سهشنبه، دی ۰۶، ۱۳۸۴
گوشه ای از تاریخ نجوم و فضانوردی، امروز 6 دی 1384
دوشنبه، آذر ۱۴، ۱۳۸۴
اگر
یکشنبه، آبان ۲۹، ۱۳۸۴
همایش دانشجویی فیزیک
داستان ليلي
دوشنبه، آبان ۲۳، ۱۳۸۴
سیارک نشین گم شد.
ادامه مطلب را از لینک عنوان به انگلیسی بخوانید.
امروز درتاریخ نجوم و فضانوردی،23/8/1384
یکشنبه، آبان ۲۲، ۱۳۸۴
پيشنهاد فضانوردان برای منحرف کردن سيارک ها
ادوارد لو و استنلی لاو، فضانوردان آژانس فضايی آمريکا، پيشنهاد می کنند يک راکت عظيم به فضا پرتاب شود تا با نيروی خود هر سيارکی را که ممکن است در مسير تصادم با زمين قرار داشته باشد "بکسل" کند.
وسيله نقليه پيشنهادی آنها به سادگی بر فراز سيارک قرار خواهد گرفت و با استفاده از نيروی جاذبه آن را از مسير تصادم منحرف خواهد کرد.
لو و لاو در نشريه علمی "نيچر" گزارش می دهند که يک موشک 20 تنی می تواند سيارکی به قطر 200 متر را ظرف مدت يک سال از مسيرش منحرف کند.
دانشمندان معتقدند که اگر سيارکی به اين اندازه با کره زمين برخورد کند، باعث ويرانی گسترده و تلفات انبوه خواهد شد.
در گذشته ترفندهای مختلفی برای نجات زمين از چنين برخوردی پيشنهاد شده و بسياری از آنها در فيلم های هاليوودی منعکس شده است.
لو و لاو معتقدند که چسباندن يک فضاپيما به سطح صخره ای و ناهموار يک سيارک، به منظور جابجا کردن آن، بسيار دشوار خواهد بود.
آنها استدلال می کنند که فضاپيما به سادگی می تواند از کشش جاذبه ميان خود و سيارک برای انتقال آرام آن به يک مسير ايمن استفاده کند.
اين ايده در نمايشگاهی در موزه علوم لندن به نمايش درآمده است.
ربکا ريچاردز، از مقام های اين موزه، گفت: "اين ايده ای به نهايت مهيج است که از مخيله فيلمنامه نويسان هاليوودی يا حتی دانشمندان نظری نشات نگرفته."
"اين يک طرح علمی واقع گرايانه از فضانوردان باتجربه است که می تواند يک اصل ساده علمی را به تجربه ای با اهميت جهانی بدل کند."
به نقل از سایت فارسی بی بی سی
شاهكاري جديد از كاسيني
فضاپیمای مدارگرد کاسینی در قلمرو زحل، تصویر خیره کننده ای را از سه قمر این سیاره در امتداد حلقه های زحل به زمین فرستاده است.
اين تصوير زيبا كه سه دنياي متفاوت در قلمرو ارباب حلقه ها(زحل) را نشان مي دهد به وسيله فضاپيماي كاسيني گرفته شده است.این فضاپیما از تیر سال ۱۳۸۳ به دور زحل در حال گردش است و دیدگاه ما را از این سیاره غولپیکر گازی و خانواده پر شمار اقمارش دگرگون کرده است .
در قسمت بالا(چپ) قمر ديون با قطر کیلومتر ۱۱۲۶ و در وسط تصوير تتيس با قطر کیلومتر ۱۰۷۱ ديده مي شوند.همچنين قمر پاندورا به کوچکی ۸۴ کیلومتردر گوشه راست(پايين) تصوير به چشم مي خورد. در لحظه گرفتن اين تصوير تتيس در فاصله زيادي از حلقه قرار داشته در صورتي كه دو قمر ديگر به فضاپيما نزديك بوده اند.همچنين كاسيني در فاصله ۲/۱ میلیون کیلومتری از زحل قرار داشته است.اين عكس با دوربين زاويه ديد بسته كاسيني در طول موج آبي مرئي گرفته شده است و داراي مقياسي با اندازه ۵ کیلومتر در هر پيكسل براي ديون و پاندورا و ۹ کیلومتر در هر پيكسل براي تتيس است.
به نقل از سایت مجله نجوم
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،22/8/1384
سال 1350(1971) : Mariner 9 آمریکایی در مدار مریخ قرار گرفت. این سفینه اولین قمر هوشمندی بود که بدور سیاره دیگری غیر از زمین می گشت. این سفینه برای عکاسی از سطح مریخ پرتاب شده بود ولی گرفتن اولین عکسهایش یک ماه به دلیل طوفانی که سراسر مریخ را پوشانده بود به تاخیر افتاد. مارینر 9 یک سال در مدار مریخ بود و تمام سطح مریخ را با 7329 عکس نقشه برداری کرد و 4800 کیلومتر کانیونهای مریخی کشف کرد. این سفینه تا زمانی که توان مانور داشت عملیاتی بود تا در 5 آبان 1351 (27 اکتبر 1972) خاموش شد.
سال 1361(1982) : ارتباط زمین با مریخ نشین وایکینگ 1 قطع شد. این پایان برنامه وایکینگ بود زیرا وایکینگ 2 نیز دیگر عملیاتی نبود.
شنبه، آبان ۲۱، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،21/8/1384
سال 1344 : شوروی ها Venera 2 را تحت ماموریتی که مسیر این سفینه از کنار زهره عبور میکرد به فضا پرتاب کردند. این سفینه از 24140 کیلومتری زهره گذشت.
سال 1359 : ویجر 1 نزدیکتریم دیدار خود با زحل را انجام داد و از 64200 کیلومتری فراز ابرهای زحل گذشت. عکسهایی که ویجر 1 مخابره کرد ،ساختارهای بینظیری از حلفه های زحل نمایان کرد و نیز نشان داد که Mimas قمر زحل بوسیله حفره برخوردی عظیمی پوشانده شده.
پنجشنبه، آبان ۱۹، ۱۳۸۴
گشايش بزرگترين تلسکوپ منفرد جهان در نيمکره جنوبی
"تلسکوپ بزرگ آفريقای جنوبی" يا "سالت" با هزينه 30 ميليون دلار ساخته شده است.
بخشی از بودجه ساخت اين تلسکوپ را دانشگاه های آمريکايی، بريتانيايی و زلاند نويی تامين کرده اند اما بزرگترين سهم ساخت متعلق به دولت آفريقای جنوبی است.
ارتفاعات خشک شمال استان "کيپ" برای بيش از 50 سال محل استقرار عمده ترين رصدخانه های آفريقای جنوبی بوده است.
اما "سالت" تلسکوپی کاملا متفاوت است و در آن 91 آينه شش ضلعی برای ايجاد تلسکوپی به قطر 11 متر به يکديگر متصل شده اند.
همه اين آينه ها در يک پوسته سفيد رنگ قارچی شکل عظيم نصب شده اند.
اندازه اين تلسکوپ آن را به ابزاری بسيار قدرتمند بدل می کند به طوری که قادر است نوری با قدرت تابندگی يک شمع روی کره ماه را رويت کند.
اين تلسکوپ قادر خواهد بود نور ستارگانی در فاصله 11 ميليارد سال نوری که در اوايل عمر کيهان می تابيدند را ببيند.
قرار است دانشگاه هايی که در هزينه ساخت تلسکوپ شريک شده اند اجازه استفاده از آن را داشته باشند.
سياستمداران احزاب مخالف دولت می گويند شايد بهتر بود سهم 10 ميليون دلاری آفريقای جنوبی برای ساخت اين رصدخانه صرف نيازهای اوليه آموزش علمی می شد، اما اين تلسکوپ نه فقط برای پيشرفت دانش بلکه دارای جنبه ای افتخاری است.
ديويد باکلی، دانشمند ارشد اين پروژه، در آستانه افتتاح تلسکوپ به بی بی سی گفت که اين پروژه ای نمادين برای آفريقاست که منبع الهام نسل تازه دانشمندان آفريقايی خواهد بود.
به نقل از سایت فارسی بی بی سی
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،19/8/1384
سال 1347 : شوروی ها Zond 6 را پرتاب کردند.
سال 1349 : شوروی ها Luna 17 رابه سوی ماه پرتاب کردند. این سفینه حامل اولین ماه پیما به نام Lunokhod 1 بود.
چهارشنبه، آبان ۱۸، ۱۳۸۴
در آسمان فردا؛پنجشنبه،19/8/1384
پنجشبه ،19/8/1384 ،13:30 : اورانوس در 3 درجه ای شمال ماه.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،18/8/1384
سهشنبه، آبان ۱۷، ۱۳۸۴
در آسمان فردا،18/8/1384،چهارشنبه
چهارشنبه ،18/8/1384 ،19:30 :عطارد در 1.9 درجه ای شمال قلب العقرب.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی
سال 1337 : آمریکایی ها در ماموریتی ناموفق Pioneer 2 را به سوی ماه پرتاب کردند.
سال 1380 : به مدت 17 دقیقه مشتری بدون اقمار گالیله ای اش دیده شد. در طول این مدت هر 4 قمر در پشت مشتری بودند.
پلوتو صاحب ۲ قمر جديد شد
داستان کشف اقمار جديد سياره پلوتو ازشب ۱۵ ماه مي سال جاري آغاز شد ،زماني که آلن استرن از موسسه تحقيقاتي جنوب غرب در کلورادو و هارولد ويور از موسسه جان هاپکينز در راستاي رصدهاي منظمي که در طرح ماموريت اکتشافي نيو هارزنز (افقهاي نو) و از هدف اين ماموريت ،پلوتون انجام مي دادند موفق به شناسايي اجرام کم سويي در اطراف اين سياره دوردست شدند.
