سه‌شنبه، دی ۰۶، ۱۳۸۴

گوشه ای از تاریخ نجوم و فضانوردی، امروز 6 دی 1384

سال 950(شمسی)-1571(میلادی) : ریاضیدان و ستاره شناس آلمانی Johannes Kepler متولد شد. او قوانین سه گانه حرکت سیاره ای را بنیان گذاشت که امروزه به نام قوانین کپلر نامیده می شود. جدولهای نجومی او دقیقترین تا آن زمان بود. این جداول صحه ای بودند بر نظریه خورشید مرکزی کوپرنیک علیه نظریه زمین مرکزی بطلمیوس.

دوشنبه، آذر ۱۴، ۱۳۸۴

اگر

اگر می دانی در این جهان کسی هست که با دیدنش رنگ رخسارت تغییر می کند و صدای قلبت آبرویت را به تاراج می برد، مهم نیست که او مال تو باشد. مهم این است که فقط باشد، زندگی کند، لذت ببرد و نفس بکشد.

یکشنبه، آبان ۲۹، ۱۳۸۴

همایش دانشجویی فیزیک

روز جمعه 4 آبانماه باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه با همکاری کانون دانشجویی هلال احمر ارومیه همایشی را به مناسبت سال جهانی فیزیک در محل سالن اجتماعات هلال احمر ارومیه واقع در فلکه جهاد برگزار می کنند. علاقمندان می توانند جمعه از 9 صبح تا 13 در این برنامه شرکت کنند. برنامه های جانبی نجومی هم هست.

داستان ليلي

خدا مشتي خاك را بر گرفت. مي خواست ليلي را بسازد، از خود در آن دميد و ليلي پيش از آن كه با خبر شود عاشق شد. سالياني است كه ليلي عشق مي ورزد، ليلي بايد عاشق باشد. زيرا خداوند در آن دميده است و هركه خدا در آن بدمد، عاشق مي شود.ليلي نام تمام دختران ايران زمين است، نام ديگر انسان.ليلي زير درخت انار نشست، درخت انار عاشق شد، گل داد، سرخ سرخ.گلها انار شدند، داغ داغ، هر اناري هزار دانه داشت. دانه ها عاشق بودند، بي تاب بودند، توي انار جا نمي شدند. انار كوچك بود، دانه ها بي تابي كردند، انار ترك برداشت. خون انار روي دست ليلي چكيد. ليلي انار ترك خورده را خورد. مجنون به ليلي اش رسيد.خدا گفت: راز رسيدن فقط همين است، فقط كافيست انار دلت ترك بخورد.خدا ادامه داد: ليلي يك ماجراست، ماجرايي آكنده از من، ماجرايي كه بايد بسازيش.شيطان گفت: تنها يك اتفاق است، بنشين تا اتفاق بيفتد.آنان كه سخن شيطان را باور كردند، نشستند و ليلي هيچ گاه اتفاق نيفتاد.اما مجنون بلند شد، رفت تا ليلي اش را بسازد ...خدا گفت: ليلي درد است، درد زادني نو، تولدي به دست خويش.شيطان گفت: آسودگي ست، خيالي ست خوش.خدا گفت: ليلي، رفتن است. عبور است و رد شدن.شيطان گفت: ماندن است و فرو در خويشتن رفتن.خدا گفت: ليلي جستجوست. ليلي نرسيدن است و بخشيدن.شيطان گفت: ليلي خواستن است، گرفتن و تملكخدا گفت: ليلي سخت است، دير است و دور از دسترسشيطان گفت: ساده است و همين جا دم دست است ...و اين چنين دنيا پر شد از ليلي هايي زود، ليلي هاي ساده ي اينجايي، ليلي هايي نزديك لحظه اي.خدا گفت: ليلي زندگي است، زيستني از نوعي ديگر.ليلي جاوداني شد و شيطان ديگر نبود.مجنون، زيستني از نوعي ديگر را برگزيد و مي دانست كه ليلي تا ابد طول مي كشد. ليلي مي دانست كه مجنون نيامدني است، اما ماند، چشم به راه و منتظر، هزار سال.ليلي راه ها را آذين بست و دلش را چراغاني كرد، مجنون نيامد، مجنون نيامدني است.خدا پس از هزار سال ليلي را مي نگريست، چراغاني دلش را، چشم به راهي اش را.خدا به مجنون مي گفت نرود، مجنون به حرف خدا گوش مي داد.خدا ثانيه ها را مي شمرد، صبوري ليلي را.عشق درخت بود، ريشه مي خواست، صبوري ليلي ريشه اش شد. خدا درخت ريشه دار را آب داد، درخت بزرگ شد، صدها شاخه، هزاران برگ، ستبر و تنومند.سايه اش خنكي زمين شد، مردم خنكي اش را فهميدند، مردم زير سايه ي درخت ليلي باليدند.ليلي هنوز هم چشم به راه است چراكه درخت ليلي ريشه مي كند.خدا درخت ريشه دار را آب مي دهد.مجنون نمي آيد، مجنون هرگز نمي آيد. مجنون نيامدني است، زيرا كه درخت ريشه مي خواهد.ليلي قصه اش را دوباره خواند، براي هزارمين بار و مثل هربار ليلي قصه باز هم مرد. ليلي گريست و گفت: كاش اين گونه نبود.خدا گفت : هيچ كس جز تو قصه ات را تغيير نخواهد داد.ليلي! قصه ات را عوض كن.ليلي اما مي ترسيد، ليلي به مردن عادت داشت، تاريخ به مردن ليلي خو گرفته بود.خدا گفت: ليلي عشق مي ورزد تا نميرد، دنيا ليلي زنده مي خواهد.ليلي آه نيست، ليلي اشك نيست، ليلي معشوقي مرده در تاريخ نيست، ليلي زندگي است.ليلي! زندگي كن.اگر ليلي بميرد، ديگر چه كسي ليلي به دنيا بياورد؟ چه كسي گيسوان دختران عاشق را ببافد؟چه كسي طعام نور را در سفره هاي خوشبختي بچيند؟ چه كسي غبار اندوه را از طاقچه هاي زندگي بروبد؟ چه كسي پيراهن عشق را بدوزد؟ليلي! قصه ات را دوباره بنويس.ليلي به قصه اش برگشت.اين بار نه به قصد مردن، بلكه به قصد زندگي.و آن وقت به ياد آورد كه تاريخ پر بود از ليلي هاي ساده ي گمنام

دوشنبه، آبان ۲۳، ۱۳۸۴

سیارک نشین گم شد.

سفینه ژاپنی Hayabusa به سیارک 25143 Itokawa در 21 آبانماه نزدیک شد و تا 100 متری آن رسید. سپس از سیارک دور شد تا نمونه برداری های دیگری نیز از سیارک به آورد. در جریان این آزمایشها سیارک نشین روبوتیک سفینه،Minerva از سفینه رها شد تا روی سیارک قرار بگیرد و اطلاعات عکس مخابره کند. ولی ....
ادامه مطلب را از لینک عنوان به انگلیسی بخوانید.

در آسمان فردا، سه شنبه 24/8/1384

سه شنبه ،24/8/1384 : مریخ در گره صعودی.

امروز درتاریخ نجوم و فضانوردی،23/8/1384

سال 1348(1969) : آمریکایی ها آپولو 12 را که حامل فضانوردان،Charles "Pete" Conrad, Alan Bean و Richard Gordon بود و دومین ماموریت فرود انسان روی ماه بود را پرتاب کردند.

یکشنبه، آبان ۲۲، ۱۳۸۴

پيشنهاد فضانوردان برای منحرف کردن سيارک ها

دو فضانورد ناسا می گويند طرحی را آماده کرده اند که می تواند مانع برخورد بالقوه سيارک ها به زمين شود.
ادوارد لو و استنلی لاو، فضانوردان آژانس فضايی آمريکا، پيشنهاد می کنند يک راکت عظيم به فضا پرتاب شود تا با نيروی خود هر سيارکی را که ممکن است در مسير تصادم با زمين قرار داشته باشد "بکسل" کند.
وسيله نقليه پيشنهادی آنها به سادگی بر فراز سيارک قرار خواهد گرفت و با استفاده از نيروی جاذبه آن را از مسير تصادم منحرف خواهد کرد.
لو و لاو در نشريه علمی "نيچر" گزارش می دهند که يک موشک 20 تنی می تواند سيارکی به قطر 200 متر را ظرف مدت يک سال از مسيرش منحرف کند.
دانشمندان معتقدند که اگر سيارکی به اين اندازه با کره زمين برخورد کند، باعث ويرانی گسترده و تلفات انبوه خواهد شد.
در گذشته ترفندهای مختلفی برای نجات زمين از چنين برخوردی پيشنهاد شده و بسياری از آنها در فيلم های هاليوودی منعکس شده است.
لو و لاو معتقدند که چسباندن يک فضاپيما به سطح صخره ای و ناهموار يک سيارک، به منظور جابجا کردن آن، بسيار دشوار خواهد بود.
آنها استدلال می کنند که فضاپيما به سادگی می تواند از کشش جاذبه ميان خود و سيارک برای انتقال آرام آن به يک مسير ايمن استفاده کند.
اين ايده در نمايشگاهی در موزه علوم لندن به نمايش درآمده است.
ربکا ريچاردز، از مقام های اين موزه، گفت: "اين ايده ای به نهايت مهيج است که از مخيله فيلمنامه نويسان هاليوودی يا حتی دانشمندان نظری نشات نگرفته."
"اين يک طرح علمی واقع گرايانه از فضانوردان باتجربه است که می تواند يک اصل ساده علمی را به تجربه ای با اهميت جهانی بدل کند."
به نقل از سایت فارسی بی بی سی

شاهكاري جديد از كاسيني


فضاپیمای مدارگرد کاسینی در قلمرو زحل، تصویر خیره کننده ای را از سه قمر این سیاره در امتداد حلقه های زحل به زمین فرستاده است.
اين تصوير زيبا كه سه دنياي متفاوت در قلمرو ارباب حلقه ها(زحل) را نشان مي دهد به وسيله فضاپيماي كاسيني گرفته شده است.این فضاپیما از تیر سال ۱۳۸۳ به دور زحل در حال گردش است و دیدگاه ما را از این سیاره غولپیکر گازی و خانواده پر شمار اقمارش دگرگون کرده است .
در قسمت بالا(چپ) قمر ديون با قطر کیلومتر ۱۱۲۶ و در وسط تصوير تتيس با قطر کیلومتر ۱۰۷۱ ديده مي شوند.همچنين قمر پاندورا به کوچکی ۸۴ کیلومتردر گوشه راست(پايين) تصوير به چشم مي خورد. در لحظه گرفتن اين تصوير تتيس در فاصله زيادي از حلقه قرار داشته در صورتي كه دو قمر ديگر به فضاپيما نزديك بوده اند.همچنين كاسيني در فاصله ۲/۱ میلیون کیلومتری از زحل قرار داشته است.اين عكس با دوربين زاويه ديد بسته كاسيني در طول موج آبي مر‌‬‌‫ئي گرفته شده است و داراي مقياسي با اندازه ۵ کیلومتر در هر پيكسل براي ديون و پاندورا و ۹ کیلومتر در هر پيكسل براي تتيس است.
به نقل از سایت مجله نجوم

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،22/8/1384

سال 1212(1833) : بارش شهابی اسدی با 100000 شهاب در ساعت (28 شهاب در ثانیه) طوفانی به پا کرد.
سال 1350(1971) : Mariner 9 آمریکایی در مدار مریخ قرار گرفت. این سفینه اولین قمر هوشمندی بود که بدور سیاره دیگری غیر از زمین می گشت. این سفینه برای عکاسی از سطح مریخ پرتاب شده بود ولی گرفتن اولین عکسهایش یک ماه به دلیل طوفانی که سراسر مریخ را پوشانده بود به تاخیر افتاد. مارینر 9 یک سال در مدار مریخ بود و تمام سطح مریخ را با 7329 عکس نقشه برداری کرد و 4800 کیلومتر کانیونهای مریخی کشف کرد. این سفینه تا زمانی که توان مانور داشت عملیاتی بود تا در 5 آبان 1351 (27 اکتبر 1972) خاموش شد.
سال 1361(1982) : ارتباط زمین با مریخ نشین وایکینگ 1 قطع شد. این پایان برنامه وایکینگ بود زیرا وایکینگ 2 نیز دیگر عملیاتی نبود.

شنبه، آبان ۲۱، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،21/8/1384

سال 1060 : ستاره شناس و عینک ساز ایرلندیWilliam Molyneux اولین کسی شد که مشتری را بدون اقمارش دید.
سال 1344 : شوروی ها Venera 2 را تحت ماموریتی که مسیر این سفینه از کنار زهره عبور میکرد به فضا پرتاب کردند. این سفینه از 24140 کیلومتری زهره گذشت.
سال 1359 : ویجر 1 نزدیکتریم دیدار خود با زحل را انجام داد و از 64200 کیلومتری فراز ابرهای زحل گذشت. عکسهایی که ویجر 1 مخابره کرد ،ساختارهای بینظیری از حلفه های زحل نمایان کرد و نیز نشان داد که Mimas قمر زحل بوسیله حفره برخوردی عظیمی پوشانده شده.

پنجشنبه، آبان ۱۹، ۱۳۸۴

گشايش بزرگترين تلسکوپ منفرد جهان در نيمکره جنوبی

بزرگترين تلسکوپ منفرد جهان در نيمکره جنوبی زمين صبح روز چهارشنبه در استان کيپ در آفريقای جنوبی افتتاح می شود.
"تلسکوپ بزرگ آفريقای جنوبی" يا "سالت" با هزينه 30 ميليون دلار ساخته شده است.
بخشی از بودجه ساخت اين تلسکوپ را دانشگاه های آمريکايی، بريتانيايی و زلاند نويی تامين کرده اند اما بزرگترين سهم ساخت متعلق به دولت آفريقای جنوبی است.
ارتفاعات خشک شمال استان "کيپ" برای بيش از 50 سال محل استقرار عمده ترين رصدخانه های آفريقای جنوبی بوده است.
اما "سالت" تلسکوپی کاملا متفاوت است و در آن 91 آينه شش ضلعی برای ايجاد تلسکوپی به قطر 11 متر به يکديگر متصل شده اند.
همه اين آينه ها در يک پوسته سفيد رنگ قارچی شکل عظيم نصب شده اند.
اندازه اين تلسکوپ آن را به ابزاری بسيار قدرتمند بدل می کند به طوری که قادر است نوری با قدرت تابندگی يک شمع روی کره ماه را رويت کند.
اين تلسکوپ قادر خواهد بود نور ستارگانی در فاصله 11 ميليارد سال نوری که در اوايل عمر کيهان می تابيدند را ببيند.
قرار است دانشگاه هايی که در هزينه ساخت تلسکوپ شريک شده اند اجازه استفاده از آن را داشته باشند.
سياستمداران احزاب مخالف دولت می گويند شايد بهتر بود سهم 10 ميليون دلاری آفريقای جنوبی برای ساخت اين رصدخانه صرف نيازهای اوليه آموزش علمی می شد، اما اين تلسکوپ نه فقط برای پيشرفت دانش بلکه دارای جنبه ای افتخاری است.
ديويد باکلی، دانشمند ارشد اين پروژه، در آستانه افتتاح تلسکوپ به بی بی سی گفت که اين پروژه ای نمادين برای آفريقاست که منبع الهام نسل تازه دانشمندان آفريقايی خواهد بود.
به نقل از سایت فارسی بی بی سی

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،19/8/1384

سال 1345 : Lunar Orbiter 2 آمریکایی ها وارد مدار ماه شد.
سال 1347 : شوروی ها Zond 6 را پرتاب کردند.
سال 1349 : شوروی ها Luna 17 رابه سوی ماه پرتاب کردند. این سفینه حامل اولین ماه پیما به نام Lunokhod 1 بود.

