرت به جنگ نخواهم كرد.
احمدي‌نژاد منشور كوروش را تأكيدي بر آزادي انديشه و تفكر و آزادي انتخاب انسان‌ها خواند و ادامه داد:‌ در اين منشور آمده است كه همگان در سرزمين من كه همه جهان است در انتخاب انديشه و عقيده آزاد هستند.
وي منشور كوروش را منشور آزادي توصيف كرد و افزود:‌ وقتي كوروش سرزميني را فتح مي‌كند براي حقوق مردم، دارايي‌‌ها و موجوديت مردم و شخصيت مردمان سرزمين فتح شده كمال احترام را قائل است و هيچ فرقي بين آنان و حاكمان قرار نمي‌دهد.
رئيس جمهور اين منشور را حقيقت يگانه پرستي عنوان كرد و ادامه داد: حركت كوروش براي فتح بابل در حقيقت براي دفاع از قوم يگانه پرست آن روز يعني پيروان حضرت موسي (ع) بود؛ همانان كه امروز آنها را يهودي مي‌نامند و كوروش براي نجات يگانه پرستاني كه در چنگال ظالمان بودند حركت كرد و بعد از فتح بابل، فرمان آزادي انديشه و عقيده را صادر كرد؛ همان چيزي كه همه پيامبران و يگانه پرستان آن را فرياد مي‌زدند.
احمدي‌نژاد با بيان اينكه انتخاب يگانه‌پرستي جز با ميل و اشتياق و داوطلبانه صورت نمي‌گيرد، منشور كوروش را منشور مبارزه با ستم و ظلم دانست و خاطرنشان كرد: كوروش در اين منشور مي‌گويد من تا روزي كه پادشاه ايران و بابل و كشورهاي جهات اربعه يعني همه جهان هستم نمي‌گذارم كسي به ديگري ظلم كند و اگر شخصي مظلوم واقع شد من حق وي را از مظلوم خواهم گرفت و به او خواهم داد و ستمگران را مجازات خواهم كرد و تا روزي كه پادشاه هستم نخواهم گذاشت كسي مال غير منقول يا منقول ديگري را به زور يا به هر نحو ديگري بدون پرداخت بهاي آن يا جلب رضايت صاحب مال تصرف كند.
وي منشور كوروش را منشور دفاع از مظلومين و ايستادگي در برابر ظالمان و لغو سلطه انسان بر انسان و به بيگاري كشيدن انسان و برده‌داري خواند و در ادامه به قرائت بخش‌هايي از منشور كوروش در اين زمينه پرداخت.
رئيس جمهور اين منشور را منشور احترام به كرامت انسان‌ها و حقوق پايه و اساسي انسان‌ها ذكر كرد و گفت: در اين منشور، كوروش مي‌گويد هر كس هر شغلي را كه ميل دارد مي‌تواند انتخاب كند و به هر نحوي كه مايل است مي‌تواند به مصرف برساند مشروط بر اينكه به حقوق ديگران لطمه‌اي نزند و هر كس در هر نقطه‌اي از سرزمين من مي‌تواند مسكن بگزيند و زندگي كند.
احمدي‌نژاد رونمايي از منشور كوروش را تأكيد مجددي بر ارزش‌ها و اصولي كه بشر امروز به شدت به آن نيازمند است، دانست و با اشاره به تحولات روز صحنه جهاني خاطرنشان كرد: امروز بيش از هميشه تاريخ به يگانه پرستي و احترام به انسان‌ها و كرامت انسان‌ها و به رسميت شناختن حقوق انسان‌ها و ملت‌ها، مقابله با ظلم و ستمگري و دفاع از مظلوم نياز داريم و متأسفانه سازمان‌هاي حاكم بر جهان و مديريت مسلط بر جهان قادر به تأمين آن نيست و جلسه امروز هشدار و بيدارباشي به همه حاكمان، مديران و مدعيان است كه اگر مي‌خواهند در آنان جاويد بمانند، راه اين است.