بر اساس داده هاي اوليه اين دو جسم که به طور موقت به نامهاي S/۲۰۰۵ P۱ و S/۲۰۰۵ P۲ ناميده مي شوند ،به ترتيب ۶۴۵۰۰ و ۴۹۵۰۰ کيلومتر از سياره مادر خود فاصله دارند و مدار گردش آنها به دور پلوتو بر صفحه مدار چارون منطبق است. اين دو قمر که با قدر ۲۳،۱ و ۲۳،۴ در آسمان مي درخشند دوره تناوبي معادل ۳۸ و ۵ و ۲۵ روز دارند و قطر آنها ۱۵۰ و ۱۰۰ کيلومتر تخمين زده ميشود.نکته جالب در باره اين کشف ، نحوه شکل گيري اين اقمار است که به نظر مي رسد در محل خود شکل گرفته و حاصل برخوردي پر انرژي در منطقه سياره پلوتون و در گذشته اي دور باشد.
به نقل از سایت مجله نجوم
دوشنبه، آبان ۱۶، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،16/8/1384
یکشنبه، آبان ۱۵، ۱۳۸۴
در آسمان فردا،دوشنبه،16/8/1384
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،15/8/1384
راز محل دفن پدر ستاره شناسی نوين گشوده شد
تصور می شود کوپرنيک در کليسای جامع فرامبورک در شمال شرقی لهستان، که برای ساليان دراز محل فعاليت و زندگی او بود، دفن شده باشد.
محل دفن وی عليرغم چندين مورد جستجوی باستان شناسی کشف نشده بود.
اما حفاری تازه ای در تابستان امسال به کشفی جالب منجر شد.
دو ماه قبل باستان شناسان درحالی که سرگرم حفاری در کليسای جامع فرامبورک بودند جمجمه و بخشی از بقايای مردی را يافتند که هنگام مرگ 60 تا 70 سال داشته است.
کوپرنيک در سال 1543 در سن 70 سالگی درگذشت. جمجمه توسط متخصصان در آزمايشگاه مرکزی پزشکی قانونی در ورشو مورد معاينه قرار گرفت.
آنها با کمک اطلاعات جمع آوری شده از جمجمه توانستند به بازسازی کامپيوتری صورت اين مرد بپردازند.
اين تصوير يک مرد سپيدمو با يک بينی بزرگ و اثر زخمی کوچک بالای چشمانی نافذ را ترسيم می کند.
به علاوه اين تصوير آنقدر به پرتره های کوپرنيک شباهت دارد که دانشمندان را قانع کرده است جمجمه به احتمال غالب به آن منجم برجسته تعلق داشته است.
او برای ساليان طولانی عضو جامعه کشيشان اين کليسا بود و مطالعات نجومی اش را در تنها در اوقات فراغت دنبال می کرد.
اما نظريه او داير بر اينکه زمين دور خورشيد می گردد نه خورشيد گرد زمين، نقطه آغاز ستاره شناسی نوين و يکی از مهم ترين اکتشافات تاريخ علم تلقی می شود.
به نقل از بی بی سی فارسی
جمعه، آبان ۱۳، ۱۳۸۴
گرین کارت لاتاری 2007
در آسمان فردا ،14/8/1384
شنبه 14/8/1384 ،18:30 : حداکثر رخگرد ماه،7.8 درجه.
شنبه 14/8/1384 ،22:30 : زهره در 1.4 درجه ای شمال ماه.
پنجشنبه، آبان ۱۲، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ،13/8/1384
جمعه 13/8/1384 ،10:30 : قلب العقرب در 0.2 درجه ای جنوب ماه. اطلاعات بیشتر.
جمعه 13/8/1384 ،15:30 : سیارک 19 Fortuna (قدر 8.9) درمقابله.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،12/8/1384
سال 1352 : ایالات متحده مارینر 10 را به سوی زهره و عطارد پرتاب کرد. تا امروز مارینر 10 تنها سفینه ای بوده که به عطارد رفته.
یکشنبه، آبان ۰۸، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی ؛8/8/1384
سال 1360 : اتحاد جماهیر شوروی ونرا 13 را به سوی زهره پرتاب کرد. این سفینه در 10 اسفند 1361 به زهره رسید و تصاویر تلوزیونی رنگی از آسمان و سطح زهره به زمین ارسال کرد.
شنبه، آبان ۰۷، ۱۳۸۴
تاریخ نجوم
دوشنبه، آبان ۰۲، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،2/8/1384
سال 1230 : ستاره شناس انگلیسی William Lassell اقمار اورانوس،Ariel و Umbriel را کشف کرد.
سال 1341 : اتحاد جماهیر شوروی در انجام ماموریتی به سوی مریخ شکست خورد. سفینه در رسیدن به مدار زمین ناموفق بود.
سال 1377 : ایالات متحده Deep Space 1را به سوی سیارک 9969 Braille و دنباله دار Borrelly پرتاب کرد. این سفینه دارای یک موتور محرک solar electric ion بود که بدون هیچ مشکلی عمل کرد.
جمعه، مهر ۲۹، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،29/7/1384
سال 1346 :ستاره شناس و شیمیدان دانمارکی Ejnar Hertzsprung درگذشت. او بیشتر از روی نمودار Hertzsprung-Russell شناخته می شود. نموداری که برای طبقه بندی و شناخت سیر تحول ستاره ها اهمیت فراوانی دارد. Hertzsprung و ستاره شناس آمریکایی ،Henry Norris Russell جداگانه رابطه رنگ-قدر را تدوین کردند. Hertzsprung همچنین رابطه دوره تناوب-درخشندگی قیفاووسی ها که توسط Henrietta Leavitt کشف شده بود و از آن برای تعیین فاصله ابر ماژلانی کوچک کرده بود را کالیبره کرد.
چهارشنبه، مهر ۲۷، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی،27/7/1384
یکشنبه، مهر ۲۴، ۱۳۸۴
در آسمان فردا،25/7/1384
دوشنبه 25/7/1384 ،15:34 : ماه کامل. در فرهنگ عامیانه(فولکلور) آمریکایی ،ماه کامل اکتبر، Hunters Moon یا Blood Moon نامیده می شود.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی؛27/7/1384
سال 1382 : فضانورد چینی، Yang Liwei پس از 21 ساعت حضور در مدار زمین به سلانت فرود آمد و چین اولین ماموریت فضایی سرنشین دار خود را با موفقیت به پایان رساند.
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی،24/7/1384
سال 1382 : فضانورد چینی، Yang Liwei پس از 21 ساعت حضور در مدار زمین به سلانت فرود آمد و چین اولین ماموریت فضایی سرنشین دار خود را با موفقیت به پایان رساند.
شنبه، مهر ۲۳، ۱۳۸۴
در آسمان فردا،24/7/1384
یکشنبه 24/7/1384 ،21:30 : زهره در 1.6 درجه ای شمال قلب العقرب.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،23/7/1384
جمعه، مهر ۲۲، ۱۳۸۴
پرتاب دومين فضاپيماي سرنشيندار چين به فضا
در جريان اين ماموريت فضايي براي نخستين بارآزمايش علمي نيز با مشاركت انسان در يك فضاي واقعي انجام خواهد شد. مراسم پرتاب اين فضاپيما از مركز پرتاب ماهوارهاي " جيو چوان" در استان "گان سو" در صحراي "گبي " واقع در شمال غرب چين به صورت زنده از چند شبكه تلويزيوني چين پخش شد. " في جين لونگ " ۴۰ساله و " نيههاي شنگ" ۴۱ساله هر دو خلبان نيروي هوايي چين از سرنشينان فضاپيماي چين هستند كه قرار است به مدت پنج روز در فضا ماموريتهاي علمي انجام دهند. اين فضاپيما پسازانجام ماموريت پنج روزه در ناحيه مركزي منطقه خودمختار مغولستان داخلي چين به زمين خواهد نشست.
دست اندركاران برنامه فضايي چين،امنيت سفينه دوم را بيشتر از فضاپيماي " شن جو - " ۵ميدانند كه سال ۲۰۰۳ميلادي با يك فضانورد به آسمان پرتاب شد و به دنبال آن چين به عنوان سومين قدرت جهان به باشگاه فضايي پيوست . فضاپيماي "شن جو - "۵در جريان ماموريت ۲۲ساعته خود ۱۴بار بهدور مدار زمين چرخيد و سپس در منطقه مغولستان داخلي درشمال چين فرود آمد. پرچم نمايشگاه "اكسپو " ۲۰۱۰كه ميزباني آن را شهر شانگهاي از آن خود كرده است، با اين فضاپيما در فضا برافراشته خواهد شد. چين قصددارد تاسال ۲۰۱۰ميلادي يكايستگاه فضاييايجاد كرده و كاوشگر بدون سرنشين خود را به كره ماه بفرستد.
به نقل از ParsSky
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،22/7/1384
سال 1347 : انجام اولین پخش زنده تلوزیونی توسط خدمه آپولو 7 از درون یک سفینه.
سال 1364 : ونرا 16 به مدار زهره رسید. این سفینه نقشه ای راداری و نقشه ای دمایی از نیمکره شمالی زهره تهیه کرد.
پنجشنبه، مهر ۲۱، ۱۳۸۴
در آسمان فردا،22/7/1384
جمعه 22/7/1384 : عطارد در اوج.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،21/7/1384
سال 1038 : ستاره شناس هلندی Christiaan Huygens اولین طرحها از سطح مریخ را ترسیم کرد. این طرحها(اسکچها) هنوز موجودند.
چهارشنبه، مهر ۲۰، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،20/7/1384
سهشنبه، مهر ۱۹، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،19/7/1384
سال 1337 : ایالات متحده در پرتاب سفینه بدون سرنشین پایونیر 1 به مقصد ماه شکست خورد.
دوشنبه، مهر ۱۸، ۱۳۸۴
شاخه آماتوری چه کرده است ؟؟!
از آنجایی که جلسه پرسش و پاسخ به صورت مکتوب انجام خواهد شد، خواهشمند است نقد و پرسشهای خود را در خصوص عملکرد شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران، به نشانی پست الکترونیک info@tehranastro.com ارسال فرمایید. این جلسه برای باشگاه نجوم مهر ماه مورخ 27/7/1384 تنظیم شده است. ادامه خبر
به نقل از ParsSky
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی،18/7/1384
سال 1339 : اتحاد جماهیر شوروی سفینه بدون سرنشینی را بدون اعلام قبلی بسوی مریخ پرتاب کرد که به دلیل نرسیدن موشک به مدار زمین ماموریت شکست خورد.
سال 1366 : ونرا 15 به مدارش حول زهره رسید. این سفینه در طول ماموریت خود بوسیله رادار، 194 میلیون کیلومتر مربع از قطب شمال زهره را با تفکیک 1-2 کیلومتر نقشه برداری کرد.