سه‌شنبه، آبان ۱۷، ۱۳۸۴

در آسمان فردا،18/8/1384،چهارشنبه

چهارشنبه ،18/8/1384 ،5:27 : تربیع اول ماه.
چهارشنبه ،18/8/1384 ،19:30 :عطارد در 1.9 درجه ای شمال قلب العقرب.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی

سال 1035 : دانشمند و ستاره شناس انگلیسی Edmond Halley متولد شد. او برای انتشار کتاب معروف Issac Newton به نام Pricipia Mathematica بسیار تلاش کرد و هزینه انتشار آنرا خود بر عهده گرفت. او اولین نقشه جهت بادهای زمین را ترسیم کرد و مطالعاتی در زمینه نسبت مرگ و میر در سنین مختلف انجام داد که منتهی به اولین جداول آماری بیمه عمر شد. مطالعات او در زمینه مدار دنباله دارها هابل را به کشف تناوبی بودن دنباله دار1682 ،که همان دنباله دار 1531 . 1607 بوده نائل کرد. او به مشاهده این دنباله دار در1305،1380 و 1456 نیز پی برد. هابل دوره تناوب 76 سال را برای این دنباله دار محاسبه کرد و حضور مجددش را در سال 1758 پیشبینی کرد. دنباله دار در شب کریسمس سال 1758 ظاهر شد و پیشبینی هابل او را به شهرتی جهانی رساند. هرچند که او 15 سال پیش درگذشته بود.
سال 1337 : آمریکایی ها در ماموریتی ناموفق Pioneer 2 را به سوی ماه پرتاب کردند.
سال 1380 : به مدت 17 دقیقه مشتری بدون اقمار گالیله ای اش دیده شد. در طول این مدت هر 4 قمر در پشت مشتری بودند.

پلوتو صاحب ۲ قمر جديد شد

اخترشناسان توانسته اند با استفاده از تلسکوپ فضايي هابل ۲ شي کوچک را در اطراف سياره پلوتو شناسايي کنند. بدين ترتيب اقمار پلوتون به عدد ۳ مي رسد تا اين جرم کمربند کويي پر نخستين عضو اين خانواده باشد که اين تعداد اقمار براي آن شناسايي مي شود
داستان کشف اقمار جديد سياره پلوتو ازشب ۱۵ ماه مي سال جاري آغاز شد ،‌زماني که آلن استرن از موسسه تحقيقاتي جنوب غرب در کلورادو و هارولد ويور از موسسه جان هاپکينز در راستاي رصدهاي منظمي که در طرح ماموريت اکتشافي نيو هارزنز (افقهاي نو) و از هدف اين ماموريت ،‌پلوتون انجام مي دادند موفق به شناسايي اجرام کم سويي در اطراف اين سياره دوردست شدند.
بر اساس داده هاي اوليه اين دو جسم که به طور موقت به نامهاي S/۲۰۰۵ P۱ و S/۲۰۰۵ P۲ ناميده مي شوند ،‌به ترتيب ۶۴۵۰۰ و ۴۹۵۰۰ کيلومتر از سياره مادر خود فاصله دارند و مدار گردش آنها به دور پلوتو بر صفحه مدار چارون منطبق است. اين دو قمر که با قدر ۲۳،۱ و ۲۳،۴ در آسمان مي درخشند دوره تناوبي معادل ۳۸ و ۵ و ۲۵ روز دارند و قطر آنها ۱۵۰ و ۱۰۰ کيلومتر تخمين زده ميشود.نکته جالب در باره اين کشف ،‌ نحوه شکل گيري اين اقمار است که به نظر مي رسد در محل خود شکل گرفته و حاصل برخوردي پر انرژي در منطقه سياره پلوتون و در گذشته اي دور باشد.
به نقل از سایت مجله نجوم

یکشنبه، آبان ۱۵، ۱۳۸۴

در آسمان فردا،دوشنبه،16/8/1384

دوشنبه،16/8/1384 ،11:30 : مریخ در مقابله.در این روزها مریخ به نزدیکی مقابله سال 1382 نیست ولی می توان آنرا از قدر -2.3 و قطر زاویه ای "20.2 دید.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،15/8/1384

سال 1345 : آمریکایی ها Lunar Orbiter 2 را به سوی ماه پرتاب کردند. هدف اصلی این سفینه نقشه برداری از عوارض سطحی محل فرود آپولوها بود.

راز محل دفن پدر ستاره شناسی نوين گشوده شد

دانشمندان لهستانی اعلام کرده اند که آنها به احتمال زياد راز چند صد ساله درباره محل دفن نيکولاس کوپرنيک، پدر ستاره شناسی نوين، را حل کرده اند.
تصور می شود کوپرنيک در کليسای جامع فرامبورک در شمال شرقی لهستان، که برای ساليان دراز محل فعاليت و زندگی او بود، دفن شده باشد.
محل دفن وی عليرغم چندين مورد جستجوی باستان شناسی کشف نشده بود.
اما حفاری تازه ای در تابستان امسال به کشفی جالب منجر شد.
دو ماه قبل باستان شناسان درحالی که سرگرم حفاری در کليسای جامع فرامبورک بودند جمجمه و بخشی از بقايای مردی را يافتند که هنگام مرگ 60 تا 70 سال داشته است.
کوپرنيک در سال 1543 در سن 70 سالگی درگذشت. جمجمه توسط متخصصان در آزمايشگاه مرکزی پزشکی قانونی در ورشو مورد معاينه قرار گرفت.
آنها با کمک اطلاعات جمع آوری شده از جمجمه توانستند به بازسازی کامپيوتری صورت اين مرد بپردازند.
اين تصوير يک مرد سپيدمو با يک بينی بزرگ و اثر زخمی کوچک بالای چشمانی نافذ را ترسيم می کند.
به علاوه اين تصوير آنقدر به پرتره های کوپرنيک شباهت دارد که دانشمندان را قانع کرده است جمجمه به احتمال غالب به آن منجم برجسته تعلق داشته است.
او برای ساليان طولانی عضو جامعه کشيشان اين کليسا بود و مطالعات نجومی اش را در تنها در اوقات فراغت دنبال می کرد.
اما نظريه او داير بر اينکه زمين دور خورشيد می گردد نه خورشيد گرد زمين، نقطه آغاز ستاره شناسی نوين و يکی از مهم ترين اکتشافات تاريخ علم تلقی می شود.
به نقل از بی بی سی فارسی

جمعه، آبان ۱۳، ۱۳۸۴

گرین کارت لاتاری 2007

مطمئنم که خیلی از ایرانیان هر سال برای قرعه کشی سالیانه گرین کارت آمریکا اقدام میکنن. از اینجا میتونید اطلاعات کامل این جریان رو به فارسی بخونید. برای همه آرزوی موفقیت میکنم.

در آسمان فردا ،14/8/1384

شنبه 14/8/1384 ،13:30 : اوج بارش شهابی ثور جنوبی. این بارش شهابی با نسبت متوسط 7 شهاب در ساعت به نسبت بارش ضعیفی بوده و در فاصله 26 شهریور تا 6 آذر میتوان شهابهای این بارش را در آسمان دید. سرچشمه این بارش به احتمال فراوان ذرات و غبار به جای مانده از دنباله دار Encke در 4700 سال پیش بوده است. مدار بسیاری از شهابهای این بارش با مدار آن زمان این دنباله دار مطابقت دارد. تاثیر گرانشی مشتری موجب پخشیدگی و تغییر مدار و این بارش شده. همچنین منشا جرمی که در سال 1908 حدود 2000 کیلومتر مربع از جنگلهای Tunguska, Siberia را صاف کرد!! را از شهاب های این بارش می دانند.
شنبه 14/8/1384 ،18:30 : حداکثر رخگرد ماه،7.8 درجه.
شنبه 14/8/1384 ،22:30 : زهره در 1.4 درجه ای شمال ماه.

پنجشنبه، آبان ۱۲، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ،13/8/1384

جمعه 13/8/1384 ،2:30 : عطارد در 1.3 درجه ای شمال ماه.
جمعه 13/8/1384 ،10:30 : قلب العقرب در 0.2 درجه ای جنوب ماه. اطلاعات بیشتر.
جمعه 13/8/1384 ،15:30 : سیارک 19 Fortuna (قدر 8.9) درمقابله.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،12/8/1384

سال 1336 : شوروی ها اسپوتنیک 2 به وزن 454 کیلوگرم را همراه با سگی به نام لایکا به مدار فرستادند. لایکا چند روز بعد در طول پرواز مرد.
سال 1352 : ایالات متحده مارینر 10 را به سوی زهره و عطارد پرتاب کرد. تا امروز مارینر 10 تنها سفینه ای بوده که به عطارد رفته.

یکشنبه، آبان ۰۸، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی ؛8/8/1384

سال 1317 : Orson Welles نمایشنامه ای بر اساس نوشته H.G. Wells' The War of the Worlds را در رادیو اجرا کرد. بر اساس این داستان مریخی ها به Grovers Mill, New Jersey حمله می کنند و Orson Welles چنان این داستان را برای اجرای رادیویی آماده کرد که شنونده احساس کند که رادیو در حال گزارش این حمله است . بیش از 6 میلیون نفر این برنامه را شنیدند و حدود 1.2 میلیون نفر آنرا باور کردند.
سال 1360 : اتحاد جماهیر شوروی ونرا 13 را به سوی زهره پرتاب کرد. این سفینه در 10 اسفند 1361 به زهره رسید و تصاویر تلوزیونی رنگی از آسمان و سطح زهره به زمین ارسال کرد.

شنبه، آبان ۰۷، ۱۳۸۴

تاریخ نجوم

چند روزه با خودم و اینترنت دارم سرو کله میزنم تا یه چیزایی در مورد تاریخ نجوم لسلامی یا نجوم ایرانی پیدا کنم. فارسی که چیزی دستگیرم نشد. عربی هم ول معطلم. تا ببینم انگلیسی چی کار میشه کرد. دوستان اگر مرجع مکتوب یا الکترونیکی در این رابطه سراغ دارن خوشحال میشم منو در جریان بزارن.

دوشنبه، آبان ۰۲، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،2/8/1384

سال 980 : ستاره شناس فنلاندی Tycho Brahe درگذشت. او رصدخانه Uraniborgرا درجزیره Hveen در جنوب کپنهاک تاسیس کرد و دقیق ترین فهرستها و نقشه های آن روزگار را تهیه کرد.تمام محاسبات او بوسیله ابزارهای دقیقی بود که در فضای آزاد نصب شده بود، انجام یافت که در آن زمان هنوز تلسکوپ ساخته نشده بود. او بعدها به پراگ رفت جایی کهJohannes Kepler شاگرد و همکار او شد.
سال 1230 : ستاره شناس انگلیسی William Lassell اقمار اورانوس،Ariel و Umbriel را کشف کرد.
سال 1341 : اتحاد جماهیر شوروی در انجام ماموریتی به سوی مریخ شکست خورد. سفینه در رسیدن به مدار زمین ناموفق بود.
سال 1377 : ایالات متحده Deep Space 1را به سوی سیارک 9969 Braille و دنباله دار Borrelly پرتاب کرد. این سفینه دارای یک موتور محرک solar electric ion بود که بدون هیچ مشکلی عمل کرد.

جمعه، مهر ۲۹، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،29/7/1384

سال 1302 : Deutsches Museum برلین اولین آسمان نمای(planetarium) تاریخ را افتتاح کرد.
سال 1346 :ستاره شناس و شیمیدان دانمارکی Ejnar Hertzsprung درگذشت. او بیشتر از روی نمودار Hertzsprung-Russell شناخته می شود. نموداری که برای طبقه بندی و شناخت سیر تحول ستاره ها اهمیت فراوانی دارد. Hertzsprung و ستاره شناس آمریکایی ،Henry Norris Russell جداگانه رابطه رنگ-قدر را تدوین کردند. Hertzsprung همچنین رابطه دوره تناوب-درخشندگی قیفاووسی ها که توسط Henrietta Leavitt کشف شده بود و از آن برای تعیین فاصله ابر ماژلانی کوچک کرده بود را کالیبره کرد.

چهارشنبه، مهر ۲۷، ۱۳۸۴

یکشنبه، مهر ۲۴، ۱۳۸۴

در آسمان فردا،25/7/1384

دوشنبه 25/7/1384 ،15:04 : ماه گرفتگی جزئی. اطلاعات بیشتر
دوشنبه 25/7/1384 ،15:34 : ماه کامل. در فرهنگ عامیانه(فولکلور) آمریکایی ،ماه کامل اکتبر، Hunters Moon یا Blood Moon نامیده می شود.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی؛27/7/1384

سال 1361 : اولین رصد دنباله دار هالی برای ظهور مجددش در سال 1365.
سال 1382 : فضانورد چینی، Yang Liwei پس از 21 ساعت حضور در مدار زمین به سلانت فرود آمد و چین اولین ماموریت فضایی سرنشین دار خود را با موفقیت به پایان رساند.

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی،24/7/1384

سال 1361 : اولین رصد دنباله دار هالی برای ظهور مجددش در سال 1365.
سال 1382 : فضانورد چینی، Yang Liwei پس از 21 ساعت حضور در مدار زمین به سلانت فرود آمد و چین اولین ماموریت فضایی سرنشین دار خود را با موفقیت به پایان رساند.

شنبه، مهر ۲۳، ۱۳۸۴

در آسمان فردا،24/7/1384

یکشنبه 24/7/1384 : دنباله دار C/2005 E2 (McNaught) از کنار خوشه M55 عبور میکند.
یکشنبه 24/7/1384 ،21:30 : زهره در 1.6 درجه ای شمال قلب العقرب.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،23/7/1384

سال 1376 : سفینه آمریکایی-اروپایی-ایتالیایی ،کاسینی-هویگنس توسط موشک Titan IVB/Centaur به سوی زحل پرتاب شد.این سفینه برای بدست آوردن نیروی لازم تا زحل ،یک بار به دور زمین، دو بار به دور زهره و یک بار به دور مشتری گردید.

جمعه، مهر ۲۲، ۱۳۸۴

سیارکی بدون حفره برخوردی(انگلیسی)

پرتاب دومين فضاپيماي سرنشين‌دار چين به فضا

دومين فضاپيماي سرنشين دار چين موسوم به " شن جو -‪ " ۶‬ساعت ‪ ۹‬صبح روز چهارشنبه به وقت محلي (‪ ۴/۳۰‬صبح به وقت تهران) به فضا پرتاب شد.
در جريان اين ماموريت فضايي براي نخستين بارآزمايش علمي نيز با مشاركت انسان در يك فضاي واقعي انجام خواهد شد. مراسم پرتاب اين فضاپيما از مركز پرتاب ماهواره‌اي " جيو چوان" در استان "گان سو" در صحراي "گبي " واقع در شمال غرب چين به صورت زنده از چند شبكه تلويزيوني چين پخش شد. " في جين لونگ " ‪ ۴۰‬ساله و " نيه‌هاي شنگ" ‪ ۴۱‬ساله هر دو خلبان نيروي هوايي چين از سرنشينان فضاپيماي چين هستند كه قرار است به مدت پنج روز در فضا ماموريت‌هاي علمي انجام دهند. اين فضاپيما پس‌ازانجام ماموريت پنج روزه در ناحيه مركزي منطقه خودمختار مغولستان داخلي چين به زمين خواهد نشست.
دست اندركاران برنامه فضايي چين،امنيت سفينه دوم را بيشتر از فضاپيماي " شن جو - ‪ " ۵‬مي‌دانند كه سال ‪ ۲۰۰۳‬ميلادي با يك فضانورد به آسمان پرتاب شد و به دنبال آن چين به عنوان سومين قدرت جهان به باشگاه فضايي پيوست . فضاپيماي "شن جو - ‪ "۵‬در جريان ماموريت ‪ ۲۲‬ساعته خود ‪ ۱۴‬بار به‌دور مدار زمين چرخيد و سپس در منطقه مغولستان داخلي درشمال چين فرود آمد. پرچم نمايشگاه "اكسپو ‪ " ۲۰۱۰‬كه ميزباني آن را شهر شانگهاي از آن خود كرده است، با اين فضاپيما در فضا برافراشته خواهد شد. چين قصددارد تاسال ‪ ۲۰۱۰‬ميلادي يك‌ايستگاه فضايي‌ايجاد كرده و كاوشگر بدون سرنشين خود را به كره ماه بفرستد.
به نقل از ParsSky

در آسمان فردا ،23/7/1384

شنبه ،23/7/1384 ،18:30 : حداقل رخگرد ماه،3.1 درجه.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،22/7/1384

سال 1339 : اتحاد جماهیر شوروی Korabl-5 را به مقصد مریخ پرتاب کرد که در راه مدار زمین ماموریت شکست خورد.
سال 1347 : انجام اولین پخش زنده تلوزیونی توسط خدمه آپولو 7 از درون یک سفینه.
سال 1364 : ونرا 16 به مدار زهره رسید. این سفینه نقشه ای راداری و نقشه ای دمایی از نیمکره شمالی زهره تهیه کرد.

پنجشنبه، مهر ۲۱، ۱۳۸۴

در آسمان فردا،22/7/1384

جمعه 22/7/1384، 8:30 : اورانوس در 3 درجه ای شمال ماه.
جمعه 22/7/1384 : عطارد در اوج.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،21/7/1384

سال 969 : اختفا مریخ توسط زهره. بر اساس محاسبات این اختفا از نیمکره جنوبی قابل رویت بوده ولی هیچ گزارسی در این زمینه وجود ندارد.
سال 1038 : ستاره شناس هلندی Christiaan Huygens اولین طرحها از سطح مریخ را ترسیم کرد. این طرحها(اسکچها) هنوز موجودند.