وي جلسه امروز را تأكيدي بر عظمت و عزت ايران دانست و تأكيد كرد: همه توجه دارند كه سخن از ايران سخن از يك جغرافيا و يك نژاد و يك قوم نيست بلكه سخن از موجوديت انسان در زمين و سخن از فرهنگ، ارزش‌ها، اصالت‌هاي انساني و الهي، خداپرستي، عدالت، عشق و فداكاري است و ملت ايران در طول تاريخ پرچمدار ارزش‌هاي متعالي بودند.
به گفته رئيس جمهور، ملت ايران همواره يك ملت موحد و عدالتخواه بوده و در طول تاريخ به ساير ملت‌ها، فرهنگ‌ها و آداب و رسوم انساني و الهي ملت‌ها احترام گذاشته و همواره مدافع مظلومان و ياور آنان و در نقطه مقابل ستمگران تاريخ بوده و و در غم و شادي ملت‌ها شريك بوده است و از اين سرزمين همواره انديشه انساني الهي، عشق و عرفان و احساس همبستگي با ملت‌ها و عدالت منتشر شده است.
احمدي‌نژاد افزود: اين جلسه و رونمايي از منشور كوروش تأكيدي است بر همه توانمندي‌هاي ملت ايران كه در طول تاريخ با سخاوتمندي در اختيار همه ملت‌ها قرار گرفته و ملت ايران همواره داشته هاي علمي، فرهنگي، انساني هنري و مادي خود را با انصاف و از سر عشق و محبت با ساير ملت‌ها تقسيم كرده است و امروز در دنيا موزه‌اي نيست كه آثار برجسته‌اي از فرهنگ و هنر و انديشه ناب ايراني در آنجا جلوه‌گر و سرافراز نباشد.
رئيس جمهور خطاب به كساني كه تصور مي‌كنند با هياهو و برخي اقدامات سخيف و پيش پا افتاده مي‌توانند مانع شكوفايي ملت ايران شوند، تأكيد كرد: ملت ايران كه همواره موحد و پرچمدار عدالت بوده و با اختيار و آگاهي و در كمال آزادي دين كامل و كامل دين را از سرچشمه اصلي آن يعني پيامبر گرامي اسلام و خاندان مكرمش دريافت كرده و همواره موجوديت خود را براي شكوفايي و بالندگي ارزش‌هاي الهي نهفته در دين اسلام فدا كرده، امروز بيدار است و حركت عمومي ملت ايران براي بازيابي هويت اصيل الهي و انساني و عدالتخواهي ادامه دارد و كاروان حركت ملت ايران به سمت باز آفريني تمدني نوين براي همه بشريت كه به يگانه پرستي و عدالت و حق استوار است به راه افتاده است و هيچ قدرتي در عالم قادر نيست در برابر حركت اين كاروان مانعي ايجاد كند.
احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: خيال نكنند كه ملت ايران علف هرز روييده در سرزمين ديگران است كه با يك باد و يا يك حركت ريشه كن شود بلكه ملت ايران درخت تناوري است كه ريشه در اعماق زمين دارد و چند هزار ساله است و انديشه او سر به آسمان مي‌سايد و پيام آور صلح، دوستي، عشق و برادري براي همه ملت‌هاست.
وي خاطرنشان كرد: پيام اين جلسه دعوت همگان به ارزش‌هاي الهي و ميعاد و موعود مشترك همه انبياء، صالحان و آزادگان جهان است و بشريت امروز بيش از گذشته و به شدت نيازمند بازگشت به خويشتن و برپايي عدالت و سعادت است؛‌ همانكه پيامبران پرچمدار آن بودند و در عصر ما آن موعود، به همراه حضرت عيسي خواهد آمد و اين آرزوي تاريخي به اتفاق صالحان محقق خواهد كرد.
رئيس جمهور در پايان رونمايي از منشور كوروش را به همه حضار، ملت‌هاي جهان و عدالتخواهان تبريك گفت و از حميد بقايي، رئيس موزه بريتانيا و رئيس بخش خاورميانه اين موزه تشكر و ابراز اميدواري كرد كه اين اقدام، آغاز يك همكاري گسترده و همه جانبه و مستمر در زمينه‌هاي گوناگون باشد.