شور شرجی
و آسمان جنوبي صداي سار و قناري
نه باد ميوزد و نه دلم گرفته از اينجا
فقط به فکر عبورم فقط به فکر فراري
ازين سکوت رسيده و اين غريبي هبهم
ازين هميشه همينطور و قصه هاي شعاري
ولي چه ساکت و سردم چقدر خسته و
و دلخوشم به سرودن به نغمه هاي سه تاري
به لحظه هاي نشستن کنار بغض شکسته
به اين که ميشوم از لابه لاي خاطره جاري
هواي شرجي و گرما ، غروب روز بهاري
خيال بافي ممتد ، پناه گاه اجاري .
از لیلا ،نویسنده شورشرجی
یکشنبه، مهر ۱۷، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی،18/7/1384
سهشنبه، مهر ۱۲، ۱۳۸۴
قمر سیاره دهم کشف شد.
مایکل براون کاشف سیاره دهم و همکارانش در 10 سپتامبر با استفاده از تلسکوپ کک 2 موفق شدند جرمی را پیدا کنند که به دور 2003 UB313 می چرخد اما هنوز موفق به کشف مدار آن نشدند .تلسکوپ فضایی هابل قرار است در نوامبر و دسامبر امسال در اختیار این تیم قرار بگیرد تا مدار و فاصله این قمر از سیاره دهم تعیین شود . براون امیدوار است تا ژانویه سال آینده تمامی فاکتور های اساسی مربوط به این قمر را پیدا کند. این قمر 100 برابر از کمنور تر از 2003 UB313 می باشد و در قدر 24 می درخشد دانشمندان احتمال می دهند ایم قمر 270 کیلومتر قطر داشته باشد .این قمر می تواند کمک زیادی در محاسبه جرم سیاره دهم به اختر شناسان بکند.
به نقل از ParsSky
چهارشنبه، مهر ۰۶، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی،6/7/1384
سهشنبه، مهر ۰۵، ۱۳۸۴
تلسکوپ عظیم آفریقای جنوبی اولین نورش را دریافت کرد.
به نقل از SkyAndTelescope
در آسمان فردا،6/7/1384
چهارشنبه 6/7/1384 18:50 : ماه در اوج. فاصله 405307 کیلومنر و قطر زلویه ای 29 دقیقه و 29 ثانیه.
دوشنبه، مهر ۰۴، ۱۳۸۴
تصاوير جديد كاسيني وجود متان مايع را در قسمتهايي از تيتان آشكار كرده است.
استیو وال مسئول تیم رادار کاسینی در این باره میگوید : " ما به دنبال شواهدی از وجود اقیانوس و یا دریا بر روی تیتان می گشتیم " همچنین او اضافه میکند : "منطقه ای که در آنجا احتمال میرود یک مایع وجود داشته باشد شاید به دلیل بارندگی و یا تراوش این مایع از سطح تیتان باشد . "
الن استفان از تیم رادار تیتان هم میگوید : "همین طور یک سری شبکه دیده میشود که به سمت منطقه تاریک میروند که ما حدس میزنیم رودخانه هایی از هیدروکربن مایع باشند که به طرف دریاهای تیتان سرازیر شده اند . "
بعضی از این رودخانه ها بر روی تیتان طولانی و عمیق هستند و شکل های منحنی شکلی دارند . همین طور شاخه هایی از آنها جدا شده اند . تیتان بسیار شبیه زمین در زمان قبل از ایجاد حیات است . به همین دلیل بسیار مورد توجه دانشمندان است . اما اختلاف آن با زمین وجود نداشتن آب بر روی تیتان است . اختلاف دیگر این دو این است که تیتان بارها سردتر از زمین است . به همین دلیل انتظار میرود در صورت ایجاد حیات در تیتان این عمل مدت ها به طول انجامد و به سرعت این اتفاقات بر روی زمین نباشد . این هشتمین ماموریت کاسینی از چهل و پنج ماموریت آن در طول 4 سال از تیتان است . دیدار بعدی فضاپیمای کاسینی با تیتان در 26 اکتبر2005 خواهد بود .
به نقل از ParsSky
یکشنبه، مهر ۰۳، ۱۳۸۴
مقالات فارسی نجومی
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،3/7/1384
شنبه، مهر ۰۲، ۱۳۸۴
تنها برنامه نجومي تلويزيون از اواسط مهر ماه با شكلي جديد پخش مي شود .
به نقل از پارس اسکای
جمعه، مهر ۰۱، ۱۳۸۴
نکات فنی
اگر به کوهنوردی فنی علاقمندید فکر نکنم مرجع فارسی کامل تر از این پیدا کنید.
به نقل از سرود کوهستان
برخورد ژرفی که منشا دنباله دارها را به چالش کشید
تمپل -۱ هنوز در کانون توجه قرار دارد. آيا او مسافري از دوران پر آشوب منظومه ما است.
ادامه مطلب اینجا
به نقل از سایت مجله نجوم
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی ،1/7/1384
پنجشنبه، شهریور ۳۱، ۱۳۸۴
دوست سفر رفته
Chris De Burgh - Always On My Mind
Maybe I didn't love you quite as good as I should have
Maybe I didn't hold you quite as often as I could have
Little things I should have said and done
I just never took the time
You were always on my mind
You were always on my mind
Maybe I didn't hold you all those lonely, lonely nights
And I guess I never told you,I'm so happy that you're mine
If I made you feel second best, I'm so sorry, I was blind
You were always on my mind
You were always on my mind
Tell me, tell me that your sweet love hasn't died
Give me, give me one more chance to keep you satisfied
If I made you feel second best, I'm so sorry, I was blind
You were always on my mind
You were always on my mind
در آسمان فردا ،1/7/1384
چهارشنبه، شهریور ۳۰، ۱۳۸۴
کوازار ها، برنامه جدید هابل
این دو کوازار از بین 20 کوازار اوليه كه از همين نوع بوده اند انتخاب شده اند. مطالعات و تحقیق روی این دو کوازار توسط یک تیم از منجمان حرفه ای اروپا انجام شده است.این تیم طی تحقیقاتی که انجام داد به نتیجه رسید که ، کوازار سمت چپ HE0450-2958 (از مرکز فاصله ای حدود 5 ميليون سال نوری دارد) و کهکشان پر جرمی را نیز در پیرامونش ندارد و کوازار سمت راست ( از مرکز فاصله ای حدود 1.5 ميليون سال نوری دارد)و دارای کهکشانی معمولی از نوع مارپیچی با بازو های بلند است.
اگر چه 2958 از 2426 فشرده تر است اما کهکشانش به صورت کامل مشاهده می شود. HE0450-2958نبودن کهکشان پیرامون اشاره ای است به نادر بودن این اتفاق که بین یک کهکشان معمولی و یک جرم بیگانه که پناهگاهی برای سیاه چاله ای فوق پر جرم است میباشد.همچنین در تصویر چپ (بالای کوازار) یک کهکشان شدیدا آشفته را مشاهده میکنید،که نشان دهنده آن است که این کهکشان با کهکشانی دیگر یا ...تصادف کرده که چنین آشفتگی را به وجود آورده است.
رصد خانه وي ال تي نشان داده است که تولد و شکل گیری ستارگان در این ناحیه بسیار زیاد و پر سرعت است. کوازار ها از اجرام بی اندازه درخشان برون کهکشانی اند که تابش های قدرتمندی در طول موج های رادیوئی و مرئی گسیل میکنند.و دارای انتقال به سرخ زیاد هستند و اغلب همدم کهکشان هایی که بسیار فعالند و دارای سیاه چاله های بزرگ اند میباشند.
به نقل از پارس اسکای
باشگاه هاي نجوم
به گزارش روابط عمومی باشگاه نجوم تهران اين برنامه که با هدف گرد هم آوردن منجمان آماتور و علاقه مندان به نجوم در تهران از سوی شاخه آماتوری انجمن نجوم ايران اغلب در آخرين چهارشنبه هر ماه برگزار می شود، در شهريور ۱۳۸۴ در تاريخ سی ام ماه در مکان جديدی برگزار خواهد شد. علت خبر رسانی دير هنگام برگزاری باشگاه شهريور مشکلات فراوان در فراهم آوردن تالار مناسبی برای برگزاری اين برنامه بود که سبب عدم قطعيت برقراری باشگاه شهريور تا روز پيش از برنامه شد.
برنامه های اين ماه باشگاه به قرار زير است:
شروع در ساعت ۱۵:۴۵
سپس اخبار به مدت ۱۵ دقيقه
بخش رصدی درباره آسمان پاييز (علی کوهپايی)
وضعيت جوی در رصدگاه های ايران (محمد جواد ترابی)
سخنرانی احمد خوشنويس درباره مدارگردهای مريخ از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۷:۱۵
استراحت
سخنرانی منوچهر آرين درباره ابزارهای نجوم قديم
و در پايان نمايش اسلايدهای نجومی عليرضا وفا و علی فروغی
پايان برنامه ساعت: ۱۸:۳۰
نشانی محل برگزاری باشگاه شهريور: ميدان صادقيه، بلوار فردوس، فرهنگسرای دختر
باشگاه نجوم مشهد
سي و يكمين باشگاه نجوم مشهد، پنجشنبه 31 شهريور 1384 برگزار مي گردد.