چهارشنبه، مهر ۲۰، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،20/7/1384

سال 1373 : ارتباط با فضاپیمای ماژلان با ورود آن به لایه های فوقانی جو زهره برای همیشه قطع شد. ماژلان در طول 16 ماه 90% سطح زهره را با تفکیک 180 متر نقشه برداری کرد.

سه‌شنبه، مهر ۱۹، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ، چهارشنبه 20/7/1384

چهارشنبه 20/7/1384 ،18:30 : نپتون در 5 درجه ای شمال ماه.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،19/7/1384

سال 1324 : دانشمندان JPL موشک WAC-Corporal را از مرکز تازه سازی در White Sands واقع در New Mexico پرتاب کردند. این موشک بر پایه موشکهای VII غنیمتی آلمان ساخته شده بود و آن زمان با رسیدن به ارتفاع 53 کیلومتر رکوردی از خود به جا گذاشت.
سال 1337 : ایالات متحده در پرتاب سفینه بدون سرنشین پایونیر 1 به مقصد ماه شکست خورد.

دوشنبه، مهر ۱۸، ۱۳۸۴

شاخه آماتوری چه کرده است ؟؟!

با گذشت بیش از سه سال از فعالیت شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران، باشگاه نجوم تهران قصد دارد در طی گفتگویی با آقای دکتر منصور وصالی، سرپرست شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران به پرسشهایی که در پیش روی فعالیت های این مرکز به عنوان هماهنگ کننده نجوم آماتوری ایران وجود دارد، پاسخ دهند. در عین حال نقد هایی که به فعالیت های شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران وجود دارد نیز مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
از آنجایی که جلسه پرسش و پاسخ به صورت مکتوب انجام خواهد شد، خواهشمند است نقد و پرسشهای خود را در خصوص عملکرد شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران، به نشانی پست الکترونیک info@tehranastro.com ارسال فرمایید. این جلسه برای باشگاه نجوم مهر ماه مورخ 27/7/1384 تنظیم شده است. ادامه خبر
به نقل از ParsSky

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی،18/7/1384

سال 1225 : ستاره شناس انگلیسی William Lassell تریتون بزرگترین قمر نپتون را کشف کرد.
سال 1339 : اتحاد جماهیر شوروی سفینه بدون سرنشینی را بدون اعلام قبلی بسوی مریخ پرتاب کرد که به دلیل نرسیدن موشک به مدار زمین ماموریت شکست خورد.
سال 1366 : ونرا 15 به مدارش حول زهره رسید. این سفینه در طول ماموریت خود بوسیله رادار، 194 میلیون کیلومتر مربع از قطب شمال زهره را با تفکیک 1-2 کیلومتر نقشه برداری کرد.

شور شرجی

هواي شرجي و گرما و عصر روز بهاري
و آسمان جنوبي صداي سار و قناري
نه باد ميوزد و نه دلم گرفته از اينجا
فقط به فکر عبورم فقط به فکر فراري
ازين سکوت رسيده و اين غريبي هبهم
ازين هميشه همينطور و قصه هاي شعاري
ولي چه ساکت و سردم چقدر خسته و
و دلخوشم به سرودن به نغمه هاي سه تاري
به لحظه هاي نشستن کنار بغض شکسته
به اين که ميشوم از لابه لاي خاطره جاري
هواي شرجي و گرما ، غروب روز بهاري
خيال بافي ممتد ، پناه گاه اجاري .

از لیلا ،نویسنده شورشرجی

یکشنبه، مهر ۱۷، ۱۳۸۴

سه‌شنبه، مهر ۱۲، ۱۳۸۴

بازگشت

سلام دوستان
چند روزی رو فرم نبودم دوباره. دارم سعی میکنم خودمو جمع و جور کنم دوباره.

قمر سیاره دهم کشف شد.

هنوز مدت زیادی از کشف بزرگترین جرم کمربند کویپر نمی گذرد که اختر شناسان موفق به کشف قمر آن شدند.
مایکل براون کاشف سیاره دهم و همکارانش در 10 سپتامبر با استفاده از تلسکوپ کک 2 موفق شدند جرمی را پیدا کنند که به دور 2003 UB313 می چرخد اما هنوز موفق به کشف مدار آن نشدند .تلسکوپ فضایی هابل قرار است در نوامبر و دسامبر امسال در اختیار این تیم قرار بگیرد تا مدار و فاصله این قمر از سیاره دهم تعیین شود . براون امیدوار است تا ژانویه سال آینده تمامی فاکتور های اساسی مربوط به این قمر را پیدا کند. این قمر 100 برابر از کمنور تر از 2003 UB313 می باشد و در قدر 24 می درخشد دانشمندان احتمال می دهند ایم قمر 270 کیلومتر قطر داشته باشد .این قمر می تواند کمک زیادی در محاسبه جرم سیاره دهم به اختر شناسان بکند.
به نقل از ParsSky

سه‌شنبه، مهر ۰۵، ۱۳۸۴

تلسکوپ عظیم آفریقای جنوبی اولین نورش را دریافت کرد.

تلسکوپ Southern African Large Telescope(SALT) ،بزرگترین تلسکوپ نیم کره جنوبی نهم شهریور برای اولین بار به سوی آسمان گرفته شد. قطر آینه هشت ضلعی این تلسکوپ 10 تا 11 متر است و از 91 آینه هشت ضلعی تشکیل شده. نحوه نصب تجهیزات نگه دارنده تلسکوپ باعث شده تا پوشش میل تلسکوپ کاهش یابد ولی هزینه آن فقط 18 میلیون دلار !!!!! شده. تلسکوپ در حوالی مرز صحرای کالاهاری در لرتفاع حدود 1800 متر نصب شده. ادامه مطلب(به انگلیسی).
به نقل از SkyAndTelescope

در آسمان فردا،6/7/1384

چهارشنبه 6/7/1384 ،8:30 : زحل در 5 درجه ای جنوب ماه.
چهارشنبه 6/7/1384 18:50 : ماه در اوج. فاصله 405307 کیلومنر و قطر زلویه ای 29 دقیقه و 29 ثانیه.

دوشنبه، مهر ۰۴، ۱۳۸۴

تصاوير جديد كاسيني وجود متان مايع را در قسمتهايي از تيتان آشكار كرده است.

رادار فضاپیمای کاسینی خطوط قابل توجهی را در سواحل تیتان نشان داد . عکس های ارسال شده در طول دیدار اخیر کاسینی از تیتان اثراتی را در سواحل تیتان نشان میدهد . همچنين تصاويرگوياي اين مطلب است كه در این منطقه در گذشته یا در زمان حال مایعی حضور داشته است که احتمال میرود متان باشد .
استیو وال مسئول تیم رادار کاسینی در این باره میگوید : " ما به دنبال شواهدی از وجود اقیانوس و یا دریا بر روی تیتان می گشتیم " همچنین او اضافه میکند : "منطقه ای که در آنجا احتمال میرود یک مایع وجود داشته باشد شاید به دلیل بارندگی و یا تراوش این مایع از سطح تیتان باشد . "
الن استفان از تیم رادار تیتان هم میگوید : "همین طور یک سری شبکه دیده میشود که به سمت منطقه تاریک میروند که ما حدس میزنیم رودخانه هایی از هیدروکربن مایع باشند که به طرف دریاهای تیتان سرازیر شده اند . "
بعضی از این رودخانه ها بر روی تیتان طولانی و عمیق هستند و شکل های منحنی شکلی دارند . همین طور شاخه هایی از آنها جدا شده اند . تیتان بسیار شبیه زمین در زمان قبل از ایجاد حیات است . به همین دلیل بسیار مورد توجه دانشمندان است . اما اختلاف آن با زمین وجود نداشتن آب بر روی تیتان است . اختلاف دیگر این دو این است که تیتان بارها سردتر از زمین است . به همین دلیل انتظار میرود در صورت ایجاد حیات در تیتان این عمل مدت ها به طول انجامد و به سرعت این اتفاقات بر روی زمین نباشد . این هشتمین ماموریت کاسینی از چهل و پنج ماموریت آن در طول 4 سال از تیتان است . دیدار بعدی فضاپیمای کاسینی با تیتان در 26 اکتبر2005 خواهد بود .
به نقل از ParsSky

یکشنبه، مهر ۰۳، ۱۳۸۴

شنبه، مهر ۰۲، ۱۳۸۴

تنها برنامه نجومي تلويزيون از اواسط مهر ماه با شكلي جديد پخش مي شود .

برنامه آسمان شب در آستانه پنجمبن سال پخش خود با تغيراتي رو برو خواهد شد اين برنامه در شكل جديد يك روز در هفته و به مدت 50 دقيقه پخش مي شود . در ساختار جديد 30 دقيقه از برنامه به بحث موضوعي اختصاص مي يابد و بقيه زمان هم به بخشهايي مثل آسمان هفته , پاسخ به پرسشها , اخبار هفته و ... خواهد بود. ادامه مطلب.
به نقل از پارس اسکای

جمعه، مهر ۰۱، ۱۳۸۴

نکات فنی

معلم و مربی سالهای نه چندان دورم آقای علی پارسایی مجموعه فوق العاده ای از مطالب فنی کوهنوردی رو اینجا جمع آوری کردن.
اگر به کوهنوردی فنی علاقمندید فکر نکنم مرجع فارسی کامل تر از این پیدا کنید.
به نقل از سرود کوهستان

برخورد ژرفی که منشا دنباله دارها را به چالش کشید

بر مبنای تحلیل نتایج یکی از آزمونهایی که انجام آن برمبنای نتایج ماموریت برخورد ژرف امکان پذیر شد دانشمندان این احتمال را مطرح کرده اند که دنباله دار تمپل از منطقه ای از منظومه شمسی منشا گرفته باشد که امروزه قلمرو سیارت اورانوس و نپتون به شمار می رود. چنانچه صحت این نظریه تایید شود ، در باره دوران جوانی منظومه شمسی باید سناریوهایی را مورد نظر قرار داد که برمبنای ان ، این منظومه دوران پر آشوبی را سپری کرده است..
تمپل -۱ هنوز در کانون توجه قرار دارد. آيا او مسافري از دوران پر آشوب منظومه ما است.
ادامه مطلب اینجا
به نقل از سایت مجله نجوم

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی ،1/7/1384

سال 1225 : سیاره نپتون کشف شد. نپتون اولین بار توسط ستاره شناس انگلیسی John Adams بر اساس محاسباتی بر روی اختلالات مدار اورانوس پیشگویی شده بود. جان آدامز تلاش کرد تا با جلب توجه Sir George Airy ، منجم سلطنتی ، برنامه ای برای جستجوی این سیاره ایجاد کند که به دلیل برخی بد اخلاقی های ! سیاسی و اجتماعی ناکام ماند. در این میان ریاضی دان فرانسوی Urbain Le Verrier ،مستقل از آدامز به محاسبات و نتایج مشابهی دست یافت که آنها را منتشر کرد.با خواندن مقاله Verrier منجم سلطنتی گریمویچ ، Airy مدیر رصدخانه کمبریج ،James Challis را ترغیب کرد تا به سرعت برنامه ای را برای جستجوی این سیاره آغاز کند. Challis موقعیت نپتون را چند شب توانست ثبت کند ولی در مقایسه با نقشه ها موفق نبود و نتوانست نپتون را شناسایی کند. در فرانسه نیز Le Verrier نتوانست مقامات را برای یرنامه ریزی جستجو توجیه کند، به همین دلیل موقعیت پیشبینی شده برای سیاره را برای Johann Galle از رصدخانه برلین فرستاد. با استفاده از نقشه ای جدید Galle در عرض 30 دقیقه سیاره جدید را پیدا کرد. فرانسویان بدون توجه به رصد سیاره در آلمان به سرعت اکتشاف را به نام خود خواندند. انگلیسی ها آنرا به نام Adams که یک ماه قبل از Le Verrier محاسبات را انجام داده بود خواندند. بعد از تعیین مدار سیاره، جستجویی در میان نوشته های پیشینیان صورت یافت که مشخص شد ستاره شناس فرانسوی در سال 1174 هجری شمسی نپتون را در یکی از نقشه هایش ثبت کرده ولی به سیاره بودن آن پی نبرده. در سال 1363 نیز در تحقیقاتی که بر روی دست نوشته های گالیله انجام شد، مشخص شد که او در سال 393 و 394هجری شمسی نپتون را ثبت کرده ولی نتوجه جابجایی آن در طول این مدت نشده و به عنوان دو ستاره جداگانه آتها را در نظر گرفته. امروزه این اکتشاف را به نام Adams و Le Verrier می شناسند، هرچند که بعضی نیز افتخار آنرا از آن Galle میدانند.

پنجشنبه، شهریور ۳۱، ۱۳۸۴

دوست سفر رفته

امروز یکی از دوستان بسیار عزیزم از ایران میره واسه ادامه تحصیل.
جالبی جریان اینه که وقتی دورو برمو نگاه میکنم میبینم 80% دوستای این 10 سال اخیرم الان ایران نیستن.
متن زیر رو برای حنیفا میزارم و براش بهترین آرزوها رو می کنم.

Chris De Burgh - Always On My Mind


Maybe I didn't love you quite as good as I should have
Maybe I didn't hold you quite as often as I could have
Little things I should have said and done
I just never took the time

You were always on my mind
You were always on my mind

Maybe I didn't hold you all those lonely, lonely nights
And I guess I never told you,I'm so happy that you're mine
If I made you feel second best, I'm so sorry, I was blind

You were always on my mind
You were always on my mind

Tell me, tell me that your sweet love hasn't died
Give me, give me one more chance to keep you satisfied
If I made you feel second best, I'm so sorry, I was blind

You were always on my mind
You were always on my mind

در آسمان فردا ،1/7/1384

جمعه 1/7/1384 ،2:53 : اعتدال پاییزی. خورشید با عبور از استوای سماوی از نیمکره شمالی آسمان به جنوب آن می رود. این موضوع موجب آغاز پاییز در نیمکره شمالی زمین و آغاز بهار در نیمکره جنوبی می شود. همچنین در این روز طول شب و روز برابر بوده و از این پس در نیمکره شمالی طول شب افزایش می یابد و در نیمکره جنوبی برعکس.

چهارشنبه، شهریور ۳۰، ۱۳۸۴

کوازار ها، برنامه جدید هابل

کوازار ها از اجرام بی اندازه درخشان برون کهکشانی اند که تابش های قدرتمندی در طول موج های رادیوئی و مرئی گسیل میکنند.و دارای انتقال به سرخ زیاد هستند و اغلب همدم کهکشان هایی که بسیار فعالند و دارای سیاه چاله های بزرگ اند میباشند.
این دو کوازار از بین 20 کوازار اوليه كه از همين نوع بوده اند انتخاب شده اند. مطالعات و تحقیق روی این دو کوازار توسط یک تیم از منجمان حرفه ای اروپا انجام شده است.این تیم طی تحقیقاتی که انجام داد به نتیجه رسید که ، کوازار سمت چپ HE0450-2958 (از مرکز فاصله ای حدود 5 ميليون سال نوری دارد) و کهکشان پر جرمی را نیز در پیرامونش ندارد و کوازار سمت راست ( از مرکز فاصله ای حدود 1.5 ميليون سال نوری دارد)و دارای کهکشانی معمولی از نوع مارپیچی با بازو های بلند است.
اگر چه 2958 از 2426 فشرده تر است اما کهکشانش به صورت کامل مشاهده می شود. HE0450-2958نبودن کهکشان پیرامون اشاره ای است به نادر بودن این اتفاق که بین یک کهکشان معمولی و یک جرم بیگانه که پناهگاهی برای سیاه چاله ای فوق پر جرم است میباشد.همچنین در تصویر چپ (بالای کوازار) یک کهکشان شدیدا آشفته را مشاهده میکنید،که نشان دهنده آن است که این کهکشان با کهکشانی دیگر یا ...تصادف کرده که چنین آشفتگی را به وجود آورده است.
رصد خانه وي ال تي نشان داده است که تولد و شکل گیری ستارگان در این ناحیه بسیار زیاد و پر سرعت است. کوازار ها از اجرام بی اندازه درخشان برون کهکشانی اند که تابش های قدرتمندی در طول موج های رادیوئی و مرئی گسیل میکنند.و دارای انتقال به سرخ زیاد هستند و اغلب همدم کهکشان هایی که بسیار فعالند و دارای سیاه چاله های بزرگ اند میباشند.
به نقل از پارس اسکای

باشگاه هاي نجوم

باشگاه هاي نجوم تهران و مشهد روزهاي آخر اين هفته برگزار ميشود.