کتاب در گردش

از یکی از دوستان ایمیل خیلی جالبی گرفتم. خیلی به موضوع علاقمند شدم من. اینجا منتشرش کردم تا افراد بیشتری علاقمند این کار شوند. البته با سطح اخلاقی پایین جامعه ایرانی بعید می دونم همچین کارهایی پا بگیره.
این مطلب را ازروزنامه شرق گرفته‌ام، مورخ یکشنبه 14 شهریور 1389،  ش. 1054، صفحه: 9، ب قلم خانوم مرضیه رسولی.
کتابت را جا بگذار
جا گذاشتن کتاب در مکان‌های عمومی رقتاری است که اکنون در ایتالیا و فرانسه هم رو به فزونی گذاشته. کسی که کتابش را در مکانی عمومی  رها می‌کند، هویت خود را آشکار نمی‌کند و ادعایی هم بابت قیمت کتاب ندارد، اما یک درخواست از خواننده یا خوانندگان احتمالی بعدی دارد: "شما نیز بعد از خواندن کتاب، آن را در محلی مشابه قرار دهید تا دیگران هم بتوانند از این اثر استفاده کنند." رول هورنباکر نخستین کسی بود که این حرکت را انجام داد. او یک فروشنده کامپیوتر در ایالت میسوری امریکا بود و نام این رفتار را Book Crossing گذاشت؛ یعنی کتاب در گردش. در فرانسه کتاب‌های در حال گردش از 10 هزار جلد فراتر رفته است. این رفتار جدید را می‌شود به نوعی "کمپین کتابخوانی" یا "کمپین به اشتراک گذاشتن کتاب" در نظر گرفت؛ کمپینی که می‌تواند به مثابه یک پروژه فرهنگی قابل تامل باشد.
حالا رفتار مذکور به قدری در غرب رواج یافته که کم‌کم از ترکیه نیز سر درآورده است. در ترک‌بوکو – یکی از شهرهای ساحلی ترکیه – کنار دریا قدم می‌زدم که کتابی روی شن‌ها توجهم را جلب کرد. فکر کردم حتما صاحب کتاب‌ فراموش کرده آن را با خود ببرد. برش داشتم و همین‌که چشمم به صفحه اولش افتاد؛  از خوشحالی در پوست خود نگنجیدم. در صفحه اول کتاب یک نفر متن زیر را نوشته بود:
"من این کتاب را با علاقه خواندم و آن را در همان مکانی که به آخر رسانده بودم رها کردم. امیدوارم شما هم از این کتاب خوش‌تان بیاید. اگر از آن خوش‌تان آمد بخوانید و گرنه در همان نقطه‌ای که پیدایش کرده‌اید، بگذارید بماند اگر کتاب را خواندید شماره‌ای به تعداد خوانندگان اضافه کنید و با ذکر محل پایان مطالعه، در جایی رهایش کنید."
در همان صفحه دستخط سومین خواننده توجهم را جلب کرد: "خواننده شماره سه در ترک‌بوکو". پس تا به‌حال سه نفر که همدیگر را نمی‌شناسند این کتاب را خوانده‌اند. طبق اصلاعات موجود در همان صفحه، خواننده اول کتاب را در استانبول و خواننده دوم در شهر بُدروم مطالعه‌ی آن را به پایان رسانده و رهایش کرده بود.
برای این سنت جدید کتابخوانی سایت اینترنتی‌ای راه‌اندازی شده تا علاقمندان بتوانند با عضویت در آن به رهگیری کتاب‌هایی که رها کرده‌اند، بپردازند. توصیه می‌کنم سری به سایت bookcrossing.com بزنید. طبق اطلاعات موجود در حال حاضر بیش از 2 میلیون و 500 هزار جلد کتاب که اطلاعات‌شان در این سایت ثبت شده در حال گردش هستند. هدف گردانندگان سایت یاد شده، تبدیل کردن دنیا به یک کتابخانه‌ی بزرگ است. از این به بعد اگر در کافه، در لابی هتل، یا سالن انتظار سینما کتابی را پیدا کردید، تعجب نکنید چون ممکن است با یک جلد "کتاب در گردش" روبرو شده باشید... (به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهر کتاب)

یکشنبه، شهریور ۲۱، ۱۳۸۹

عکاسی نجومی برای آماتورها

ده سال پیش کتاب Astrophotography for the amateur را ترجمه کردم. قرار شد بعد از ویرایش چاپ شود که من رفتم خدمت وظیفه و بعدش هم آمدم ارومیه و موضوع از اولویت خارج شد. بارها با دوستان برای ویرایش و چاپش صحبت کردم اما کار به نتیجه نرسید. با همه گیری عکاسی دیجیتال نجومی هم کتاب ارزش اولیه خودرا از دست داد. اکنون فقط محض آشنایی مقدماتی با عکاسی نجومی این متن خام را منتشر می کنم، امیدوارم به کارتان بیاید.
تاکید می کنم متن مشکلات ادبی و علمی فراوانی دارد، حتمن در مواردی که نیاز می بینید آنرا با متن اصلی مقایسه کنید. عکسها را هم می توانید در متن اصلی بیابید.
دانلود از پرشین گیگ (حجم حدود 8 مگابایت)
فقط امیدوارم راهزنهای اینترنتی دیرتر دستشان به اینجا برسد.

پنجشنبه، شهریور ۱۱، ۱۳۸۹

Bad Universe

نمی دونم نویسنده سایت Bad Astronomy رو می شناسید یا نه، آقای Phil Plait سالهاست با دروغ ها و برداشتهای اشتباه نجومی مبارزه می کنه. تازگی در شبکه دیسکاوری سریالی رو شروع کرده با نام Bad Universe، اینجا هم همان سبک و سیاق رو دنبال کرده و مواردی که به نظرش برای ذهن مردم سوال وجود داره یا بد برداشت شده رو علمی بررسی می کنه و جواب میده.
اگر دسترسی به ADSL دارید حتمن از تورنت دانلود کنید و ببینید. معذرت هم می خوام از ایشون که ملت رو تشویق به این دزدی می کنم، اما راه دیگه ای برای ایرانی ها نیست که بتونن این سریال رو ببینن. امیدوارم روزی بشه که بتونیم با دنیای بیرون راحت ارتباط داشته باشیم.



تا فراموش نکردم بگم که فقط قسمت اول سریال با موضوع سیارکهای مهاجم به زمین پخش شده( یا حداقل من فقط اینو پیدا کردم). زبان برنامه خیلی جذاب و گرمه. حتی اگر انگلیسی تون ضعیفه هم می تونید کلی ازش چیز یاد بگیرید.
ارموی هایی هم که امکان دانلود ندارن هم یک سری به من بزنن و فلش مموریشونم همراه بیارن!