زمان: از ساعت 16 الي 19:30
مكان: بلوار ابوطالب، ابوطالب 1، سالن صادقي پور
باشگاه نجوم اصفهان
باشگاه نجوم اصفهان دوشنبه هفته جاري برگزار شد. گزارش برگزاري اين باشگاه را در وب سايت اين باشگاه بخوانيد. http://www.isfastro.org/
به نقل از پارس اسکای و سایت مجله نجوم
ونوس اکپرس به سمت زهره میرود
برای مشاهده مدل سه بعدی این فضاپیما به آدرس زیر مراجعه کنید: http://sci.esa.int/science-e/www/object/index.cfm?fobjectid=35192
به نقل از پارس اسکای
در آسمان فردا،31/6/1384
پنجشنبه 31/6/1384 ،11:30 : مریخ در 6 درجه ای جنوب ماه
پنجشنبه 31/6/1384 ،21:30 : ماه در 0.3 درجه ای جنوب خوشه باز M45.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،30/6/1384
فرانسویان شکوه آسمان ایران را نخواهند دید
کاخ اکتشافات پاریس در خیابان شانزلیزه پاریس ، یکی از بزرگترین مراکز ترویج علم جهان است ، هر ساله صدها هزار نفر از فرانسویان و جهانگردانی که به این کشور سفر می کننداز این مرکز علمی بازدید می کنند تا با شکوه دانش بشری آشنا شوند. در این مرکز بزرگ علمی ، علاوه بر بخشهای دایمی که در زمینه های گوناگون علمی فعالیت می کند، نمایشگاههای فصلی نیز برگزار می شود تا درآن به معرفی دانش درگوشه وکنار جهان بپردازند. (ادامه خبر)
به نقل از خبرنگار
سهشنبه، شهریور ۲۹، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی،29/6/1384
دوشنبه، شهریور ۲۸، ۱۳۸۴
اشباح حلقه ها ظاهر شدند
این مجموعه از تصاویر در بخش خارجی حلقه B تهیه شده است وابعاد آن به حدود ۳۵۰۰ کیلومتر در ۱۰۰ کیلومتر بالغ می شود. (ادامه خبر)
به نقل از سایت مجله نجوم
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،28/6/1384
سال 1198 : مخترع و دانشمند فرانسوی ، Jean Bernard Leon متولد شد. او اولین عکس را از خورشید گرفت ، تست فوکال را برای تصحیح آینه تلسکوپهای بازتابی اختراع کرد،آونگ فوکو را برای اثبات چرخش زمین اختراع کرد. او همچنین ابزاری شامل آینه های دوار برای محاسبه سرعت نور ساخت و همچنین بر روی نحوه ترکیب تصاویر ناشی از دوربین های دوچشمی در چشمها تحقیقاتی انجام داد.
سال 1227 : ستاره شناس آمریکایی William Bond ، Hyperion قمر زحل را کشف کرد. در سال 1360 ویجر 2 عکسهای نمای نزدیکی از این قمر تهیه کرد که سیب زمینی شکل بودن آنرا نشان میداد. قطر آن از 220 کیلومتر تا 410 کیلونتر است. این ابعاد Hyperion را تبدیل به بزرگترین جرم اقماری سیب زمینی شکل تا به حال رصد شده می کند. دوره گردش Hyperion به دلیل نیروی جاذبه زحل که به جرم غیر متقارن هایپریون وارد میشود، بسیار نامنظم است.
یکشنبه، شهریور ۲۷، ۱۳۸۴
باز آفرینی عکس آنسل آدامز
جمعیت زیادی برای عکاسی از این رخداد! در Yosemite National Park's Glacier Point گرد آمدند.
گزارش کامل را از سایت S&T بخوانید.
کاسینی در جدید ترین عکس خود قمر کوچک و سیب زمینی شکل زحل تلستو را به تصویر کشیده است.
این تصویر از قسمت مسطح تلستو تهیه شده تنها شکل سیب زمینی مانند این قمر که خصوصیت آن محسوب میشود قابل تشخیص می باشد و هیچ گونه مشخصه ای از سطح آن قابل تفکیک نیست.کاسینی این تصویر را از فاصله 768000 کیلومتری تلستو و هنگامی که زاویه ی میان خورشید ، قمر و فضاپیما 37 بوده ، شکار کرده است.وضوح این تصویر نیز 5 کیلومتر در هر پیکسل میباشد.
به نقل از سایت Parssky
شنبه، شهریور ۲۶، ۱۳۸۴
شاهکار تازه هابل: سحابی بومرنگ
به نقل از سایت مجله نجوم
در آسمان فردا،27/6/1384
یکشنبه 17/6/1384 ،7:30 : عطارد در مقارنه سفلی.
جمعه، شهریور ۲۵، ۱۳۸۴
دورترين انفجار کيهانی رديابی شد.(به نقل از سایت فارسی بی بی سی)
انفجارهای اشعه گاما، آذرخش های فضايی حاوی تشعشعات بسيار قوی انرژی هستند و وقوع آنها غيرقابل پيش بينی است.(ادامه خبر)
در آسمان فردا،26/6/1384
شنبه 26/6/1384 ،8:30 : زحل در 1.2 درجه ای جنوب خوشه کندوی عسل.
شنبه 26/6/1384 : اورانوس در 4دقیفه ای شمال ستاره SAO 146230(قدر 6.7).
پنجشنبه، شهریور ۲۴، ۱۳۸۴
در آسمان فردا،25/6/1384
دوشنبه، شهریور ۲۱، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی؛21/6/1384
سال 1341 : اتحاد جماهیر شوروی ماموریت بدون سرنشینی به سوی زهره را آزمایش کرد که سفینه مربوطه از مدارزمین نیز خارج نشد. این سومین تلاش نافرجام سری شورویها بود.
یکشنبه، شهریور ۲۰، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،20/6/1384
شنبه، شهریور ۱۹، ۱۳۸۴
جمعه، شهریور ۱۸، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی، 18/6/1384
سال 1271 : ستاره شناس آمریکایی Edward Emerson Barnard پنجمین قمر مشتری، Amalthea را کشف کرد. این اولین قمر اکتشافی مشتری بعد از چهار قمر گالیله ای آن بود. Barnard بیشتر به خاطر اکتشاف ستاره ای که به نام خود او بارنارد نام گذاری شده و بیشترین حرکت ظاهری در آسمان را دارد و او کاشفش بوده معروف است.
سال 1354 : ایالات متحده Viking 1 را پرتاب کرد. این سفینه 20 روز بعد از Viking 2 پرتاب شد ولی 2 ماه زودتر به مریخ رسید. مریخ نشین وایکینگ 1 ، 29 تیر 1355 روی مریخ نشست.
سال 1357 : اتحاد جماهیر شوروی ، Venera 11 را پرتاب کرد.این سفینه در 4 دی ماه 1357 روی زهره نشست. محل فرود آن 800 کیلومتر با محل فرود ونرا 12 که 4 روز پیش روی زهره نشسته بود فاصله داشت.این سفینه 110 دقیفه اطلاعات شامل دما، فشار و ترکیبات جو را به زمین ارسال کرد.
چهارشنبه، شهریور ۱۶، ۱۳۸۴
سالگرد قهرمان
سهشنبه، شهریور ۱۵، ۱۳۸۴
در آسمان 16/6/1384
چهارشنبه 16/6/1384، 10:30 : سماک اعزل در 1.3 در جه ای جنوب ماه.
چهارشنبه 16/6/1384 ،13:30 :زهره در 0.6 درجه ای شمال ماه. اختفا از قسمتی از جنوبگان و آفریقای جنوبی. اطلاعات بیشتر.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،15/6/1384
دوشنبه، شهریور ۱۴، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 14/6/1384
یکشنبه، شهریور ۱۳، ۱۳۸۴
شنبه، شهریور ۱۲، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ،یکشنبه 13/6/1384
یکشنبه 13/6/1384 ،19:30 : حداقل رخگرد ماه، 4 درجه.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 12/6/1384
سال 1355 : مریخ نشین وایکینگ 2 در منطقه Utopia Planitia بر سطح مریخ نشست.وایکینگ 2 ،29 مرداد 1354 بیست روز قبل از وایکینگ 1 پرتاب شد ولی دو ماه بعد از وایکینگ 1 به مریخ رسید. مریخ نشین وایکینگ 2 از سطح مریخ عکسهایی ارسال کرد. همچنین نمونه هایی از خاک مریخ را برای یافتن نشانه یا ترکیباتی از حیات در مریخ تجزیه و تحلیل کرد. بررسی هایی نیز در مورد ساختار اتمسفر مریخ انجان داد. لرزه نگارهایی نیز برروی مریخ مستقر کرد. این مریخ نشین تا سه سال و نیم به زمین اطلاعات ارسال میکرد تا در 22فروردین 1359 ارتباطش با زمین قطع شد.
جمعه، شهریور ۱۱، ۱۳۸۴
بازم آنالما
پنجشنبه، شهریور ۱۰، ۱۳۸۴
در آسمان فردا جمعه،11/6/1384
جمعه 11/6/1384 ،16:30 : زهره در 1.4 درجه ای مشتری.
جمعه 11/6/1384 : سیارک 44 Nysa(قدر 10.8) در 2 دقیقه ای جنوب ستاره یوتا جدی.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 10/6/1384
سال 1341 : ناسا اولین فضانوردان غیر نظامی را انتخاب کرد. مهندس آکادمی دریایی ،Elliot See و مهندس هوانوردی Neil Armstrong . See بنا بود که سرخلبان Gemini 9 باشد که در حادثه هوایی در 9اسفند 1344 کشته شد. Armstrong به عنوان سرخلبان Gemini 8 و فرمانده Apolo 11 به فضا رفت. او در 30 تیر 1348 اولین انسانی بود که بر سطح ماه پا گذاشت.
سال 1341 : اتحاد جماهیر شوروی در تلاشی نافرجانی برای پرتاب سفینه بدون سرنشینی به سوی زهره شکست خورد و نتوانست سفینه را از مدار زمین خارج کند. این دومین تلاش نافرجام سری آنها به سوی زهره بود.
سال 1358 : پایونیر 11 از 20920 کیلومتری زحل گذشت و اولین تصاویر نمای نزدیک از این سیاره را ثبت کرد. دو قمر جدید و یک حلقه اضافی کشف شدند. پایونیر 11 در جهت صورت فلکی عقاب پیش میرود و تا 4 میلیون سال دیگر به یکی از ستاره هایش میرسد.
چهارشنبه، شهریور ۰۹، ۱۳۸۴
آنالما
در آسمان فردا ، 10/6/1384
پنجشنبه 10/6/1384 ،7:30 : ماه در اوج.قطر زاویه ای 29دقیقه و 25ثانیه و فاصمه از زمین 406213 کیلومتر.
سهشنبه، شهریور ۰۸، ۱۳۸۴
در آسمان فردا،9/6/1384
چهارشنبه 9/6/1384 : زهره در گره صعودی.
چهارشنبه 9/6/1384 ،21:30 : زحل در 5 درجه ای جنوب ماه.