به گزارش روابط عمومی باشگاه نجوم تهران اين برنامه که با هدف گرد هم آوردن منجمان آماتور و علاقه مندان به نجوم در تهران از سوی شاخه آماتوری انجمن نجوم ايران اغلب در آخرين چهارشنبه هر ماه برگزار می شود، در شهريور ۱۳۸۴ در تاريخ سی ام ماه در مکان جديدی برگزار خواهد شد. علت خبر رسانی دير هنگام برگزاری باشگاه شهريور مشکلات فراوان در فراهم آوردن تالار مناسبی برای برگزاری اين برنامه بود که سبب عدم قطعيت برقراری باشگاه شهريور تا روز پيش از برنامه شد.
برنامه های اين ماه باشگاه به قرار زير است:
شروع در ساعت ۱۵:۴۵
سپس اخبار به مدت ۱۵ دقيقه
بخش رصدی درباره آسمان پاييز (علی کوهپايی)
وضعيت جوی در رصدگاه های ايران (محمد جواد ترابی)
سخنرانی احمد خوشنويس درباره مدارگردهای مريخ از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۷:۱۵
استراحت
سخنرانی منوچهر آرين درباره ابزارهای نجوم قديم
و در پايان نمايش اسلايدهای نجومی عليرضا وفا و علی فروغی
پايان برنامه ساعت: ۱۸:۳۰
نشانی محل برگزاری باشگاه شهريور: ميدان صادقيه، بلوار فردوس، فرهنگسرای دختر

باشگاه نجوم مشهد
سي و يكمين باشگاه نجوم مشهد، پنجشنبه 31 شهريور 1384 برگزار مي گردد.
زمان: از ساعت 16 الي 19:30
مكان: بلوار ابوطالب، ابوطالب 1، سالن صادقي پور

باشگاه نجوم اصفهان
باشگاه نجوم اصفهان دوشنبه هفته جاري برگزار شد. گزارش برگزاري اين باشگاه را در وب سايت اين باشگاه بخوانيد. http://www.isfastro.org/

به نقل از پارس اسکای و سایت مجله نجوم

ونوس اکپرس به سمت زهره میرود

حدود یکدهه از انجام آخرین ماموریت ها بر روی زهره می گذرد و هنوز پرسش های بی پاسخ بسیاری در مورد آن وجود دارد شاید مهمترین سوال این باشد که چرا زهره با وجود جرم ، اندازه و ترکیبات مشابه زمین ، سرنوشتی متفاوت از سیاره ما داشته است و پس از 4 میلیارد سال این چنین تفاوت هایی بین سیاره ما و زهره وجود دارد.ونوس اکپرس یا سریع السیر زهره برای اولین بار یک طیف نگاری سراسری در طول موج های مختلف از اتمسفر زهره بعمل خواهد آورد . این مدارگرد همچنین به مطالعه اثر گلخانه ای زهره و میدان مغناطیسی عجیب و ضعیف این سیاره خواهد پرداخت و گردبادهای موجود در سرتاسر زهره را بررسی خواهد کرد .ونوس اکپرس یکی از سریع ترین و ارزان ترین پروژه های آژانس فضایی اروپا محسوب می شود . اسا ، سه سال پیش انجام این ماموریت را برنامه ریزی کرده بود و با استفاده از نقشه های پروژه مشابه مارس اکپرس و همچنین تیم با تجربه همان پروژه توانست این ماموریت به سرانجام برساند .ونوس اکپرس 1.7 متر عرض و 1.4 متر ارتفاع دارد و جرم آن 1.2.44 کیلوگرم می باشد. آزمایش های نهایی و تکمیلی برروی قسمت های مختلف ونوس اکپرس در Alenia spazio در تورین ایتالیا انجام می شود و سپس در 26 اکتبر (4 آبان) امسال از پایگاه soyuz-fregat قزاقستان به فضا پرتاب خواهد شد و پس از 162 روز در مدار خود به دور زهره قرار خواهد گرفت.
برای مشاهده مدل سه بعدی این فضاپیما به آدرس زیر مراجعه کنید: http://sci.esa.int/science-e/www/object/index.cfm?fobjectid=35192
به نقل از پارس اسکای

در آسمان فردا،31/6/1384

پنجشنبه 31/6/1384 ،3:30 : مشتری در 3 درجه شمالی سماک اعزل.
پنجشنبه 31/6/1384 ،11:30 : مریخ در 6 درجه ای جنوب ماه
پنجشنبه 31/6/1384 ،21:30 : ماه در 0.3 درجه ای جنوب خوشه باز M45.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،30/6/1384

سال 1353 : مارینر 10 برای بار دوم با عطارد مواجه شد! عکسهای مارینر 10 در طول این ماموریت از عطارد اولین و تنها نماهای نزدیک از این سیاره هستند.

Airplane flying across M33 Galaxy

فرانسویان شکوه آسمان ایران را نخواهند دید

در حالیکه کمتر از 10 روز تا آغاز به کار نمایشگاه ایران از زمین تا آسمان باقی مانده بود ، مسولین کاخ اکتشافات پاریس اعلام کردند به دلیل برخی ملاحظات از برگزاری این نشست معذورند
کاخ اکتشافات پاریس در خیابان شانزلیزه پاریس ، یکی از بزرگترین مراکز ترویج علم جهان است ، هر ساله صدها هزار نفر از فرانسویان و جهانگردانی که به این کشور سفر می کننداز این مرکز علمی بازدید می کنند تا با شکوه دانش بشری آشنا شوند. در این مرکز بزرگ علمی ، علاوه بر بخشهای دایمی که در زمینه های گوناگون علمی فعالیت می کند، نمایشگاههای فصلی نیز برگزار می شود تا درآن به معرفی دانش درگوشه وکنار جهان بپردازند. (ادامه خبر)
به نقل از خبرنگار

سه‌شنبه، شهریور ۲۹، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی،29/6/1384

سال 1330 : ایالات متحده یک میمون و11 موش را توسط راکت Aerobee به مدار فرستاد. همگی آنها زنده به زمین بازگشتمد و این ماموریت به عنوان اولین سفر موفق موجودات زنده به مدار نامیده شد.

دوشنبه، شهریور ۲۸، ۱۳۸۴

اشباح حلقه ها ظاهر شدند

در حالیکه حدود ۲۵ سال از زمانی که فضا پیمای ویجر نخستین تصاویر خود از اشباح حلقه های حل راتهیه کرد و در آستانه نخستین سالگرد تصویربرداریهای کاسینی ، اعضای تیم تصویر برداری این فضا پیما توانستند مجموعه ای از تصاویر پی در پی راکه نشان دهنده اشباح حلقه های زحل بود تهیه کنند.
این مجموعه از تصاویر در بخش خارجی حلقه B تهیه شده است وابعاد آن به حدود ۳۵۰۰ کیلومتر در ۱۰۰ کیلومتر بالغ می شود. (ادامه خبر)
به نقل از سایت مجله نجوم

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،28/6/1384

سال 1081 : اختفا نپتون و مشتری. هیچ گزارشی در این زمینه وجود ندارد بویژه که 144 سال قبل از کشف نپتون رخ داده.
سال 1198 : مخترع و دانشمند فرانسوی ، Jean Bernard Leon متولد شد. او اولین عکس را از خورشید گرفت ، تست فوکال را برای تصحیح آینه تلسکوپهای بازتابی اختراع کرد،آونگ فوکو را برای اثبات چرخش زمین اختراع کرد. او همچنین ابزاری شامل آینه های دوار برای محاسبه سرعت نور ساخت و همچنین بر روی نحوه ترکیب تصاویر ناشی از دوربین های دوچشمی در چشمها تحقیقاتی انجام داد.
سال 1227 : ستاره شناس آمریکایی William Bond ، Hyperion قمر زحل را کشف کرد. در سال 1360 ویجر 2 عکسهای نمای نزدیکی از این قمر تهیه کرد که سیب زمینی شکل بودن آنرا نشان میداد. قطر آن از 220 کیلومتر تا 410 کیلونتر است. این ابعاد Hyperion را تبدیل به بزرگترین جرم اقماری سیب زمینی شکل تا به حال رصد شده می کند. دوره گردش Hyperion به دلیل نیروی جاذبه زحل که به جرم غیر متقارن هایپریون وارد میشود، بسیار نامنظم است.

یکشنبه، شهریور ۲۷، ۱۳۸۴

باز آفرینی عکس آنسل آدامز

مجله S&T در آخرین شماره خود(اکتبر) پیشبینی کرد که وضعیت ماه در غروب روز 17 سپتامبربر فراز Gray Peack و Mount Starr King همانند وضعیت عکس مشهور Ansel Adams ، Autumn Moon می باشد که 57 یال پیش گرفته شده.
جمعیت زیادی برای عکاسی از این رخداد! در Yosemite National Park's Glacier Point گرد آمدند.
گزارش کامل را از سایت S&T بخوانید.

کاسینی در جدید ترین عکس خود قمر کوچک و سیب زمینی شکل زحل تلستو را به تصویر کشیده است.

تلستو با 24 کیلومتر قطر از کوچکترین اقمار زحل محسوب میشود مداری بسیار نزدیک و چشبیده به قمر بسیار بزرگتر از خود یعنی تتیس دارید .
این تصویر از قسمت مسطح تلستو تهیه شده تنها شکل سیب زمینی مانند این قمر که خصوصیت آن محسوب میشود قابل تشخیص می باشد و هیچ گونه مشخصه ای از سطح آن قابل تفکیک نیست.کاسینی این تصویر را از فاصله 768000 کیلومتری تلستو و هنگامی که زاویه ی میان خورشید ، قمر و فضاپیما 37 بوده ، شکار کرده است.وضوح این تصویر نیز 5 کیلومتر در هر پیکسل میباشد.
به نقل از سایت Parssky

شنبه، شهریور ۲۶، ۱۳۸۴

سایه فوبوس بر سطح مریخ

برای اطلاعات به اینجا مراجعه کنید

شاهکار تازه هابل: سحابی بومرنگ

اين سحابي بازتابي از گاز و غبار مانند دو مخروط قرينه نسبت به هم است که از ستاره مرکزي خود پرتاب شده اند . طي 1500 سال گذشته نزديک به 5/1 برابر جرم خورشيد را ستاره مرکزي اين سحابي از دست داده است . نام اين سحابي برگرفته از ساختار متقارن آن همان طور که با تلسکوپ هاي زميني ديده مي شود است . اما تصوير واضح هابل از آن توانست ساختار آن را طوري به تصوير بکشد که از روي زمين قابل ديدن نيست .
به نقل از سایت مجله نجوم

در آسمان فردا،27/6/1384

یکشنبه 27/6/1384 ،6:31 : ماه کامل. ماه کامل سپتامبر در فولکلور آمریکایی Fruit Moon یا Barley Moon نامیده میشود. از طرف دیگر چون نزدیکترین ماه کامل به اعتدال پاییزی نیز میباشد،Harvest Moon نیز نامیده میشود.
یکشنبه 17/6/1384 ،7:30 : عطارد در مقارنه سفلی.

جمعه، شهریور ۲۵، ۱۳۸۴

دورترين انفجار کيهانی رديابی شد.(به نقل از سایت فارسی بی بی سی)

منجمان دورترين انفجار کيهانی ثبت شده تا به امروز را که با انتشار اشعه های گاما همراه است و از حاشيه جهان قابل رؤيت می آيد مشاهده کرده اند.
انفجارهای اشعه گاما، آذرخش های فضايی حاوی تشعشعات بسيار قوی انرژی هستند و وقوع آنها غيرقابل پيش بينی است.(ادامه خبر)

در آسمان فردا،26/6/1384

شنبه 26/6/1384 ،1:30 : اورانوس در 2 درجه ای شمال ماه.
شنبه 26/6/1384 ،8:30 : زحل در 1.2 درجه ای جنوب خوشه کندوی عسل.
شنبه 26/6/1384 : اورانوس در 4دقیفه ای شمال ستاره SAO 146230(قدر 6.7).

پنجشنبه، شهریور ۲۴، ۱۳۸۴

دوشنبه، شهریور ۲۱، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی؛21/6/1384

سال 1338 : اتحاد جماهیر شوروی لونا 2 را پرتاب کرد. لونا 2 اولین وسیله دست ساز بشر بود که روی ماه افتاد.
سال 1341 : اتحاد جماهیر شوروی ماموریت بدون سرنشینی به سوی زهره را آزمایش کرد که سفینه مربوطه از مدارزمین نیز خارج نشد. این سومین تلاش نافرجام سری شورویها بود.

یکشنبه، شهریور ۲۰، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،20/6/1384

سال 1364 : سفینه ICE از درون دم پلاسمای دنباله دار 21P/Giacobini-Zinner عبور کرد. نام ابتدایی این سفینه ISSE-3(International Sun-Earth Explore 3) بود که سال 1357 پرتاب شد. در سال 1361این سفینه از طریق سیستم جاذبه ماه و زمین به مدار جدیدی برای مطالعه دنباله دار Giacobini-Zinner هدایت شد و ICE(International Cometary Explorer) نامیده شد.

جمعه، شهریور ۱۸، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی، 18/6/1384

سال 264قبل از هجرت(شمسی) : ستاره شناسان چینی اختفا زهره و قلب الاسد را گزارش کردند.
سال 1271 : ستاره شناس آمریکایی Edward Emerson Barnard پنجمین قمر مشتری، Amalthea را کشف کرد. این اولین قمر اکتشافی مشتری بعد از چهار قمر گالیله ای آن بود. Barnard بیشتر به خاطر اکتشاف ستاره ای که به نام خود او بارنارد نام گذاری شده و بیشترین حرکت ظاهری در آسمان را دارد و او کاشفش بوده معروف است.
سال 1354 : ایالات متحده Viking 1 را پرتاب کرد. این سفینه 20 روز بعد از Viking 2 پرتاب شد ولی 2 ماه زودتر به مریخ رسید. مریخ نشین وایکینگ 1 ، 29 تیر 1355 روی مریخ نشست.
سال 1357 : اتحاد جماهیر شوروی ، Venera 11 را پرتاب کرد.این سفینه در 4 دی ماه 1357 روی زهره نشست. محل فرود آن 800 کیلومتر با محل فرود ونرا 12 که 4 روز پیش روی زهره نشسته بود فاصله داشت.این سفینه 110 دقیفه اطلاعات شامل دما، فشار و ترکیبات جو را به زمین ارسال کرد.

چهارشنبه، شهریور ۱۶، ۱۳۸۴

سالگرد قهرمان


امروز سومین سالمرگ محمد اوراز است.حرف و حدیث زیاد است. امسال هیئت کوهنوردی آذربایجان غربی صعود سراسری به دماوند را به این مناسبت اجرا کرد. اینجا و اینجا بخوانید. عکس از وبلاگ سرود کوهستان.

سه‌شنبه، شهریور ۱۵، ۱۳۸۴

در آسمان 16/6/1384

چهارشنبه 16/6/1384 ،4:30 : مشتری در 1.8 درجه ای شمال ماه.
چهارشنبه 16/6/1384، 10:30 : سماک اعزل در 1.3 در جه ای جنوب ماه.
چهارشنبه 16/6/1384 ،13:30 :زهره در 0.6 درجه ای شمال ماه. اختفا از قسمتی از جنوبگان و آفریقای جنوبی. اطلاعات بیشتر.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی،15/6/1384

سال 1376 : ستاره شناسان کانادایی،Brett Gladman و JJ Kavelaars، ستاره شناس آمریکایی، Joseph Burns و ستاره شناس آمریکایی-استرالیایی، Philip Nicholson، Caliban و Sycorax، اقمار اورانوس را توسط تلسکوپ 5 متری هیل کشف کردند. این گروه برای جستجوی دنباله دارها برنامه ریزی کرده بود ولی در طول اولین ساعت زمان تلسکوپشان با آسمان نامناسب مواجه شدند و برای اینکه از زمانشان استفاده مفید کرده باشند تصمیم به عکاسی از سیاره اورانوس گرفتند.این تصمیم منجر به کشف اولین قمر بعد از سال 1948 توسط تلسکوپی که روی زمین مستقر بود،شد.

شنبه، شهریور ۱۲، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ،یکشنبه 13/6/1384

یکشنبه 13/6/1384 ،15:30 : عطارد در 1.1 درجه ای قلب الاسد(قدر 1).
یکشنبه 13/6/1384 ،19:30 : حداقل رخگرد ماه، 4 درجه.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 12/6/1384

سال 861 قبل از هجرت(شمسی) : اختفای مشتری و دلتا خرچنگ. این رویداد توسط بطلمیوس ثبت شده هرچند خود او این رخداد را رصد نکرده بود زیرا حدود 300 سال قبل از تولد او رویداده بود.
سال 1355 : مریخ نشین وایکینگ 2 در منطقه Utopia Planitia بر سطح مریخ نشست.وایکینگ 2 ،29 مرداد 1354 بیست روز قبل از وایکینگ 1 پرتاب شد ولی دو ماه بعد از وایکینگ 1 به مریخ رسید. مریخ نشین وایکینگ 2 از سطح مریخ عکسهایی ارسال کرد. همچنین نمونه هایی از خاک مریخ را برای یافتن نشانه یا ترکیباتی از حیات در مریخ تجزیه و تحلیل کرد. بررسی هایی نیز در مورد ساختار اتمسفر مریخ انجان داد. لرزه نگارهایی نیز برروی مریخ مستقر کرد. این مریخ نشین تا سه سال و نیم به زمین اطلاعات ارسال میکرد تا در 22فروردین 1359 ارتباطش با زمین قطع شد.

پنجشنبه، شهریور ۱۰، ۱۳۸۴

در آسمان فردا جمعه،11/6/1384

جمعه 11/6/1384 ،13:30 : عطارد در 3درجه ای جنوب ماه.
جمعه 11/6/1384 ،16:30 : زهره در 1.4 درجه ای مشتری.
جمعه 11/6/1384 : سیارک 44 Nysa(قدر 10.8) در 2 دقیقه ای جنوب ستاره یوتا جدی.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 10/6/1384

سال 1183 : ستاره شناس آلمانی Karl Harding سیارک Juno را کشف کرد.
سال 1341 : ناسا اولین فضانوردان غیر نظامی را انتخاب کرد. مهندس آکادمی دریایی ،Elliot See و مهندس هوانوردی Neil Armstrong . See بنا بود که سرخلبان Gemini 9 باشد که در حادثه هوایی در 9اسفند 1344 کشته شد. Armstrong به عنوان سرخلبان Gemini 8 و فرمانده Apolo 11 به فضا رفت. او در 30 تیر 1348 اولین انسانی بود که بر سطح ماه پا گذاشت.
سال 1341 : اتحاد جماهیر شوروی در تلاشی نافرجانی برای پرتاب سفینه بدون سرنشینی به سوی زهره شکست خورد و نتوانست سفینه را از مدار زمین خارج کند. این دومین تلاش نافرجام سری آنها به سوی زهره بود.
سال 1358 : پایونیر 11 از 20920 کیلومتری زحل گذشت و اولین تصاویر نمای نزدیک از این سیاره را ثبت کرد. دو قمر جدید و یک حلقه اضافی کشف شدند. پایونیر 11 در جهت صورت فلکی عقاب پیش میرود و تا 4 میلیون سال دیگر به یکی از ستاره هایش میرسد.

چهارشنبه، شهریور ۰۹، ۱۳۸۴

آنالما

دومین عکس آنالما رو هم امروز تموم کردیم. نتیجه کامل نبود. 1-2 مورد جابجایی داشتیم. از 10 روز دیگه سومین آنالما رو شروع میکنیم.

در آسمان فردا ، 10/6/1384

پنجشنبه 10/6/1384 ،7:30 : اورانوس ( قدر 5.7،قطرزاویه ای 3.7 ثانیه قوسی) در مقابله.
پنجشنبه 10/6/1384 ،7:30 : ماه در اوج.قطر زاویه ای 29دقیقه و 25ثانیه و فاصمه از زمین 406213 کیلومتر.

سه‌شنبه، شهریور ۰۸، ۱۳۸۴

در آسمان فردا،9/6/1384

چهارشنبه 9/6/1384 : عطارد در حضیض.
چهارشنبه 9/6/1384 : زهره در گره صعودی.
چهارشنبه 9/6/1384 ،21:30 : زحل در 5 درجه ای جنوب ماه.

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 8/6/1384

سال 1256 : New York Times خبر کشف سومین قمر مریخ توسط Henry Draper و Edward Holden را اعلام کرد. این اکتشاف بعدها مردود اعلام شد. مداری که برای این قمر اعلام شده بود حتی از قوانین کپلر پیروی نمیکرد.

پنجشنبه، شهریور ۰۳، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ، 4/6/1384

جمعه 4/6/1384 :عطارد در گره صعودی
جمعه 4/6/1384 ،19:48 : تربیع آخر ماه.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی، 3/6/1384

سال 1098 : مریخ به نزدیکترین فاصله از زمین رسید. دو روز فبل از مقابله مریخ. در این حالت مریه بسیار درخشان شده بود که پیشگویان آنرا نحس دانسته بودند. این رخداد تا سال 2003 تکرار نشد.
سال 1201 : ویلیام هرشل درگذشت.او کاشف اورانوس و دو قمرش تایتان و اوبرون بود.او همچنین کاشف کلاهک های یخی مرخ و تشعشع مادون قرمز و میماس و انسلادوی اقمار زحل بود.او همچنین هزاران ستاره دوگانه و 2514 جرم ژرف را فهرست کرد.بعدها The General Cataloge of Nebulae" توسط L.E.Dreyer در سال 1267 توسعه دادده شد تا به NGC معروف شد.
سال 1341 : اتحاد جماهیر شوروی ماموریت بدون سرنشینی را به مقصد زهره شروع کرد که نا موفق ماند و ار مدار زمین خارج نشد.
سال 1360 : ویجر 2 از کنار زهره به مقصد اورانوس گذشت. ویجر 2 از ارتفاع 41000 کیلومتری ابرهای زحل گذشت. عکسهای ارسالی منجر به کشف Pan فمر جدید زحل شد که مدار آن در شکاف انکه قرار داشت.

چهارشنبه، شهریور ۰۲، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 2/6/1384

سال 1368 : ویجر 2 از کنار آخرین سیاره مسیرش ،نپتون با فاصله 5000 کیلومتری گذشت. به تعداد اقمار نپتون 6 عدد اضافه شد و به 8 رسید. سریعترین بادهای منظومه شمسی نیز با سرعت 2000 کیلومتر در ساعت بر سطح نپتون کشف شد.

10 روز غیبت

سلام دوستان
عرضم به حضور عزیزتون که یه 10 روزی رو فرم نبودم. دوباره دارم سعی میکنم یه چیزایی بنویسم.

چهارشنبه، مرداد ۱۹، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 19/5/1384

سال 1369 : سفینه ماژلان وارد مدار زهره شد. بدلیل جو مملو از ابر زهره امکان رصد مسقیم سطح سیاره وجود نداشت. به همین دلیل ماژلان به راداری با توان تفکیک 100 نتر مجهز بود و به مدت 4 سال 99% سطح زهره را نقشه برداری کرد.
سال 1374 : زمین از صفحه حلقه های زحل عبور کرد.

سه‌شنبه، مرداد ۱۸، ۱۳۸۴

دیسکاوری نشست

بلاخره بعد از کلی کش و قوس شاتل دیسکاوری به سلامت فرود آمد. فکر کنم نویسنده های فبرهای صدا و سیما کلی ناراحت شدن. نمیدونید با چه ذوق و شوقی اعلام میکردن که پروژه آمریکایی ها بعد از 2 سال تعطیلی دوباره به اشکال برخورد کرده و از این قبیل حرفا.
در هر حال به تمام پرسنل مرتبط با این پروژه تبریک میگم.
خبر رو از ناسا بخوانید.

در آسمان فردا ،19/5/1384

چهارشنبه 19/5/1384،12:30 : مشتری در 1.3 درجه ای شمال ماه. اختفا از اقیانوس هند جنوبی و بخشی از جنوبگان.

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 18/5/1384

سال 1352: اتحاد جماهیر شوروی مارس7 را پرتاب کرد. مانند مارس6 این سفینه نیز از کنار مریخ(18 اسفند 1352) گذشت و مریخ نشینی را به سمت مریخ رها کرد. مریخ نشین به مریخ نرسید و از 1287 کیلومتری آن گذشت.

یکشنبه، مرداد ۱۶، ۱۳۸۴

المپیادی های نجوم

تیم المپیاد نجوم مشخص شد. نکته جالب مثل همیشه برتری جالب خانمهاست. چه در تعداد نفرات تیم یا تعداد آورندگان مدال طلا. سالهاست که در نجوم خانمها از نظرکمیت (وحتی کیفیت) پیشتاز هستن. فکر میکنم تو تمام بخشهای جامعه این جریان وجود داره. اگر به درصد های کنکور یه نگاه بندازید. در ضمن خبر تیم انتخابی المپیاد نجوم رو میتونید از اینجا بخونید.

در آسمان فردا، 17/5/1384

دوشنبه 17/5/1384 ،8:30:زهره در 1.2 درجه ای ماه. اختفا از آلاسکا و شمال غرب کانادا. اطلاعات بیشتر.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 16/5/1384

سال 1355: وایکینگ 2 ،یک ماه پس از وایکینگ 2 به مریخ رسید. بخش مریخ نشین 12 شهریور 1355 روی مریخ نشست و به مدت سه سال و نیم عکس و اطلاعات فرستاد.

پنجشنبه، مرداد ۱۳، ۱۳۸۴

جنگ ستارگان ، اپیزود3 ،انتقام سیت

دیشب بلاخره آخرین قسمت جنگ ستارگان رو دیدم. لذتبخش بود.
اگر انسان خشم رو کنترل نکنه تمام زندگیش میتونه عوض بشه. مثل همین بنده خدا که قاضی مقدس رو ترور کرده. هرچند که مطمئنم میلیونها نفر از این کار خوشحال شدن، ولی در واقع عمل بسیار ناپسندی بود که حتی در صورتی که این شخص مستحق بوده هم نباید انجام میشد.

دوشنبه، مرداد ۱۰، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 10/5/1384

سال 1197 : ستاره شناس آمریکایی ماریا میچل(Maria Michell) متولد شد. او در سن 29 سالگی اولین اکتشاف تلسکوپی یک دنباله دار را انجام داد.او همچنین به عنوان اولین زن عضو آکادمی آمریکایی علوم و هنر و انجمن پیشرفت علم انتخاب شد. او همچنین اولین پروفسور نجوم Vassar College در Poughkeepsies نیویورک بود که اولین مدیر رصدخانه همین کالج نیز شد.

یکشنبه، مرداد ۰۹، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 9/5/1384

سال 1348 : مارینر 6 از 3437 کیلومتری سطح مریخ گذشت و 200 عکس به زمین ارسال کرد و اندازه گیری هایی از دما و اتمسفر مریخ انجام داد.

سه‌شنبه، تیر ۰۷، ۱۳۸۴

کارگاه ملی نجوم آماتوری

سومين کارگاه ملی نجوم آماتوری (کنام) با موضوع عکاسی نجومی برگزار می شود.
شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران سومين كارگاه ملي نجوم آماتوري (كُنام) را با موضوع عكاسي نجومي و در دو سطح عمومي و پيشرفته در تابستان و پاييز ۱۳۸۴ برگزار خواهد كرد.
كارگاه اول عكاسي نجومي در ۲۰ و ۲۱ مرداد ۱۳۸۴ در تهران برگزار مي‌شود. اين برنامه از صبح پنج‌شنبه ۲۰ مرداد آغاز مي‌شود و پس از دو روز جلسات آموزشي، شركت‌كنندگان و مدرسان اين كارگاه به‌همراه هم در رصدگاهي به‌دور از نور شهر، شب 22-21 مرداد را به‌عكاسي و رصد بارش شهاب برساوشي مي‌پردازند.
ثبت نام در اين برنامه از ابتدا تا پايان تير ۱۳۸۴ از طريق پُركردن پرسشنامه در اين صفحه سايت نجوم يا دريافت پرسشنامه از دفتر انجمن نجوم ايران (تلفن 8989550) و فرستادن آن از طريق پست يا دورنگار انجام مي‌گيرد. اسامي پذيرفته‌شدگان براي شركت در اين برنامه ابتداي مرداد اعلا‌م مي‌شود. بديهي است كه شركت‌كنندگان براي پذيرش در اين برنامه به‌دوربين مناسب عكاسي نجومي (مكانيكي تا ديجيتال) كه تجاربي را با آن كسب كرده باشند، نياز دارند.
هزينه ثبت نام در اين برنامه ۰۰۰، ۳۰ تومان است كه پس از پذيرش نهايي دريافت مي‌شود. پذيرش اعضاي شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران در اولويت است. همچنين اعضا از تخفيف ويژه برخوردارند و هزينه ثبت‌نام آنها 25،000 تومان است. هزينه ثبت‌ نام شامل حضور در جلسات كارگاه، پذيرايي و برنامه رصد و عكاسي پايان دوره مي‌شود و تهيه خوابگاه برعهده شركت‌كنندگان است.
دبير اين كارگاه، اسدالله قمري‌نژاد (شاخه آماتوري انجمن نجوم و عكاس نجومي باتجربه) و مدرسان برنامه، بهترين عكاسان نجومي ايراني هستند. موضوعات اصلي كارگاه عكاسي نجومي شامل عكاسي مقدماتي آسمان شب با دوربين‌هاي ساده مكانيكي، نوردهي بلندمدت با موتور ردياب، عكاسي با تلسكوپ، عكاسي با وِب‌كم و دوربين ديجيتال، و پردازش تصاوير نجومي است.
برای ثبت نام اين فرم را پر کنيد.

در آسمان فردا،8/4/1384

چهارشنبه ،8/4/1384 ،8:30 : مریخ در 2 درجه ای جنوب ماه.

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 7/4/1384

سال 1268(1889) : ستاره شناس آمریکایی Maria Mitchellدرگذشت.او در سن 29 سالگی اولین کشف تلسکوپی دنباله دارش را انجام داد.او همچنین اولین زن عضو انجمن آمریکایی علوم و هنر(American Academy of Arts and Sciences) و انجمن پیشبرد علم(Association for the Advancement of Sciense) بود. او اولین پروفسور نجوم کالج Vassar در Poughkeepsie نیویورک و اولین مدیر رصدخانه همین کالج نیز بود.

یکشنبه، تیر ۰۵، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 5/4/1384

سال 1109(1730) : ستاره شناس فرانسوی Charles Messier متولد شد.او شکارچی زبردست دنباله دارها بود،20 دنباله دارکشف کرد که 14 عدد آنها اجرام جدیدی بودند که هنوز به نام او هستند. او 103 جرم شبه دنباله دار را با عنوان Catalog of Nebulae and Star Clusters فهرست کرد. این فهرست امروزه معروفترین لیست اجرام غیر ستاره ای قابل رصد با تلسکوپهای کوچک است. بعدها با استفاده از دستنوشته های مسیه M104 تا M110 نیز به این مجموعه اضافه شد.

شنبه، تیر ۰۴، ۱۳۸۴

People Are Strange - The Doors

People are strange when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down
When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
When you're strange
When you're strange
When you're strange

People are strange when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down

When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
When you're strange
When you're strange
When you're strange
When you're strange

Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
When you're strange
When you're strange
When you're strange



Jim Morrison was depressed. He went to Robbie Krieger's house, they went to a canyon to watch a sunset, at which time Jim realized he was depressed because "if you're strange, people are strange." He then wrote the rest of the lyrics.
Krieger, The Doors' guitarist, wrote the music.
Krieger did his guitar solo in one take.
About alienation in an unfamiliar world.
This was covered by Horror-core rap duo Twiztid on their album Freekshow. (thanks, Draven - Chicago, IL)

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی، 4/4/1384

سال 1339(1960) : ستاره شناس آلمانی آمریکایی Walter Baade درگذشت.
شرمنده به هیچ وجه حال و حوصله توضیح اضافی ندارم.

جمعه، تیر ۰۳، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 3/4/1384

سال 1378(1999) : سفینه اروپایی-آمریکایی-ایتالیایی کاسینی هویگنس برای دومین بار دور زهره چرخید تا از گرانش زهره برای گرفتن شتاب لازم برای رسیدن به زحل استفاده کند. این سفینه از زمین و مشتری نیز برای این هدف استفاده کرد.

چهارشنبه، تیر ۰۱، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ، 2/4/1384

پنجشنبه ،2/4/1384 : ماه در حضیض. قطر زاویه ای ماه "13'33 و فاصله 359674 کیلومتر.
پنجشنبه ،2/4/1384 : زهره در 5 درجه ای جنوب بتا جوزا،پلوکس(قدر 1).