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 8/6/1384
پنجشنبه، شهریور ۰۳، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی، 3/6/1384
سال 1201 : ویلیام هرشل درگذشت.او کاشف اورانوس و دو قمرش تایتان و اوبرون بود.او همچنین کاشف کلاهک های یخی مرخ و تشعشع مادون قرمز و میماس و انسلادوی اقمار زحل بود.او همچنین هزاران ستاره دوگانه و 2514 جرم ژرف را فهرست کرد.بعدها The General Cataloge of Nebulae" توسط L.E.Dreyer در سال 1267 توسعه دادده شد تا به NGC معروف شد.
سال 1341 : اتحاد جماهیر شوروی ماموریت بدون سرنشینی را به مقصد زهره شروع کرد که نا موفق ماند و ار مدار زمین خارج نشد.
سال 1360 : ویجر 2 از کنار زهره به مقصد اورانوس گذشت. ویجر 2 از ارتفاع 41000 کیلومتری ابرهای زحل گذشت. عکسهای ارسالی منجر به کشف Pan فمر جدید زحل شد که مدار آن در شکاف انکه قرار داشت.
چهارشنبه، شهریور ۰۲، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 2/6/1384
10 روز غیبت
عرضم به حضور عزیزتون که یه 10 روزی رو فرم نبودم. دوباره دارم سعی میکنم یه چیزایی بنویسم.
چهارشنبه، مرداد ۱۹، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 19/5/1384
سال 1374 : زمین از صفحه حلقه های زحل عبور کرد.
سهشنبه، مرداد ۱۸، ۱۳۸۴
دیسکاوری نشست
در هر حال به تمام پرسنل مرتبط با این پروژه تبریک میگم.
خبر رو از ناسا بخوانید.
در آسمان فردا ،19/5/1384
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 18/5/1384
یکشنبه، مرداد ۱۶، ۱۳۸۴
المپیادی های نجوم
در آسمان فردا، 17/5/1384
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 16/5/1384
پنجشنبه، مرداد ۱۳، ۱۳۸۴
جنگ ستارگان ، اپیزود3 ،انتقام سیت
اگر انسان خشم رو کنترل نکنه تمام زندگیش میتونه عوض بشه. مثل همین بنده خدا که قاضی مقدس رو ترور کرده. هرچند که مطمئنم میلیونها نفر از این کار خوشحال شدن، ولی در واقع عمل بسیار ناپسندی بود که حتی در صورتی که این شخص مستحق بوده هم نباید انجام میشد.
دوشنبه، مرداد ۱۰، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 10/5/1384
یکشنبه، مرداد ۰۹، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 9/5/1384
شنبه، مرداد ۰۸، ۱۳۸۴
سیاره X کشف شد
سهشنبه، تیر ۰۷، ۱۳۸۴
کارگاه ملی نجوم آماتوری
شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران سومين كارگاه ملي نجوم آماتوري (كُنام) را با موضوع عكاسي نجومي و در دو سطح عمومي و پيشرفته در تابستان و پاييز ۱۳۸۴ برگزار خواهد كرد.
كارگاه اول عكاسي نجومي در ۲۰ و ۲۱ مرداد ۱۳۸۴ در تهران برگزار ميشود. اين برنامه از صبح پنجشنبه ۲۰ مرداد آغاز ميشود و پس از دو روز جلسات آموزشي، شركتكنندگان و مدرسان اين كارگاه بههمراه هم در رصدگاهي بهدور از نور شهر، شب 22-21 مرداد را بهعكاسي و رصد بارش شهاب برساوشي ميپردازند.
ثبت نام در اين برنامه از ابتدا تا پايان تير ۱۳۸۴ از طريق پُركردن پرسشنامه در اين صفحه سايت نجوم يا دريافت پرسشنامه از دفتر انجمن نجوم ايران (تلفن 8989550) و فرستادن آن از طريق پست يا دورنگار انجام ميگيرد. اسامي پذيرفتهشدگان براي شركت در اين برنامه ابتداي مرداد اعلام ميشود. بديهي است كه شركتكنندگان براي پذيرش در اين برنامه بهدوربين مناسب عكاسي نجومي (مكانيكي تا ديجيتال) كه تجاربي را با آن كسب كرده باشند، نياز دارند.
هزينه ثبت نام در اين برنامه ۰۰۰، ۳۰ تومان است كه پس از پذيرش نهايي دريافت ميشود. پذيرش اعضاي شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران در اولويت است. همچنين اعضا از تخفيف ويژه برخوردارند و هزينه ثبتنام آنها 25،000 تومان است. هزينه ثبت نام شامل حضور در جلسات كارگاه، پذيرايي و برنامه رصد و عكاسي پايان دوره ميشود و تهيه خوابگاه برعهده شركتكنندگان است.
دبير اين كارگاه، اسدالله قمرينژاد (شاخه آماتوري انجمن نجوم و عكاس نجومي باتجربه) و مدرسان برنامه، بهترين عكاسان نجومي ايراني هستند. موضوعات اصلي كارگاه عكاسي نجومي شامل عكاسي مقدماتي آسمان شب با دوربينهاي ساده مكانيكي، نوردهي بلندمدت با موتور ردياب، عكاسي با تلسكوپ، عكاسي با وِبكم و دوربين ديجيتال، و پردازش تصاوير نجومي است.
برای ثبت نام اين فرم را پر کنيد.
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 7/4/1384
یکشنبه، تیر ۰۵، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 5/4/1384
شنبه، تیر ۰۴، ۱۳۸۴
People Are Strange - The Doors
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down
When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
When you're strange
When you're strange
When you're strange
People are strange when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down
When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
When you're strange
When you're strange
When you're strange
When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
When you're strange
When you're strange
When you're strange
Jim Morrison was depressed. He went to Robbie Krieger's house, they went to a canyon to watch a sunset, at which time Jim realized he was depressed because "if you're strange, people are strange." He then wrote the rest of the lyrics.
Krieger, The Doors' guitarist, wrote the music.
Krieger did his guitar solo in one take.
About alienation in an unfamiliar world.
This was covered by Horror-core rap duo Twiztid on their album Freekshow. (thanks, Draven - Chicago, IL)
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی، 4/4/1384
شرمنده به هیچ وجه حال و حوصله توضیح اضافی ندارم.
جمعه، تیر ۰۳، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 3/4/1384
چهارشنبه، تیر ۰۱، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ، 2/4/1384
پنجشنبه ،2/4/1384 : زهره در 5 درجه ای جنوب بتا جوزا،پلوکس(قدر 1).
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 1/4/1384
سال 1357(1978): ستاره شناس آمریکایی James Christy شارون قمر پلوتو را کشف کرد. او در حالی که عکسهای تلسکوپ 1.55 متری رصدخانه نیروی دریایی ایالات متحده را برای تعیین مدار پلوتو بررسی میکرد متوجه کشیدگی در شکل پلوتو شد که با دوره تناوب حدود 6 روز جابجا میشد. بر اساس اسطوره ها این قمر شارون نامیده شد که کرجی رانی بود که ارواح را از راه رودخانه عالم اسفل به دنیای زیرین پلوتو میبرد.
یکشنبه، خرداد ۲۹، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 29/3/1384
سال 1355(1976) : وایکینگ 1 دو ماه قبل از وایکینگ 2 به مریخ رسید. بخش مریخ نشین 30 خرداد بر روی مریخ فرود آمد وتا 6.5 سال عکس و اطلاعات فرستاد.
شنبه، خرداد ۲۸، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی
پنجشنبه، خرداد ۲۶، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 26/3/1384
چهارشنبه، خرداد ۲۵، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ،26/3/1384
امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 25/3/1384
سال 1364(1985) : وگا 2 روی زهره نشست. این سفینه شوروی شامل یک کاوشگر دنباله دار هالی بور که در راه زهره از سفینه اصلی جدا شد.
سهشنبه، خرداد ۲۴، ۱۳۸۴
در آسمان فردا، 25/3/1384
چهارشنبه 25/3/1384، 19:03 عبور سایه های یو وگانیمد از روی مشتری.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 24/3/1384
دوشنبه، خرداد ۲۳، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ،24/3/1384
سه شنبه 24/3/1384 ،7:30 : پلوتو(قدر 13.8) در مقابله.
سه شنبه 24/3/1384 : عطارد در بیشترین طول خورشید مرکزی شمالی.
سه شنبه 24/3/1384 : زهره در حضیض.
سه شنبه 24/3/1384 : زودترین طلوع خورشید در طول سال برای نیمکره شمالی.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 23/3/1384
یکشنبه، خرداد ۲۲، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 22/3/1384
شنبه، خرداد ۲۱، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 21/3/1384
جمعه، خرداد ۲۰، ۱۳۸۴
قالی باف!!!!!
بی نظیر
چهارشنبه، خرداد ۱۸، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 18/3/1384
سال 1354(1975) : اتحاد جماهیر شوروی ونرا 9 را پرتاب کرد. این سفینه در 30 مهر 1350 روی زهره فرود آمد و 115 دقیقه تصویر تلوزیونی ارسال کرد.
سهشنبه، خرداد ۱۷، ۱۳۸۴
دوشنبه، خرداد ۱۶، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 16/3/1384
سال 1362(1983) : اتحادد جماهیر شوروی ونرا 16 را پرتاب کرد. ونرا 16 در 22مهر 1362 وارد مدار زهره شد و شروع به نقشه برداری راداری سطح زهره و نقشه برداری دمایی قطب شمال زهره کرد.
پنجشنبه، خرداد ۱۲، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 12/3/1384
چهارشنبه، خرداد ۱۱، ۱۳۸۴
دوشنبه، خرداد ۰۹، ۱۳۸۴
صعود به اورست
یاد اون زمونا بخیر که هر از گاهی یه قله ای میرفتم ، الان که گیلاس خوری هم نمی تونم برم.
در آسمان فردا ، 10/3/1384
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 9/3/1384
یکشنبه، خرداد ۰۸، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ، 9/3/1384
دوشنبه 9/3/1384 ،16:30 : اورانوس در 3 درجه ای شمال ماه.
دوشنبه 9/3/1384 : عطارد در گره صعودی.
دوشنبه 9/3/1384 ،19:07 : عبور سایه یو و اروپا از روی مشتری.