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 1/4/1384

سال 1054(1675) : رصدخانه سلطنتی گرینویچ در گرینویچ انگلستان تاسیس شد. این رصدخانه در 1263(1884) با رای نمایندگان 25 کشور به عنوان نصف النهار مبدا انتخاب شد.نصف النهار مبدا از مرکز بعلاوه چشمی تلسکوپ نصف النهاری گرینویچ می گذرد.
سال 1357(1978): ستاره شناس آمریکایی James Christy شارون قمر پلوتو را کشف کرد. او در حالی که عکسهای تلسکوپ 1.55 متری رصدخانه نیروی دریایی ایالات متحده را برای تعیین مدار پلوتو بررسی میکرد متوجه کشیدگی در شکل پلوتو شد که با دوره تناوب حدود 6 روز جابجا میشد. بر اساس اسطوره ها این قمر شارون نامیده شد که کرجی رانی بود که ارواح را از راه رودخانه عالم اسفل به دنیای زیرین پلوتو میبرد.

یکشنبه، خرداد ۲۹، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 29/3/1384

سال 296 قبل از هجرت(325) : امپراتورکنستانتین شورای Nicea را تشکیل داد و در طول جلسات این شورا تاریخ رسمی عیدپاک تعیین شد.اولین یکشنبه بعد از ماه کامل و نیز بعد از اعتدال بهاری، تنها مناسبت غربی که بر اساس وضعیتهای نجومی تعیین می شود.
سال 1355(1976) : وایکینگ 1 دو ماه قبل از وایکینگ 2 به مریخ رسید. بخش مریخ نشین 30 خرداد بر روی مریخ فرود آمد وتا 6.5 سال عکس و اطلاعات فرستاد.

شنبه، خرداد ۲۸، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی

سال 1362(1983) : Sally Ride اولین زن فضانورد آمریکایی بوسیله شاتل چلنجر به فضا رفت. اوتا سال 1366 که از ناسا بازنشسته شد 343 ساعت را در فضا گذراند.

پنجشنبه، خرداد ۲۶، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ، 27/3/1384

جمعه 27/3/1384، 12:27 : عبور سایه های یو و اروپا از روی مشتری.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 26/3/1384

سال 1342(1963) : Valentina Tereshkova ،اولین فضانوردزن در فضا نام گرفت. او با وستوک 6 ،48 بار دور زمین گشت و کمتر از 3 روز در مدار بود. مدتی بعد او با فضانورد دیگر شوروی Andrian Nikolayev ازدواج کرد. در 1443 آنها صاحب دختری به نام Elena شدند که اولین کودکی بود که پدر و مادرش هر دو در فضا مدتی را سرکرده اند.

چهارشنبه، خرداد ۲۵، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ،26/3/1384

پنجشنبه 26/3/1384 ،11:30 : مشتری در 0.4 درجه ای شمال ماه.اختفا از آسیای جنوب شرقی و اقیانوس آرام جنوبی. اطلاعات بیشتر.

امروز در تاریخ نجوم و ستاره شناسی 25/3/1384

سال 1282(1903) : ستاره شناس آمریکایی Edward Emerson Barnard لکه سفیدی را روی سطح زحل رصد کرد.بعدها تعیین شد که این طوفان عظیم (3 برابر زمین) هر 30 سال روی میدهد. این دوره با تابستان نیمکره شمالی زحل همزمان است.
سال 1364(1985) : وگا 2 روی زهره نشست. این سفینه شوروی شامل یک کاوشگر دنباله دار هالی بور که در راه زهره از سفینه اصلی جدا شد.

سه‌شنبه، خرداد ۲۴، ۱۳۸۴

در آسمان فردا، 25/3/1384

چهارشنبه 25/3/1384 ، 5:52 : تربیع اول ماه.
چهارشنبه 25/3/1384، 19:03 عبور سایه های یو وگانیمد از روی مشتری.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 24/3/1384

سال 1354(1975) : اتحاد جماهیر شوروی ونرا 10 را پرتاب کرد. این سفینه در 3 آبان 1354 روی زهره نشست و 65 دقیقه اطلاعات شامل دما،چگالی خاک ،سرعت باد را ارسال کرد.

دوشنبه، خرداد ۲۳، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ،24/3/1384

سه شنبه 24/3/1384 ،6:13 : یو ،اروپا و کالیستو با 27 دقیقه قوسی در فاصله مساوی از محور مشتری قرار دارند.
سه شنبه 24/3/1384 ،7:30 : پلوتو(قدر 13.8) در مقابله.
سه شنبه 24/3/1384 : عطارد در بیشترین طول خورشید مرکزی شمالی.
سه شنبه 24/3/1384 : زهره در حضیض.
سه شنبه 24/3/1384 : زودترین طلوع خورشید در طول سال برای نیمکره شمالی.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 23/3/1384

سال 1362(1983) : پایونیر 10 از مدار پلوتو گذشت و اولین ساخته انسان شد که سیارات منظومه شمسی را پشت سر گذاشت.تا 28 بهمن 1376 پایونیر 10 دور ترین ساخته دست بشر از خورشید بود تا اینکه ویجر 1 در این تاریخ از پایونیر 10 جلو زد. جهت حرکت پایونیر 10 در سوی صورت فلکی ثور است که تا دو میلیون سال دیگر به ستارههای ثور میرسد.

شنبه، خرداد ۲۱، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 21/3/1384

سال1364(1985) : وگا 1، سفینه اتحاد جماهیر شوروی روی زهره فرود آمد. وگا 1 سفینه ای 2 منظوره بود که کاوشگری را به سمت دنباله دار هالی فرستاد و در حالی که در جو زهره فرو میرفت ، دستگاهی که توسط فرانسوی ها ساخته شده بود را در جو زهره رها کرد که بوسیله بالونهایش 46 ساعت در جو زهره معلق بود.

جمعه، خرداد ۲۰، ۱۳۸۴

قالی باف!!!!!

یه ایمیل جالب و عجیب از info@ghalibaf.ir داشتم. نمیدونم ایمیل منو از کجا آوره؟ جالبترش اینه که تو ایمیل هیچ چیزی نوشته نشده. فکر کنم واسه اینه که احتمالا دهنمو ور بکشم وگرنه ....

بی نظیر

واقعا عکسهای بینظیر و دلنشین و رویایی و یک عالمه چیز خوب دیگه ای هستن. یه جورایی آدم احساس توانایی میکنه.دوباره به همه این بچه ها تبریک میگم.

چهارشنبه، خرداد ۱۸، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 18/3/1384

سال 1004(1625) : ستاره شناس فرانسوی-ایتالیایی، جیوانی کاسینی متولد شد. او دوره تناوب گردش مشتری و مریخ را محاسبه کرد،4 قمر زحل(Iapetus,Rhea,tethys,Dione) وشکاف معروف کاسینی را کشف کرد.او همچنین رصدهای زیادی بر روی نوردایرة البروجی انجام داد و مشخص کرد که منشا آن عاملی کیهانی است نه عاملی جوی.
سال 1354(1975) : اتحاد جماهیر شوروی ونرا 9 را پرتاب کرد. این سفینه در 30 مهر 1350 روی زهره فرود آمد و 115 دقیقه تصویر تلوزیونی ارسال کرد.

دوشنبه، خرداد ۱۶، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 16/3/1384

سال 1140 (1761) : ستاره شناس روس Mikhail Lomonosov از دانشگاه سنت پترزبورگ در حین عبور زهره از برابر خورشید جو زهره را کشف کرد.
سال 1362(1983) : اتحادد جماهیر شوروی ونرا 16 را پرتاب کرد. ونرا 16 در 22مهر 1362 وارد مدار زهره شد و شروع به نقشه برداری راداری سطح زهره و نقشه برداری دمایی قطب شمال زهره کرد.

پنجشنبه، خرداد ۱۲، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 12/3/1384

سال 1362(1983) : اتحاد جماهیر شوروی ونرا 15 را به مقصد زهره پرتاب کرد.ونرا 15 در 18 مهر 1362 به مدار زهره رسید وشروع به نقشه برداری راداری از قطب شمال مریخ کرد.در طول ماموریتش 194 میلیون کیلومتر مربع را با دقت 2-1 متر نقشه برداری کرد.

دوشنبه، خرداد ۰۹، ۱۳۸۴

صعود به اورست

از صمیم قلب صعود تیم ملی کوهنوردی کشورمون رو به اورست به همه علاقمندان تبریک میگم. به ویژه این که تو این تیم از خانهای ایرانی هم حضور داشتن. البته اسامی افراد صعود کننده به قله رو نمیدونم.اسامی افراد تیم رو میتونید از سایت فدراسیون ببینید. واقعا دمشون گرم هم خانوما هم آقایون. تبرکم رو مختص خانمها نمی کنم چون میدونم که از آقایون توانایی شون کمتر نیست و اگر اولین باره که یه خانم مسلمان که ایرانی هم هست اورست رو فتح کرده بخاطر اینه که تا حالا موقعیتشو نداشتن.
یاد اون زمونا بخیر که هر از گاهی یه قله ای میرفتم ، الان که گیلاس خوری هم نمی تونم برم.

در آسمان فردا ، 10/3/1384

سه شنبه 10/3/1384 ،13:30 : مریخ در 30 ثانیه قوسی شمال ماه. اختفا قابل رویت از بخش جنوبی آمریکای جنوبی و بخش مرکزی آفریقای غربی. اطلاعات بیشتر.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 9/3/1384

سال 1350 (1971) : ایلات متحده مارینر 9 را به مقصد مریخ پرتاب کرد. مارینر 9 جفت مارینر 8 بود که 2 هفته قبل در هنگام پرتاب نابود شده بود.مارینر 9 ،22 آبان به مریخ رسیدو از کل سطح مریخ نقشه برداری کرد ، 7329 عکس از مریخ فرستاد و اندازه گیری های جوی و دمایی نیز از مریخ انجام داد. مارینر 9 تا زمانی که توانایی مانور داشت عملیاتی بود تااینکه 5 آبان 1351 خاموش شد.

یکشنبه، خرداد ۰۸، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ، 9/3/1384

/دوشنبه 9/3/1384 ، 16:17 : تذبیع آخر ماه.
دوشنبه 9/3/1384 ،16:30 : اورانوس در 3 درجه ای شمال ماه.
دوشنبه 9/3/1384 : عطارد در گره صعودی.
دوشنبه 9/3/1384 ،19:07 : عبور سایه یو و اروپا از روی مشتری.

امروز در تاریخ نجوم و فضا نوردی 8/3/1384

سال 1326(1947) : راکت V2 غنیمتی پرتاب شده از White Sands , New Mexico در ارتفاع پایین به خاطر اشکال در ژیروسکپش منفجر شد.

شنبه، خرداد ۰۷، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ، 8/3/1384

یکشنبه 8/3/1384 ،1:30 : نپتون در 5 درجه ای شمال ماه.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی

سال 986 (1607) : ستاره شناس آلمانی یوهانس کپلر یکی از اولین عبور های ثبت شده عطارد را در تاریخ رصد کرد. او این رصد را به پادشاه گزارش داد. ولی محاسبات امروز عبور عطارد را در ان تاریخ تایید نمیکند. شاید کپلر لکه خورشید را با عطارد اشتباه گرفته بود.
سال 1116 (1737) : اختفای عطارد در پس زهره از ساعت 21:46:44 تا 21:48:54 UTC. عطارد به مدت 2 دقیقه و 7 ثانیه در پس زهره مخفی شد.به نظر تنها شخصی که این رخداد را رصد کرده است ، ستاره شناس آماتور بریتانیایی John Bevis بوده.
سال 1350 (1971) : اتحاد جماهیر شوروی سفینه فضایی Mars 3 را به فضا پرتاب کرد.این سفینه در 11 شهریور وارد مدار مریخ شد. مریخ مشینی از سفیمه اصلی جدا شد که در همان روز به سطح مریخ رسید و به مدت 2 دقیقه اطلاعات ارسال کرد.سفینه مدار گرد تا فروردین 1351 مشغول ازسال اطلاعات بود.

شماره جدید نجوم و ...

شماره جدید مجله نجوم رو نمی دونم دیدید یا نه. من خودم هنوز نخوندمش ولی عکس روی جلدش برام خیلی جلب بود. بگذریم که نشان سفر دوستان عزیزم ،بابک ،شادی و سیاوش به آمریکای مرکزیه و خب جذابیت های ویژه این جریان، اون لباسی که از طرف بچه ها تن اون خانوم های بومی شده برام جالب بود که تو نگاه اول به چشم میزنه.
از این جریان که بگذریم دیروز تو وبگردی هام به وبلاگ پوریا ناظمی برخوردم که در مورد برداشتهای آماتورهای ایرانی از دو سفر اخیر آماتورها به جنوبگان و آمریکای مرکزی مطالبی نوشته بود. متاسفانه اون زمان که من با آماتورهای تهرانی به اصطلاح میپریدم! از حضور ایشون استفاده نبردم. همین روزها که کمی سرم خلوت بشه میخوام در مورد اظهار نظر ایشون نظر خودمو بنویسم.
راستی یادم رفته بود، دیشب جاتون خالی یه عروسی باحال دعوت بودیم. گذشته از عروسی ، کسانی رو اونجا دیدم که سالها بود ندیده بودمشون. اول معلم گیتار سالهای دورم. اجرای موسیقی جشن به عهده اون و گروهش بود. وافعا یه کار حرفه ای. واقعا گیتار زدنش عالی بود. صدای بینظیری که از گیتار آریس میومد در کناردرام فوق العاده همکارش با همراهی سینتی سایزر و البته نور پردازی های واقعا بی نظیر چند ساعتی باعث شد فراموش کنم که تو چه مملکتی زندگی میکنم. دمش گرم.
شخص بعدی استاد شخیص شیمی سال 2 دبیرستانمون بود که یه کاری با ما کرد که هرچی عشق به شیمی بود تبدیل به تنفر شد. دم استد صفا هم گرم

جمعه، خرداد ۰۶، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ، 7/3/1384

شنبه 7/3/1384 ،6:30 : حداکثر لیبراسیون ماه،6.7 درجه.
شنبه 7/3/1384 ،23:30 : تنها یکی از اقمار گالیله ای مشتری(کالیستو) برای رصگران آسیایی قابل دیدن است.از 19:05 تا 19:14 UTC.

چهارشنبه، خرداد ۰۴، ۱۳۸۴

آزمونی برای کیمیاگران: از خاک ماه اکسیژن بسازید

قوانین بسیار روشن است. وسیله ای که با وزن مشخص و توان مصرف محدود در مدت 8 ساعت، 5 کیلوگرم اکسیژن از مقدار معلومی از خاک ماه تهیه کند. اولین گروهی که تا قبل از اول ژوئن 2008 موفق شود صاحب جایزه 250000 دلاری میشود.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوری 4/3/1384

سال 1340 (1961) : John F. Kennedy رئیس جمهور وقت ایالات متحده در کنگره اعلام کرد که تا سال 1349 (1970)ایالات متحده آمریکا انسان را بر ماه خواهد نشاند.

در آسمان فردا، 6/3/1384

جمعه 6/3/1384 ،6:10 : عبور سایه یو و اروپا از روی سطح مشتری.

در آسمان فردا ، 5/3/1384

پنجشنبه 5/3/1384 ،15:30 : ماه در حضیض. اندازه زاویه ای "48'32 و فاصله از زمین 364242 کیلومتر.

معین ،انصراف یا آغاز

نمی دونم چقدر تو جریان انتخابات ایران هستید. مصطفی معین که توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شده بود با دستور مستقیم رهبر تایید صلاحیت شد. به نظر شما الان معین باید وارد عرصه رقابت انتخابات بشه یا انصراف بده؟ از لینک بالا می تونید به این موضوع رای بدید و نظر بقیه رو هم بدونید.

سه‌شنبه، خرداد ۰۳، ۱۳۸۴

اولین عکس فضاپیمایی یک فضاپیما

MGS برای اولین بار از یک فضاپیما که حول یک سیاره (غیر از زمین) می گرددعکس گرفته. عکس های جالبیه از لینک بالا میتونید ببینیدشون. یکیش عکسیه که MGS از Mars Odyssey و اون یکه رو هم از Mars Express گرفته.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 3/3/1384

سال 922 (1543) : ستاره شناس لهستانی ،نیکولاس کپرنیک در گذشت. او واضع نظریه خورشید مرکزی بود. بر پایه نظریه بطلمیوس ماه و خورشید به دور زمین می گردند و مریخ، مشتری و زحل در فلکهایی ورای فلک خورشید به دور زمین می چرخند. مشکل توجیه حرکت عطارد و زهره در این مدل بود. بطلمیوس زهره و عطارد را درون فلک خورشید قرار داد در حالی که دیگر ستاره شناسان آنها را پس از فلک خورشید قرار دادند. کوپرنیک متوجه شد که هیچ کدام این مدلها حرکت واقعی این دو سیاره در آسمان را درست توجیه نمی کنند و تنها مدل صحیح قرار گرفتن خورشید در مرکز و گردش سیارات از جمله زمین به دور آن است. انتشار این نظریه به دلیل اینکه زمین تغییر ناپذیر را به حرکت وامیداشت ، 36 سال تا زمان درگذشت کوپرنیک به تاخیر افتاد.