امروز در تاریخ نجوم و فضا نوردی 8/3/1384
شنبه، خرداد ۰۷، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی
سال 1116 (1737) : اختفای عطارد در پس زهره از ساعت 21:46:44 تا 21:48:54 UTC. عطارد به مدت 2 دقیقه و 7 ثانیه در پس زهره مخفی شد.به نظر تنها شخصی که این رخداد را رصد کرده است ، ستاره شناس آماتور بریتانیایی John Bevis بوده.
سال 1350 (1971) : اتحاد جماهیر شوروی سفینه فضایی Mars 3 را به فضا پرتاب کرد.این سفینه در 11 شهریور وارد مدار مریخ شد. مریخ مشینی از سفیمه اصلی جدا شد که در همان روز به سطح مریخ رسید و به مدت 2 دقیقه اطلاعات ارسال کرد.سفینه مدار گرد تا فروردین 1351 مشغول ازسال اطلاعات بود.
شماره جدید نجوم و ...
از این جریان که بگذریم دیروز تو وبگردی هام به وبلاگ پوریا ناظمی برخوردم که در مورد برداشتهای آماتورهای ایرانی از دو سفر اخیر آماتورها به جنوبگان و آمریکای مرکزی مطالبی نوشته بود. متاسفانه اون زمان که من با آماتورهای تهرانی به اصطلاح میپریدم! از حضور ایشون استفاده نبردم. همین روزها که کمی سرم خلوت بشه میخوام در مورد اظهار نظر ایشون نظر خودمو بنویسم.
راستی یادم رفته بود، دیشب جاتون خالی یه عروسی باحال دعوت بودیم. گذشته از عروسی ، کسانی رو اونجا دیدم که سالها بود ندیده بودمشون. اول معلم گیتار سالهای دورم. اجرای موسیقی جشن به عهده اون و گروهش بود. وافعا یه کار حرفه ای. واقعا گیتار زدنش عالی بود. صدای بینظیری که از گیتار آریس میومد در کناردرام فوق العاده همکارش با همراهی سینتی سایزر و البته نور پردازی های واقعا بی نظیر چند ساعتی باعث شد فراموش کنم که تو چه مملکتی زندگی میکنم. دمش گرم.
شخص بعدی استاد شخیص شیمی سال 2 دبیرستانمون بود که یه کاری با ما کرد که هرچی عشق به شیمی بود تبدیل به تنفر شد. دم استد صفا هم گرم
جمعه، خرداد ۰۶، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ، 7/3/1384
شنبه 7/3/1384 ،23:30 : تنها یکی از اقمار گالیله ای مشتری(کالیستو) برای رصگران آسیایی قابل دیدن است.از 19:05 تا 19:14 UTC.
چهارشنبه، خرداد ۰۴، ۱۳۸۴
آزمونی برای کیمیاگران: از خاک ماه اکسیژن بسازید
امروز در تاریخ نجوم و فضانوری 4/3/1384
در آسمان فردا ، 5/3/1384
معین ،انصراف یا آغاز
سهشنبه، خرداد ۰۳، ۱۳۸۴
اولین عکس فضاپیمایی یک فضاپیما
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 3/3/1384
سال 1341 (1962) : فضانورد آمریکایی Scott Carpenter دومین آمریکای بود که درمدار زمین قرار گرفت. موشکهای مرکوری که برای وارد کردن مجدد آن به زمین پیش بینی شده بودند با 3 ثانیه تاخیر روشن شدند و این موضوع باعث شد نقطه فرود کپسول مرکوری 400 کیلومتر جابجا شود. Carpenter با 41 دقیقه تاخیر بوسیله علامتهایی که با آینه به یک قایق عبوری داده بود مکان یابی شد.
دوشنبه، خرداد ۰۲، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ، 3/3/1384
سه شنبه 3/3/1384 ، 12:30 : قلب العقرب در 0.8 درجه ای جنوب ماه. اختفا از آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و باریکه شمالی آمریکای جنوبی. اطلاعات بیشتر.
یکشنبه، خرداد ۰۱، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ،2/3/1384
دوشنبه 2/3/1384 ،17:30 : عبور سایه یو و اروپا از سطح مشتری.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 1/3/1384
شنبه، اردیبهشت ۳۱، ۱۳۸۴
جمعه، اردیبهشت ۳۰، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 30/2/1384
پنجشنبه، اردیبهشت ۲۹، ۱۳۸۴
جنگ ستارگان
در آسمان فردا ، 30/2/1384
در اسمان فردا ، 30/2/1384
چهارشنبه، اردیبهشت ۲۸، ۱۳۸۴
محمد اوراز
یادش گرامی.
سهشنبه، اردیبهشت ۲۷، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ، 28/2/1384
چهارشنبه 28/2/1384 : سیارک سرس از 0.3 درجه ای شمال دلتا میزان می گذرد.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 27/2/1384
سال 1348 (1969) : ونرا 6 به زهره رسید و در طول فرورفتن در جو زهره 51 دقیقه اطلاعات ارسال کرد.
دوشنبه، اردیبهشت ۲۶، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 26/2/1384
سال 1348 (1969) : ونرا5 ، سفینه اتحاد جماهیر شوروی به زهره رسید. این سفینه به مدت 53 دقیقه ، در حالی که وارد جو زهره می شد اطلاعات ارسال می کرد.
یکشنبه، اردیبهشت ۲۵، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ، 26/2/1384
دوشنبه 26/2/1384 ،15:18 : عبور سایه های اروپا و یو از روی مشتری.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 25/2/1384
سال 1092 (1713) : سالگرد تولد ستاره شناس فرانسوی Nicolas Louis de Lacialle. او در طول 4 سال رصد آسمان نیمکره جنوبی از دماغه امید نیک ، موقعیت 10000 ستاره را ثبت کرد و 42 جرم غیر ستاره ای را فهرست کرد و 15 صورت فلکی را نام گذاری نمود. فهرست ستارهای او برای نیم کره جنوبی هنوز مورد استقاده عمومی است.
سال 1337 (1958) : اتحاد جماهیر شوروی اسپوتنیک 3 را پرتاب کرد. این اولین ماهواره ای بود که از صفحات خورشیدی استفاده می کرد.
سال 1339 (1960) : اتحاد جماهیر شوروی اولین کپسول بدون سرنشین وستوک را آزمایش کرد. این کپسول از هم پاشید و در 14 شهریور 1341 در حوالی Wisconsin به زمسن افتاد.
پنجشنبه، اردیبهشت ۲۲، ۱۳۸۴
چهارشنبه، اردیبهشت ۲۱، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ،22/2/1384
پنجشنبه 22/2/1384 ، 22:30 حداکثر رخگرد(لیبراسیون) ماه ، 6.8 درجه.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 21/2/1384
سال 1335 (1956) : ستاره شناس آمریکایی والتر سیدنی آدامز( Walter Sydney Adams) در گذشت.او مدیر رصدخانه مونت ویلسون بود و در ابداع روش تعیین فاصله ستارگان با استفاده از طیف سنجی مشارکت داشت. همچنین همراه George Ellery Hale میدان مغناطیسی لکه های خورشید را کشف کرد.همچنین در اکتشاف دی اکسید کربن در جو زهره و سیانوژن و هیدروکربنها در ابر های گاز بین ستاره ای همکاری کرد. اولین کوتوله سفید (Sirus b) نیز توسط این ستاره شناس شناسایی شد.
سال 1363 (1984) : عبور زمین ، برای ناظر مریخی!
سهشنبه، اردیبهشت ۲۰، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ، 21/2/1384
چهارشنبه 21/2/1384 : زهره در گره صعودی.
چهارشنبه 21/2/1384 : عطارد در بیشترین عرض خورشید مرکزی جنوبی.
امروز در تاریخ نجوم وفضانوردی 20/2/1384
سال 1350 (1971): اتحاد جماهیر شوروی سفینه Mars 2 راپرتاب کرد.این سفینه در27 نوامبر 1971 در مدار مریخ قرار گرفت و کپسول مریخ نشین را رها کرد.کپسول فرود آمد ولی اطلاعاتی نفرستاد. مدار گرد تا مارس 1972 اطلاعات ارسال می کرد.
یکشنبه، اردیبهشت ۱۸، ۱۳۸۴
آیا MPL سرانجام پیدا شده؟
Michael C. Malin از عکسهای اون سالها تونسته نتایج خوبی استنتاج کنه و جای MPL رو حدس بزنه. تو برنامه امسال MGS تهیه عکسهای با دقت نیم متر در ازای هر پیکسل از محل احتمالی برخورد MPL وارد شده که بلاخره مشکل فرود MPL مشخص بشه.
البته تا حالا دلیل از کار افتادن MPL رو جدا شدن زود هنگام موتورهای MPL و سقوط از ارتفاع 40 متری عنوان شده.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 18/2/1384
شنبه، اردیبهشت ۱۷، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ، 18/2/1384
یکشنبه 18/2/1384 ،22:30 : سیارک سرس(قدر 7 ) در مقابله.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 17/2/1384
پنجشنبه، اردیبهشت ۱۵، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 15/2/1384
در آسمان فردا ،16/2/1384
جمعه 16/2/1384 ،14:30 : عطارد در 3 درجه ای جنوب ماه.
چهارشنبه، اردیبهشت ۱۴، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 14/2/1384
سال 1368(1989) : سفینه آمریکایی ماژلان در قسمت بار شاتل آتلانتیس به مدار زمین منتقل شد. این سفینه سپس توسط یک موشک سوخت جامد به سوی زهره پرتاب شد. بعد از 15 ماه در 10 اوت 1990 ماژلان وارد مدار زهره شد و 16 ماه را به نقشه برداری 90% سطح زهره با تفکیک 180 متر گذراند.
سهشنبه، اردیبهشت ۱۳، ۱۳۸۴
نامه
سلام مرا نیز بنویس
اگر نامه ای مینویسی به خورشید
سلام مرا نیز بنویس
سلام مرا از دل کاهگل با باران
سلام مرا در شب سرد نومید
اگر نامه ای مینویسی به دریا
سلام مرا نیز بنویس
سلام مرا با اگرها ایا
به مرغان صحرا در ان جستجوها
سلام مرا نیز بنویس
اگر نامه ای مینویسی
سلام پر از شوق بر باد دادن ارزوه
نگاهم
برام رفتن تو تب اخرینه
برام رفتن تو تب اخرینه
براهی که رفتی اگر سرنوشته
هنوزاسم خوبت رو قلبم نوشته
هنوزاسم خوبت رو قلبم نوشته
بهارم تو بودی, تبارم تو بودی
کتاب دلم را, تو با عشق ربودی
گناهم تو بودی, ثوابم تو بودی
به من هر چه دادی,دلم را ربودی
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 13/2/1384
دوشنبه، اردیبهشت ۱۲، ۱۳۸۴
جان مریم
یکشنبه، اردیبهشت ۱۱، ۱۳۸۴
در آسمان امروز و فردا
یکشنبه 11/2/1384 10:54 : تربیع آخر ماه.
یکشنبه 11/2/1384 19:30 : نپتون در 5 درجه ای شمال ماه.
دوشنبه 12/2/1384 19:30 : مریخ در 3 درجه ای شمال ماه.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 11/2/1384
سال 1337(1958) : اتحاد جماهیر شوروی در یک اقدام سری برای پرتاب سفینه بدون سرنشین به ماه شکیت خورد.
شنبه، اردیبهشت ۱۰، ۱۳۸۴
از سر دلتنگی
چه میدونم حماقت که شاخ و دم نداره؟
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 10/2/1384
جمعه، اردیبهشت ۰۹، ۱۳۸۴
When A Man Loves A Woman
Can't keep his mind on nothing else
He'd trade the world for the good thing he's found
If she is bad, he can't see it
She can do no wrong
Turn his back on his best friend if he put her down
When a man loves a woman
He'll spend his very last dime
Tryin' to hold on to what he needs
He'd give up all his comforts
And sleep out in the rain
If she said that's the way it ought to be
Well, this man loves you, woman
I gave you everything I have
Tryin' to hold on to your precious love
Baby, please don't treat me bad
When a man loves a woman
Down deep in his soul
She can bring him such misery
If she is playin' him for a fool
He's the last one to know
Lovin' eyes can never see
When a man loves a woman
He can do her no wrong
He can never hug some other girl
Yes, when a man loves a woman
I know exactly how he feels
'Cause baby, baby, I'm a man
When a man loves a woman.… By:Percy Sledge
Don't Cry (original) 2Pariya
Don't hang your head in sorrow, and please don't cry
I know how you feel inside, I - I've been there before
Something is changing inside you, and don't you know
Don't you cry tonight
I still love you baby
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you, baby
.An' don't you cry tonight
Give me a whisper, and give me a sigh
Give me a kiss before you tell me goodbye
Don't you take it so hard now
And please don't take it so bad
I'll still be thinking of you, and the times we had
An' don't you cry tonight
Don't you cry tonight
An' don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
An' don't you cry tonight
And please remember that I never lied
And please remember how I felt inside now, honey
You've gotta make it your own way
But you'll be alright now, sugar
You'll feel better tomorrow
Come the morning light, now baby
An' don't you cry tonight
An' don't you cry tonight.
An' don't you cry tonight,
There's a heaven above you baby
An' don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry tonight
Baby, maybe someday
Don't you cry
Don't you ever cry, cry, cry
Don't you cry tonight
Don't Cry (Alt) 2Pariya
Don't you cry tonight
I know the things you wanted
An don't you cry tonight
I thought I could live in your world
An don't you cry tonight
در آسمان فردا ، 10/2/1384
شنبه 10/2/1384 : اورانوس (قدر 5.9) در 1.7 درجه ای ستاره لاندا(Lambda) دلو(قدر 4).
پنجشنبه، اردیبهشت ۰۸، ۱۳۸۴
در آسمان فردا ،9/2/1384
جمعه 9/2/1384 : مریخ در 5/0 درجه ای یوتا دلو.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 8/2/1384
چهارشنبه، اردیبهشت ۰۷، ۱۳۸۴
Dreaming My Dreams
Changed my perspective in every way
These things count to mean
so much to me
Into my faith you
And your baby
It s out there
If you want me
I'll be there
It's out there
I'll be dreaming my dreams
With you
And there's no other places
That I'd lay down my face
I'll be dreaming my dreams with you
It's out there
If you want me,I'll be here
I'll be dreaming my dreams with you
And there's no other places that I'd
lay down my face
I'll be dreaming my dreams with you
Dreaming my dreams was written on December 25th 1993. Cranberies
امروز در تاریخ نجوم و فضا نوردی 7/2/1384
سهشنبه، اردیبهشت ۰۶، ۱۳۸۴
به پریا
يكي بود يكي نبود
زير گنبد كبود
لخت و عور تنگ غروب سه تا پري نشسه بود.
زار و زار گريه مي كردن پريا
مث ابراي باهار گريه مي كردن پريا.
گيس شون قد كمون رنگ شبق
از كمون بلن ترك
از شبق مشكي ترك.
روبروشون تو افق شهر غلاماي اسير
پشت شون سرد و سيا قلعه افسانه پير.
از افق جيرينگ جيرينگ صداي زنجير مي اومد
از عقب از توي برج شبگير مي اومد...
« - پريا! گشنه تونه؟
پريا! تشنه تونه؟
پريا! خسته شدين؟
مرغ پربسته شدين؟
چيه اين هاي هاي تون
گريه تون واي واي تون؟ »
پريا هيچي نگفتن، زار و زار گريه ميكردن پريا
مث ابراي باهار گريه مي كردن پريا
***
« - پرياي نازنين
چه تونه زار مي زنين؟
توي اين صحراي دور
توي اين تنگ غروب
نمي گين برف مياد؟
نمي گين بارون مياد
نمي گين گرگه مياد مي خوردتون؟
نمي گين ديبه مياد يه لقمه خام مي كند تون؟
نمي ترسين پريا؟
نمياين به شهر ما؟
شهر ما صداش مياد، صداي زنجيراش مياد-
پريا!
قد رشيدم ببينين
اسب سفيدم ببينين:
اسب سفيد نقره نل
يال و دمش رنگ عسل،
مركب صرصر تك من!
آهوي آهن رگ من!
گردن و ساقش ببينين!
باد دماغش ببينين!
امشب تو شهر چراغونه
خونه ديبا داغونه
مردم ده مهمون مان
با دامب و دومب به شهر ميان
داريه و دمبك مي زنن
مي رقصن و مي رقصونن
غنچه خندون مي ريزن
نقل بيابون مي ريزن
هاي مي كشن
هوي مي كشن:
« - شهر جاي ما شد!
عيد مردماس، ديب گله داره
دنيا مال ماس، ديب گله داره
سفيدي پادشاس، ديب گله داره
سياهي رو سياس، ديب گله داره » ...
***
پريا!
ديگه تو روز شيكسه
دراي قلعه بسّه
اگه تا زوده بلن شين
سوار اسب من شين
مي رسيم به شهر مردم، ببينين: صداش مياد
جينگ و جينگ ريختن زنجير برده هاش مياد.
آره ! زنجيراي گرون، حلقه به حلقه، لابه لا
مي ريزد ز دست و پا.
پوسيده ن، پاره مي شن
ديبا بيچاره ميشن:
سر به جنگل بذارن، جنگلو خارزار مي بينن
سر به صحرا بذارن، كوير و نمك زار مي بينن
عوضش تو شهر ما... [ آخ ! نمي دونين پريا!]
در برجا وا مي شن، برده دارا رسوا مي شن
غلوما آزاد مي شن، ويرونه ها آباد مي شن
هر كي كه غصه داره
غمشو زمين ميذاره.
قالي مي شن حصيرا
آزاد مي شن اسيرا.
اسيرا كينه دارن
داس شونو ور مي ميدارن
سيل مي شن: گرگرگر!
تو قلب شب كه بد گله
آتيش بازي چه خوشگله!
آتيش! آتيش! - چه خوبه!
حالام تنگ غروبه
چيزي به شب نمونده
به سوز تب نمونده،
به جستن و واجستن
تو حوض نقره جستن
الان غلاما وايسادن كه مشعلا رو وردارن
بزنن به جون شب، ظلمتو داغونش كنن
عمو زنجير بافو پالون بزنن وارد ميدونش كنن
به جائي كه شنگولش كنن
سكه يه پولش كنن:
دست همو بچسبن
دور ياور برقصن
« حمومك مورچه داره، بشين و پاشو » در بيارن
« قفل و صندوقچه داره، بشين و پاشو » در بيارن
پريا! بسه ديگه هاي هاي تون
گريه تاون، واي واي تون! » ...
پريا هيچي نگفتن، زار و زار گريه مي كردن پريا
مث ابراي باهار گريه مي كردن پريا ...
***
« - پرياي خط خطي، عريون و لخت و پاپتي!
شباي چله كوچيك كه زير كرسي، چيك و چيك
تخمه ميشكستيم و بارون مي اومد صداش تو نودون مي اومد
بي بي جون قصه مي گف حرفاي سر بسه مي گف
قصه سبز پري زرد پري
قصه سنگ صبور، بز روي بون
قصه دختر شاه پريون، -
شما ئين اون پريا!
مث ابراي باهار گريه مي كردن پريا.
***
دس زدم به شونه شون
كه كنم روونه شون -
پريا جيغ زدن، ويغ زدن، جادو بودن دود شدن، بالا رفتن تار شدن
[ پائين اومدن پود شدن، پير شدن گريه شدن، جوون شدن
[ خنده شدن، خان شدن بنده شدن، خروس سر كنده شدن،
[ ميوه شدن هسه شدن، انار سر بسّه شدن، اميد شدن ياس
[ شدن، ستاره نحس شدن ...
وقتي ديدن ستاره
يه من اثر نداره:
مي بينم و حاشا مي كنم، بازي رو تماشا مي كنم
هاج و واج و منگ نمي شم، از جادو سنگ نمي شم -
يكيش تنگ شراب شد
يكيش درياي آب شد
يكيش كوه شد و زق زد
تو آسمون تتق زد ...
شرابه رو سر كشيدم
پاشنه رو ور كشيدم
زدم به دريا تر شدم، از آن ورش به در شدم
دويدم و دويدم
بالاي كوه رسيدم
اون ور كوه ساز مي زدن، همپاي آواز مي زدن:
« - دلنگ دلنگ، شاد شديم
از ستم آزاد شديم
خورشيد خانم آفتاب كرد
كلي برنج تو آب كرد.
خورشيد خانوم! بفرمائين!