سال 1341 (1962) : فضانورد آمریکایی Scott Carpenter دومین آمریکای بود که درمدار زمین قرار گرفت. موشکهای مرکوری که برای وارد کردن مجدد آن به زمین پیش بینی شده بودند با 3 ثانیه تاخیر روشن شدند و این موضوع باعث شد نقطه فرود کپسول مرکوری 400 کیلومتر جابجا شود. Carpenter با 41 دقیقه تاخیر بوسیله علامتهایی که با آینه به یک قایق عبوری داده بود مکان یابی شد.

دوشنبه، خرداد ۰۲، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ، 3/3/1384

سه شنبه 3/3/1384 ،0:48 : ماه کامل.
سه شنبه 3/3/1384 ، 12:30 : قلب العقرب در 0.8 درجه ای جنوب ماه. اختفا از آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و باریکه شمالی آمریکای جنوبی. اطلاعات بیشتر.

یکشنبه، خرداد ۰۱، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ،2/3/1384

دوشنبه 2/3/1384 ، 2:30 : حداقل رخگرد ماه،6.2 درجه.
دوشنبه 2/3/1384 ،17:30 : عبور سایه یو و اروپا از سطح مشتری.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 1/3/1384

سال 1374 (1995) : زمین از صفحه حلقه های زحل گذشت.با از بین رفتین درخش حلقه ها فرصت مناسبی برای بررسی اجرام کم نور اطراف زحل پدید آمد. تا آن زمان 18 قمر برای زحل کشف شده بود که 13 عدد آنها در زمانهای عبور از صفحه حلقه های زحل کشف شده بودند. و 4 قمر در طول همین عبور کشف شدند. البته احتمال خطا یا مشاهده مجدد قمرهای قبلی نیز بسیار است و کشف قمر باید با رصدهای بعدی تایید شود.

جمعه، اردیبهشت ۳۰، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 30/2/1384

سال 48 قبل از هجرت (573) : اختفا ستاره اتا خرچنگ و زهره بر اساس ثبت رصد ستاره شناسان چینی. 36 روز پیش همین ستاره با مریخ نیز اختفا داشت.

پنجشنبه، اردیبهشت ۲۹، ۱۳۸۴

جنگ ستارگان

اکثر ما اسم فیلم جنگ ستارگان رو شنیدیم ولی نمیدونیم که با یک مجموعه فیلم 6 قسمتی روبرو هستیم که از اواخر دهه 70 میلادی شروع شده و امروز آخرین بخش اون اکران میشه.این مجموعه با Star Wars ,Episode IV :A New Hope شروع شد. آشنایی لوک اسکای واکر با او بی وان کنوبی و آغار طریقت Jedi ، مبارزه با لرد دارت وایدرمظهر Dark Side of The Force . این مبارزه تا بخش بعدی فیلم Star Wars ,Episode V :The Empire Strikes Back ادامه می یابد ودر Star Wars ,Episode VI :Return of The Jedi با کشته شدن لرد دارت وایدر که نام اصلیش آناکین اسکای واکر است و پدر لوک اسکای واکر است پایان می یابد.فیلم بعدی Star Wars ,Episode I :The Fantom Menace به گذشته رجعت می کند. به کودکی آناکین اسکای واکر و تحت تعلیم کویی گون جین گرفتن او را به تصویر میکشد. که در اواخر این اپیزود کویی گون جین کشته شده و آناکین جوان تحت آموزشهای او بی وان کنوبی، شاگرد او قرار میگیرد. در این اپیزود بازی Natalie Portman(همان دختر کوچولوی فیلم لئون) در نقش ملکه Amidala را نمی توان فراموش کرد. مجموعه با Star Wars ,Episode II :Attack of The Clones ادامه یاقت و امروز بعد از سالها شاهد اکران Star Wars ,EpisodeIII :Revenge of The Sith هستیم. من برای دیدن این اپیزود آخر لحظه شماری میکنم.

در آسمان فردا ، 30/2/1384

جمعه 30/2/1384 ،2:30 : مشتری در 0.4 درجه ای شمال ماه. اختفا قابل رویت از جنوب آمریکای مرکزی تا آفریقای جنوبی. اطلاعات بیشتر.

در اسمان فردا ، 30/2/1384

جمعه 30/2/1384 ،2:30 : مشتری در 0.4 درجه ای شمال ماه. اختفا قابل رویت از جنوب آمریکای مرکزی تا آفریقای جنوبی. اطلاعات بیشتر.

چهارشنبه، اردیبهشت ۲۸، ۱۳۸۴

محمد اوراز

تو خبرها خوندم که سنگ یادبود محمد اوراز رو که در ارتفاعات سلطان یعقوب در زادگاه او نصب شده بود در هفته وحدت تخریب شده(به نقل از خبر ورزشی). به نظر من محمد اوراز از نظر ورزشی خیلی از این فوتبالیست های چلغوز پر افاده بالاتر بود. هرچند که همچین کوهنوردی از نظر ارزشهای اخلاقی هم باید جایگاه رفیعی داشته باشه. اون وقت هنوز سنگ مزاری روی مزارش نصب نشده، از مراسم سالگرد درگذشتش هم جلوگیری میشه. البته شاید خیلی ها اسم اوراز رو هم نشنیده باشند ، همین قدر بگم که محمد اوراز فاتح 4 قله بالای 8000 متر زمین بدون اکسیژنست. به قول نویسنده خبر ورزشی ، اوراز یهو شناخته نشد که بشه با این کارها از اذهان پاکش کرد.
یادش گرامی.

سه‌شنبه، اردیبهشت ۲۷، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ، 28/2/1384

چهارشنبه 28/2/1384 ،10:30 : سیارک Irene (قدر 9 ) در مقابله.
چهارشنبه 28/2/1384 : سیارک سرس از 0.3 درجه ای شمال دلتا میزان می گذرد.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 27/2/1384

سال 1215 (1836) : Joseph Lockyer ستاره شناس بریتانیایی متولد شد. او اولین رصدهای خورشیدی بوسیله منشور را برای تحقیق در مورد طیف خورشیدی را انجام داد.او در طیف خورشید عنصری را یافت که در زمین پیدا نشده بود. او این عتصر را Helium نامید( بر گرفته از نام لاتین خورشید، Helios) . هلیوم 27 سال بعد در زمین نیز کشف شد. او همچنین از اولین کسانی بود که لایه مرئی خورشید را رصد کرد و این لایه بعدها کروموسفر نامیده شد.او پایه گذار مجله علمی نیچرNature نیز بود.
سال 1348 (1969) : ونرا 6 به زهره رسید و در طول فرورفتن در جو زهره 51 دقیقه اطلاعات ارسال کرد.

دوشنبه، اردیبهشت ۲۶، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 26/2/1384

سال 988 (1609) : گالیلئو گالیله گزارشهایی در مورد تلسکوپ که بوسیله اپتیک شناس هلندی Hans Lippershey ساخته شده بود دریافت کرد. او تا 6 ماه بعد اولین رصدهای نجومی خود را با تلسکوپ دست سازش انجام داد.
سال 1348 (1969) : ونرا5 ، سفینه اتحاد جماهیر شوروی به زهره رسید. این سفینه به مدت 53 دقیقه ، در حالی که وارد جو زهره می شد اطلاعات ارسال می کرد.

یکشنبه، اردیبهشت ۲۵، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ، 26/2/1384

دوشنبه 26/2/1384 ،13:27 : تربیع اول ماه
دوشنبه 26/2/1384 ،15:18 : عبور سایه های اروپا و یو از روی مشتری.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 25/2/1384

سال 413 (1034) : اختفا بتا عقرب و مشتری که توسط ستاره شناسان چینی رصد و ثبت شد.
سال 1092 (1713) : سالگرد تولد ستاره شناس فرانسوی Nicolas Louis de Lacialle. او در طول 4 سال رصد آسمان نیمکره جنوبی از دماغه امید نیک ، موقعیت 10000 ستاره را ثبت کرد و 42 جرم غیر ستاره ای را فهرست کرد و 15 صورت فلکی را نام گذاری نمود. فهرست ستارهای او برای نیم کره جنوبی هنوز مورد استقاده عمومی است.
سال 1337 (1958) : اتحاد جماهیر شوروی اسپوتنیک 3 را پرتاب کرد. این اولین ماهواره ای بود که از صفحات خورشیدی استفاده می کرد.
سال 1339 (1960) : اتحاد جماهیر شوروی اولین کپسول بدون سرنشین وستوک را آزمایش کرد. این کپسول از هم پاشید و در 14 شهریور 1341 در حوالی Wisconsin به زمسن افتاد.

چهارشنبه، اردیبهشت ۲۱، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ،22/2/1384

پنجشنبه 22/2/1384، 10:58 : کالیستو از 5 ثانیه قوسی جنوب مشتری عبور می کند.
پنجشنبه 22/2/1384 ، 22:30 حداکثر رخگرد(لیبراسیون) ماه ، 6.8 درجه.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 21/2/1384

سال 1250 (1871) : ستاره شناس بریتانیایی جان هرشل در گذشت. پسر ویلیام هرشل در مورد بسیاری از ستاره های دوگانه ای که پدرش فهرست کرده بود مطالعه کرد و به دماغه امید نیک رفت و 68948 ستاره را فهرست کرد. همچنین تعداد زیادی از دوگانه ها و سحابی هایی را که از انگلستان قابل رویت نبودند را فهرست کرد.او همچنین در مورد ثبوت تصاویر عکاسی بر روی کاغذ حساس مطالاتی انجام داد و این روند را بهبود بخشید. همچنین واژه های نگاتیو و پوزتیو را در فرهنگ لغات عکاسی وارد کرد.
سال 1335 (1956) : ستاره شناس آمریکایی والتر سیدنی آدامز( Walter Sydney Adams) در گذشت.او مدیر رصدخانه مونت ویلسون بود و در ابداع روش تعیین فاصله ستارگان با استفاده از طیف سنجی مشارکت داشت. همچنین همراه George Ellery Hale میدان مغناطیسی لکه های خورشید را کشف کرد.همچنین در اکتشاف دی اکسید کربن در جو زهره و سیانوژن و هیدروکربنها در ابر های گاز بین ستاره ای همکاری کرد. اولین کوتوله سفید (Sirus b) نیز توسط این ستاره شناس شناسایی شد.
سال 1363 (1984) : عبور زمین ، برای ناظر مریخی!

سه‌شنبه، اردیبهشت ۲۰، ۱۳۸۴

در آسمان فردا ، 21/2/1384

چهارشنبه 21/2/1384 ،07:30 : سیارک وستا در مقارنه خورشیدی.
چهارشنبه 21/2/1384 : زهره در گره صعودی.
چهارشنبه 21/2/1384 : عطارد در بیشترین عرض خورشید مرکزی جنوبی.

امروز در تاریخ نجوم وفضانوردی 20/2/1384

سال 1323 (1946) : مهندس آلمانی ورنر فون بران یک راکت V2 غنیمتی را از White Sands در ایالت نیومکزیکو پرتاب کرد. این راکت تا ارتفاع 114 کیلومتری بالا رفت و رکورد جدیدی در ارتفاع به جا گذاشت.
سال 1350 (1971): اتحاد جماهیر شوروی سفینه Mars 2 راپرتاب کرد.این سفینه در27 نوامبر 1971 در مدار مریخ قرار گرفت و کپسول مریخ نشین را رها کرد.کپسول فرود آمد ولی اطلاعاتی نفرستاد. مدار گرد تا مارس 1972 اطلاعات ارسال می کرد.

یکشنبه، اردیبهشت ۱۸، ۱۳۸۴

آیا MPL سرانجام پیدا شده؟

نمی دونم یادتون هست که سال 1378 MPL(Mars Polar Lander)در حوالی قطب جنوب مریخ ناپدید شد؟
Michael C. Malin از عکسهای اون سالها تونسته نتایج خوبی استنتاج کنه و جای MPL رو حدس بزنه. تو برنامه امسال MGS تهیه عکسهای با دقت نیم متر در ازای هر پیکسل از محل احتمالی برخورد MPL وارد شده که بلاخره مشکل فرود MPL مشخص بشه.
البته تا حالا دلیل از کار افتادن MPL رو جدا شدن زود هنگام موتورهای MPL و سقوط از ارتفاع 40 متری عنوان شده.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 18/2/1384

سال 1350 (1971) : موشک حامل سفینه مارینر 8 به مقصد ماه به دلیل اشکالات در زمان پرتاب نابود شد.

شنبه، اردیبهشت ۱۷، ۱۳۸۴

پنجشنبه، اردیبهشت ۱۵، ۱۳۸۴

چهارشنبه، اردیبهشت ۱۴، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 14/2/1384

سال 152 (773): اختفا مشتری با بتا عقرب ، این رخداد توسط ستاره شناسان چینی رصد و ثبت گردید.
سال 1368(1989) : سفینه آمریکایی ماژلان در قسمت بار شاتل آتلانتیس به مدار زمین منتقل شد. این سفینه سپس توسط یک موشک سوخت جامد به سوی زهره پرتاب شد. بعد از 15 ماه در 10 اوت 1990 ماژلان وارد مدار زهره شد و 16 ماه را به نقشه برداری 90% سطح زهره با تفکیک 180 متر گذراند.

سه‌شنبه، اردیبهشت ۱۳، ۱۳۸۴

نامه

اگر نامه ای مینویسی به باران
سلام مرا نیز بنویس
اگر نامه ای مینویسی به خورشید
سلام مرا نیز بنویس
سلام مرا از دل کاهگل با باران
سلام مرا در شب سرد نومید
اگر نامه ای مینویسی به دریا
سلام مرا نیز بنویس
سلام مرا با اگرها ایا
به مرغان صحرا در ان جستجوها
سلام مرا نیز بنویس
اگر نامه ای مینویسی
سلام پر از شوق بر باد دادن ارزوه

نگاهم

همیشه نگاهم به راهت میشینه
برام رفتن تو تب اخرینه
برام رفتن تو تب اخرینه
براهی که رفتی اگر سرنوشته
هنوزاسم خوبت رو قلبم نوشته
هنوزاسم خوبت رو قلبم نوشته
بهارم تو بودی, تبارم تو بودی
کتاب دلم را, تو با عشق ربودی
گناهم تو بودی, ثوابم تو بودی
به من هر چه دادی,دلم را ربودی

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 13/2/1384

سال 1040(1661) : یوهانس کپلر و کریستسن هویگنس جداگانه عبور عطارد را رصد کردند. یوهانس هولیوس این رخداد را بین اول و دهم می پیشبینی کرده بود.

دوشنبه، اردیبهشت ۱۲، ۱۳۸۴

جان مریم

جان مريم
وای گل سرخ و سفیدم کی می آیی
بنفشه برگ بیدم کی می آیی
تو گفتی گل در آید من می یایم (2) ه
وای گل عالم تموم شد کی می آیی
وای جان مریم جان مریم جان مریم
جان مریم چشماتو وا کن سری بالا کن
در اومد خورشید؛ شد هوا سفید؛ وقت آن رسید
که بریم به صحرا؛ وای نازنین مریم
جان مریم چشماتو واکن منو صدا کن
بشیم رونه؛ بریم از خونه؛ شونه به شونه، به یاد آن روزها
وای نازنین مریم؛ وای نازنین مریم؛ وای نازنین مریم
باز دوباره صبح شد؛ من هنوز بیدارم
کاش می خوابیدم تو را خواب میدیدم
خوشه غم توی دلم زده جونه؛ دونه به دونه
دل نمی دونه چه کنه با این غم
وای نازنین مریم؛ وای نازنین مریم؛ وای نازنین مریم
بیا رسید وقت درو؛ مال منی از پیشم نرو
بیا سر کارمون بریم درو کنیم گندم آرا
بیا رسید وقت درو؛ مال منی از پیشم نرو
بیا سر کارمون بریم بیا بیا نازنین مریم

یکشنبه، اردیبهشت ۱۱، ۱۳۸۴

در آسمان امروز و فردا

یکشنبه 11/2/1384 07:51 : گانیمد از یک گرفتگی بسیار نزدیک با مشتری بیرون می آید.
یکشنبه 11/2/1384 10:54 : تربیع آخر ماه.
یکشنبه 11/2/1384 19:30 : نپتون در 5 درجه ای شمال ماه.
دوشنبه 12/2/1384 19:30 : مریخ در 3 درجه ای شمال ماه.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 11/2/1384

سال 1328 (1949) : ستاره شناس آلمانی آمریکایی جرارد کویپر قمر نپتون ،نرئید(Nereid) را کشف کرد.
سال 1337(1958) : اتحاد جماهیر شوروی در یک اقدام سری برای پرتاب سفینه بدون سرنشین به ماه شکیت خورد.