از اون بالا بياين پائين
ما ظلمو نفله كرديم
از وقتي خلق پا شد
زندگي مال ما شد.
از شادي سير نمي شيم
ديگه اسير نمي شيم
ها جستيم و واجستيم
تو حوض نقره جستيم
سيب طلا رو چيديم
به خونه مون رسيديم ... »
***
بالا رفتيم دوغ بود
قصه بي بيم دروغ بود،
پائين اومديم ماست بود
قصه ما راست بود:
قصه ما به سر رسيد
غلاغه به خونه ش نرسيد،
هاچين و واچين
زنجيرو ورچين!
در آسمان فردا ، 7/2/1384
به نظر اطلاعات بالا کمی اشکال داره!! از اینجا اطلاعات درست را بگیرید.
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 6/2/1384
سال 1341 (1962) : ایالات متحده ماهواره Ariel 4 انگلستان را از پایگاه کیپ کاناورال پرتاب کرد.اولین ماهواره بین المللی که پرتو ایکس و پرتو کیهانی را از مدار زمین اندازه گیری کرد. همچنین اولین سفینه غیر آمریکایی و شوروی بود که وارد فضا می شد.
سال 1346 (1967) : ایتالیا ماهواره San Marco 2 را از سکویی آبی در سواحل کنیا پرتاب کرد. این اولین پرتاب ماهواره از دریا بود.
دوشنبه، اردیبهشت ۰۵، ۱۳۸۴
The Last Castle
البته هر ذهنیتی داسته فکر کنم درست بوده.
در آسمان فردا ،6/2/1384
سه شنبه 6/2/1384 ،21:30 : عطارد (قدر 4/0) در بیشترین کشیدگی غربی ، 27 درجه.
امروز در تاریخ نجوم و فضا نوردی 5/2/1384
سال 1362 (1983) : پایونیر 10 اولین سفینه ای که به فاصله ای از خورشید رسید که از فاصله خورشید و پلوتو بیشتر بود.
سال 1369 (1990) : تلسکوپ فضایی هابل از محفظه بار شاتل دیسکاوری خارج شد. کل این جریان توسط دوربین IMAX ویژه ای فیلم برداری شد.
یکشنبه، اردیبهشت ۰۴، ۱۳۸۴
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 4/2/1384
سال 1351(1970) : چین ماهواره China 1 را توسط موشک Long March 1 پرتاب کرد و به پنجمین کشوری تبدیل شد که ماهواره خود را در مدار قرار داده.
شنبه، اردیبهشت ۰۳، ۱۳۸۴
سهراب سپهری
نام شعر : شب تنهايي خوب
گوش كن ، دورترين مرغ جهان مي خواند.
شب سليس است، و يكدست ، و باز.
شمعداني ها
و صدادارترين شاخه فصل ، ماه را مي شنوند.
پلكان جلو ساختمان
،در فانوس به دست
و در اسراف نسيم
،گوش كن ، جاده صدا مي زند از دور قدم هاي ترا.
چشم تو زينت تاريكي نيست.
پلك ها را بتكان ، كفش به پا كن ، و بيا.
و بيا تا جايي ، كه پر ماه به انگشت تو هشدار دهد
و زمان روي كلوخي بنشيند با تو
و مزامير شب اندام ترا، مثل يك قطعه آواز به خود جذب كنند.
پارسايي است در آنجا كه ترا خواهد گفت :
بهترين چيز رسيدن به نگاهي است كه از حادثه عشق تر است.
آسمان فردا 4/2/1384
فردا 4/2/1384 14:36 : ماه کامل.
فردا 4/2/1384 : خسوف جزئی. قابل مشاهده ازآمریکای شمالی و جنوبی ، آسیا و استرالیا. اطلاعات بیشتر
امروز در تاریخ نجوم و فضا نوردی 3/2/1384
سال 1346(1967) : اتحاد جماهیر شوروی سفینه سویوز-1 را که حامل ولادیمیر کوماروف بود را پرتاب کرد. این سفینه که جزء برنامه مقدماتی فرود روی ماه بود و با سفینه سویوز-2 که روز بعد با 3 فضانورد پرتاب شد قرار ملاقات داشت. ازاین 3 فضانورد 2 تن با راه پیمایی فضایی خود را به سویوز 1 رساندند. اما یکی از پانل های خورشیدی پس از در مدار قرار گرفتن سفینه دچار مشکل شد و به دور قسمتی از سفینه پیچید. تلاش برای نجات سفینه با انجام مانور نیز بخاطر ممانعت حسگر های جهت گیری سویوز نیز به جایی نینجامید. در هنگام ورود به جو نیز یکی از سنسور های فشار دچارمشکل شد که از باز شدن چتر اصلی ممانعت کرد. کوماروف چتر کمکی را باز کرد ولی این چتر نیز به دور چتر از کار افتاده پیچید و سفینه در اورنبورگ(روسیه جنوبی) 4 اردی بهشت سقوط کرد. کوماروف را می توان اولین کشته یک ماموریت فضایی در حال اجرا دانست.
جمعه، اردیبهشت ۰۲، ۱۳۸۴
قصه من و گستره نگار نوین و ...
خلاصه سر جریان این خرید و البته خرید 4 تا میز و 1 پیشخون به شدت هر دو طرف حال دادن بهم. اصلا وقتی به این جریان فکرمی کنم احساس داشتن 2 تا گوش دراز بهم دست می ده.
پنجشنبه، اردیبهشت ۰۱، ۱۳۸۴
آسمان امروز و فردا 1/2/1384
فردا 2/2/1384 ، 14:30 : اوج بارش شلیاقی. این بارش از 26 فروردین تا 4 اردی بهشت فعال بوده و با 20-15 شهاب در ساعت بارش ضعیفی است. مولد این بارش دنباله دارThatcher است که با دوره تناوب 415 سال دنباله بلند دوره ای محسوب می شود. بارش امسال تحت تاثیر نورانیت شدید ماه نیز می باشد.
فردا 2/2/1384 : مریخ در 1/1 درجه ای شمال ستاره دلتا جدی(قدر 3).
فردا 2/2/1384 ، 22:30 : مشتری در 6/0 درجه ای شمال ماه (ساعت 18:00). اختفا از بخشی از جنوبگان ، بخشهای جنوبی اقیانوس هند و نیمه جنوبی آفریقا قابل رویت است.برای جزئیات بیشتر
امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 1/2/1384
سال 1381(2002) - زبانه های قدرتمند خورشیدی به سیستمهای تامین نیرو و ارتباطات سفینه نوزومی مریخ ژاپنیها آسیب رساند.تمام تلاشها برای جهت دهی سفینه به مدار مناسب با شکست مواجه شد و سفینه در تاریخ 18 آذر ماه 1382 رها شد. سفینه به سوی مریخ رفته و وارد مدارهلیوسنتریک 2 ساله ای شد.
سهشنبه، فروردین ۳۰، ۱۳۸۴
دوشنبه، فروردین ۲۹، ۱۳۸۴
شنبه، فروردین ۲۷، ۱۳۸۴
رخداد های نجومی
شما هم اگر خبر یا مطلبی دارید بفرستید خوشحال میشم به اسم خودتون بنویسم.
طراح سوالات المپیاد نجوم
حتی اگر ایشون نباشن باید یه منجم حرفه ای باشه!!!!
جمعه، فروردین ۲۶، ۱۳۸۴
سوالات مرحله اول نخستین المپیاد نجوم ایران - قسمت 1
سوالات مرحله اول نخستین المپیاد نجوم ایران
شامل 40 سوال چند گزینه ای و 8 مسئله کوتاه ، زمان آزمون 3 ساعت و 30 دقیقه.
1- شتاب جسمی که به دور رایره می گردد
الف)حتما به سمت مرکز است ب)اندازه سرعت را تغییر نمی دهد
ج)جهت و اندازه آن ثابت است د)در خلاف جهت حرکت است
2-اگر زمین در خلاف جهت فعلی به دور خودش می چرخید شبانه روز نجومی چقدر طول می کشید؟
الف)23:56 ب)24:00 ج)24:04 د)23:52
3-اگر ناظری که بر روی ماه زندگی میکند زمین را در سمت الراس خود مشاهده کند، چقدر طول می کشد تا زمین برای این ناظر غروب کند؟
الف)یک شبانه روز خورشیدی(24 ساعت) ب)یک چهارم شبانه روز (6 ساعت)
ج)27.3 شبانه روز د) هیچ وقت زمین غروب نمی کند
4-برآیند نیروهای وارد بر ماهواره ای که به دور زمین می چرخد برابر است با:
الف) 0 ب)mv²/r ج)mg د)بستگی به موقعیت ماهواره دارد
5-سه تکه یخ هم اندازه و بزرگ هر کدام در لیوانی پر از آب که آنها را A و B و C می نامیم غوطه ورند. در داخل قطعه یخ A حبابی از هوا دیده می شود. از داخل قطعه B مقداری آت وجود دارد و در داخل قطعه C میخ کوچکی قرار دارد. پس از آنکه یخ ها آب شدند ،
الف)تنها در C آب سرریز می شود.
ب)در A آب تغییر نمی کند، در B و C آب سرریز می شود.
ج)آب در هر سه ظرف سرریز می شود.
د)در C آب پایین می رود. در A و B آب لبالب می ماند (تغییر نمی کند).
ه)آب در هیچ ظرفی تغییر نمی کند.
6-اگر دوره تناوب چرخش زمین به دور مرکز کهکشان 200 سال باشد ،خورشید از لحظه تولد تاکنون چند بار به دور کهکشان چرخیده است؟
الف)5 ب)10 ج)25 د)100 ه)125
7-کدام یک از مکانهای زیر برای پرتاب سفینه فضایی مناسب تر است؟
الف)هاوانا پایتخت کوبا ب)استکهلم پایتخت سوئد
ج)سیدنی در استرالیا د)مسکو پایتخت روسیه ه)تهران
8-کدام یک ازسیاره های منظومه شمسی کمترین دوره تناوب هلالی را دارد؟
الف)عطارد ب)زهره ج)مریخ د)مشتری ه)زحل
9-یک دیسک آهنی را که سوراخی در وسط آن است را به آرامی گرم می کنیم تا منبسط شود، در این حالت قطر سوراخ ،
الف)کم می شود ب)زیاد می شود ج)تغییر نمی کند