شنبه، اردیبهشت ۱۰، ۱۳۸۴

از سر دلتنگی

تا حالا شده مخت فلج بشمه؟ نتونی به یه سوسک هم فکر کنی ؟ دلت بخواد مغزتو بالا بیاری؟ بخوای بری یه جا فقط گریه کنی؟ بخوای بری یه جا فریاد بزنی؟ اصلا دلت بخواد یه نفر رو اونقد کتک بزنی که جلو چشات جون بده؟ خیلی باید جالب باشه نه؟
چه میدونم حماقت که شاخ و دم نداره؟

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 10/2/1384

سال 385 (1006) : نورانی ترین ابرنواختر تاریخ ثبت شد.این ابر نواختر به نورانیت ماه بود و در جایی که امروزه صورت فلکی ارنب (Lupus) قرار دارد دیده شد.جزئیات این رخداد توسط ستاره شناسان مصری ثبت شد. همچنین در عراق، ایتالیا، سویس، چین، ژاپن، فرانسه و سوریه نیز ثبت شد.

جمعه، اردیبهشت ۰۹، ۱۳۸۴

When A Man Loves A Woman

When a man loves a woman
Can't keep his mind on nothing else
He'd trade the world for the good thing he's found

If she is bad, he can't see it
She can do no wrong
Turn his back on his best friend if he put her down

When a man loves a woman
He'll spend his very last dime
Tryin' to hold on to what he needs

He'd give up all his comforts
And sleep out in the rain
If she said that's the way it ought to be

Well, this man loves you, woman
I gave you everything I have
Tryin' to hold on to your precious love
Baby, please don't treat me bad

When a man loves a woman
Down deep in his soul
She can bring him such misery

If she is playin' him for a fool
He's the last one to know
Lovin' eyes can never see

When a man loves a woman
He can do her no wrong
He can never hug some other girl

Yes, when a man loves a woman
I know exactly how he feels
'Cause baby, baby, I'm a man

When a man loves a woman.… By:Percy Sledge

Don't Cry (original) 2Pariya

Talk to me softly, there's something in your eyes
Don't hang your head in sorrow, and please don't cry
I know how you feel inside, I - I've been there before
Something is changing inside you, and don't you know

Don't you cry tonight
I still love you baby
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you, baby
.An' don't you cry tonight

Give me a whisper, and give me a sigh
Give me a kiss before you tell me goodbye
Don't you take it so hard now
And please don't take it so bad
I'll still be thinking of you, and the times we had
An' don't you cry tonight

Don't you cry tonight
An' don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
An' don't you cry tonight

And please remember that I never lied
And please remember how I felt inside now, honey
You've gotta make it your own way
But you'll be alright now, sugar
You'll feel better tomorrow
Come the morning light, now baby

An' don't you cry tonight
An' don't you cry tonight.
An' don't you cry tonight,
There's a heaven above you baby
An' don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry tonight
Baby, maybe someday
Don't you cry
Don't you ever cry, cry, cry
Don't you cry tonight

Don't Cry (Alt) 2Pariya

If we could see tomorrow
What of your plans
No one can live in sorrow
Ask all your friends
Times that you took in stride
They're back in demand
I was the one who's washing
Blood off your hands

Don't you cry tonight
I still love you baby
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

I know the things you wanted
They're not what you have
With all the people talkin'
It's drivin' you mad
If I was standin' by you
How would you feel
Knowing your love's decided
And all love is real

An don't you cry tonight
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

I thought I could live in your world
As years all went by
With all the voices I've heard
Something has died
And when you're in need of someone
My heart won't deny you
So many seem so lonely
With no one left to cry to baby

An don't you cry tonight
An don't you cry tonight
An don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry tonight
Baby maybe someday
Don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry Tonight

در آسمان فردا ، 10/2/1384

شنبه 10/2/1384 ،01:30 : حداکثر لیبراسیون ماه 6.8 درجه.
شنبه 10/2/1384 : اورانوس (قدر 5.9) در 1.7 درجه ای ستاره لاندا(Lambda) دلو(قدر 4).

پنجشنبه، اردیبهشت ۰۸، ۱۳۸۴

Flickr

This is a test post from flickr, a fancy photo sharing thing.

در آسمان فردا ،9/2/1384

جمعه 9/2/1384 ،14:30 : ماه در حضیض. با اندازه زاویه ای "23'32 و فاصله 369029 کیلومتر.
جمعه 9/2/1384 : مریخ در 5/0 درجه ای یوتا دلو.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 8/2/1384

سال 1350 (1971) : ناسا اعلام کرد از این پس فضانوردان بازگشته از ماه قرنطینه نخواهند شد.خدمه قبلی آپولو پس از بازگشت از ماه برای جلوگیری از احتمال آلوده بودن به ارگانیسم های ناشناخته قرنطینه می شدند.

چهارشنبه، اردیبهشت ۰۷، ۱۳۸۴

Dreaming My Dreams

All the things you said to me today
Changed my perspective in every way
These things count to mean
so much to me
Into my faith you
And your baby
It s out there
If you want me
I'll be there
It's out there

I'll be dreaming my dreams
With you
And there's no other places
That I'd lay down my face
I'll be dreaming my dreams with you

It's out there
If you want me,I'll be here
I'll be dreaming my dreams with you
And there's no other places that I'd
lay down my face
I'll be dreaming my dreams with you


Dreaming my dreams was written on December 25th 1993. Cranberies

امروز در تاریخ نجوم و فضا نوردی 7/2/1384

سال 1338 (1959) : ناسا اولین فضانوردها را انتخاب کرد. این هفت نفر عبارتند از: Scott Carpenter, Gordon Cooper, John Glenn, Gus Grissom, Wally Schirra, Alan Shepard و Deke Slayton. همه این افراد در برنامه Mercury پرواز کردند به جز Slayton که بخاطر مشکلات قلبی کنار گداشته شد. او در طول یک دهه بعد به عنوان مدیر خدمه پروازی ناسا مشغول به کار شد تا اینکه در سال 1351(1972) از نظر پزشکی تایید شد. اولین و تنها پرواز او با عملیات آپولو-سویوز در سال 1354(1975) بود.

سه‌شنبه، اردیبهشت ۰۶، ۱۳۸۴

به پریا

پریا
يكي بود يكي نبود
زير گنبد كبود
لخت و عور تنگ غروب سه تا پري نشسه بود.
زار و زار گريه مي كردن پريا
مث ابراي باهار گريه مي كردن پريا.
گيس شون قد كمون رنگ شبق
از كمون بلن ترك
از شبق مشكي ترك.
روبروشون تو افق شهر غلاماي اسير
پشت شون سرد و سيا قلعه افسانه پير.

از افق جيرينگ جيرينگ صداي زنجير مي اومد
از عقب از توي برج شبگير مي اومد...

« - پريا! گشنه تونه؟
پريا! تشنه تونه؟
پريا! خسته شدين؟
مرغ پربسته شدين؟
چيه اين هاي هاي تون
گريه تون واي واي تون؟ »

پريا هيچي نگفتن، زار و زار گريه ميكردن پريا
مث ابراي باهار گريه مي كردن پريا
***
« - پرياي نازنين
چه تونه زار مي زنين؟
توي اين صحراي دور
توي اين تنگ غروب
نمي گين برف مياد؟
نمي گين بارون مياد
نمي گين گرگه مياد مي خوردتون؟
نمي گين ديبه مياد يه لقمه خام مي كند تون؟
نمي ترسين پريا؟
نمياين به شهر ما؟

شهر ما صداش مياد، صداي زنجيراش مياد-

پريا!
قد رشيدم ببينين
اسب سفيدم ببينين:
اسب سفيد نقره نل
يال و دمش رنگ عسل،
مركب صرصر تك من!
آهوي آهن رگ من!

گردن و ساقش ببينين!
باد دماغش ببينين!
امشب تو شهر چراغونه
خونه ديبا داغونه
مردم ده مهمون مان
با دامب و دومب به شهر ميان
داريه و دمبك مي زنن
مي رقصن و مي رقصونن
غنچه خندون مي ريزن
نقل بيابون مي ريزن
هاي مي كشن
هوي مي كشن:
« - شهر جاي ما شد!
عيد مردماس، ديب گله داره
دنيا مال ماس، ديب گله داره
سفيدي پادشاس، ديب گله داره
سياهي رو سياس، ديب گله داره » ...
***
پريا!
ديگه تو روز شيكسه
دراي قلعه بسّه
اگه تا زوده بلن شين
سوار اسب من شين
مي رسيم به شهر مردم، ببينين: صداش مياد
جينگ و جينگ ريختن زنجير برده هاش مياد.
آره ! زنجيراي گرون، حلقه به حلقه، لابه لا
مي ريزد ز دست و پا.
پوسيده ن، پاره مي شن
ديبا بيچاره ميشن:
سر به جنگل بذارن، جنگلو خارزار مي بينن
سر به صحرا بذارن، كوير و نمك زار مي بينن

عوضش تو شهر ما... [ آخ ! نمي دونين پريا!]
در برجا وا مي شن، برده دارا رسوا مي شن
غلوما آزاد مي شن، ويرونه ها آباد مي شن
هر كي كه غصه داره
غمشو زمين ميذاره.
قالي مي شن حصيرا
آزاد مي شن اسيرا.
اسيرا كينه دارن
داس شونو ور مي ميدارن
سيل مي شن: گرگرگر!
تو قلب شب كه بد گله
آتيش بازي چه خوشگله!

آتيش! آتيش! - چه خوبه!
حالام تنگ غروبه
چيزي به شب نمونده
به سوز تب نمونده،
به جستن و واجستن
تو حوض نقره جستن

الان غلاما وايسادن كه مشعلا رو وردارن
بزنن به جون شب، ظلمتو داغونش كنن
عمو زنجير بافو پالون بزنن وارد ميدونش كنن
به جائي كه شنگولش كنن
سكه يه پولش كنن:
دست همو بچسبن
دور ياور برقصن
« حمومك مورچه داره، بشين و پاشو » در بيارن
« قفل و صندوقچه داره، بشين و پاشو » در بيارن

پريا! بسه ديگه هاي هاي تون
گريه تاون، واي واي تون! » ...

پريا هيچي نگفتن، زار و زار گريه مي كردن پريا
مث ابراي باهار گريه مي كردن پريا ...
***
« - پرياي خط خطي، عريون و لخت و پاپتي!
شباي چله كوچيك كه زير كرسي، چيك و چيك
تخمه ميشكستيم و بارون مي اومد صداش تو نودون مي اومد
بي بي جون قصه مي گف حرفاي سر بسه مي گف
قصه سبز پري زرد پري
قصه سنگ صبور، بز روي بون
قصه دختر شاه پريون، -
شما ئين اون پريا!
مث ابراي باهار گريه مي كردن پريا.
***
دس زدم به شونه شون
كه كنم روونه شون -
پريا جيغ زدن، ويغ زدن، جادو بودن دود شدن، بالا رفتن تار شدن
[ پائين اومدن پود شدن، پير شدن گريه شدن، جوون شدن
[ خنده شدن، خان شدن بنده شدن، خروس سر كنده شدن،
[ ميوه شدن هسه شدن، انار سر بسّه شدن، اميد شدن ياس
[ شدن، ستاره نحس شدن ...

وقتي ديدن ستاره
يه من اثر نداره:
مي بينم و حاشا مي كنم، بازي رو تماشا مي كنم
هاج و واج و منگ نمي شم، از جادو سنگ نمي شم -
يكيش تنگ شراب شد
يكيش درياي آب شد
يكيش كوه شد و زق زد
تو آسمون تتق زد ...

شرابه رو سر كشيدم
پاشنه رو ور كشيدم
زدم به دريا تر شدم، از آن ورش به در شدم
دويدم و دويدم
بالاي كوه رسيدم
اون ور كوه ساز مي زدن، همپاي آواز مي زدن:

« - دلنگ دلنگ، شاد شديم
از ستم آزاد شديم
خورشيد خانم آفتاب كرد
كلي برنج تو آب كرد.
خورشيد خانوم! بفرمائين!
از اون بالا بياين پائين
ما ظلمو نفله كرديم
از وقتي خلق پا شد
زندگي مال ما شد.
از شادي سير نمي شيم
ديگه اسير نمي شيم
ها جستيم و واجستيم
تو حوض نقره جستيم
سيب طلا رو چيديم
به خونه مون رسيديم ... »
***
بالا رفتيم دوغ بود
قصه بي بيم دروغ بود،
پائين اومديم ماست بود
قصه ما راست بود:

قصه ما به سر رسيد
غلاغه به خونه ش نرسيد،
هاچين و واچين
زنجيرو ورچين!

در آسمان فردا ، 7/2/1384

چهارشنبه 7/2/1384 ،03:30 : قلب العقرب (قدر 1/1 ) در 7/0 درجه ای ماه. اختفا قابل رویت از آسیای شرقی ،آفریقای شمال شرقی ،بخش زیادی از اروپا و قسمتی از بریتانیا. اطلاعات بیشتر.
به نظر اطلاعات بالا کمی اشکال داره!! از اینجا اطلاعات درست را بگیرید.

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 6/2/1384

سال 1341 (1962) : اتحاد جماهیر شوروی کاسموس 4 اولین ماهواره هواشناسی خود را پرتاب کرد.
سال 1341 (1962) : ایالات متحده ماهواره Ariel 4 انگلستان را از پایگاه کیپ کاناورال پرتاب کرد.اولین ماهواره بین المللی که پرتو ایکس و پرتو کیهانی را از مدار زمین اندازه گیری کرد. همچنین اولین سفینه غیر آمریکایی و شوروی بود که وارد فضا می شد.
سال 1346 (1967) : ایتالیا ماهواره San Marco 2 را از سکویی آبی در سواحل کنیا پرتاب کرد. این اولین پرتاب ماهواره از دریا بود.

دوشنبه، اردیبهشت ۰۵، ۱۳۸۴

The Last Castle

نمیدونم نسخه اصلی این فیلم رو دیدید یا نه؟ ولی فکر کنم که نسخه ایرانیزه(اسلامیزه) شدشو حتما دیدید. تفاوت این دو تا خیلی زیاده. مثلا تو نسخه اصلی بالا بردن پرچم کشور ایالات متحده بعد از تسخیر قلعه هدفه ولی تو نسخه ایرانی هدف پایین کشیدن این پرچمه. دوست دارم بدونم اون یارویی که این فیلم رو تو صدا و سیما جمع کرده چه ذهنیتی راجع به بیننده ایرانی داشته؟
البته هر ذهنیتی داسته فکر کنم درست بوده.

در آسمان فردا ،6/2/1384

سه شنبه 6/2/1384 ،20:30 : ماه در 1 درجه ای جنوب مشتری.
سه شنبه 6/2/1384 ،21:30 : عطارد (قدر 4/0) در بیشترین کشیدگی غربی ، 27 درجه.

امروز در تاریخ نجوم و فضا نوردی 5/2/1384

سال 1227(1848) : سیارک Metis 9 توسط ستاره شناس ایرلندی Andrew Graham کشف شد.
سال 1362 (1983) : پایونیر 10 اولین سفینه ای که به فاصله ای از خورشید رسید که از فاصله خورشید و پلوتو بیشتر بود.
سال 1369 (1990) : تلسکوپ فضایی هابل از محفظه بار شاتل دیسکاوری خارج شد. کل این جریان توسط دوربین IMAX ویژه ای فیلم برداری شد.

یکشنبه، اردیبهشت ۰۴، ۱۳۸۴

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 4/2/1384

سال 1311 (1932) : سیارک زمین گذر!!! آپولو 1862 توسط ستاره شناس آلمانی Karl Reinmuth کشف شد. این سیارک اولین سیارک از این رده بود که نیم قطر اطول آن از نیم قطر اطول زمین بزرگتر بود. بعضی از این سیارکها تا حد بسیار خطرناکی به زمین نزدیک می شوند.
سال 1351(1970) : چین ماهواره China 1 را توسط موشک Long March 1 پرتاب کرد و به پنجمین کشوری تبدیل شد که ماهواره خود را در مدار قرار داده.

شنبه، اردیبهشت ۰۳، ۱۳۸۴

سهراب سپهری

نام شعر : شب تنهايي خوب

گوش كن ، دورترين مرغ جهان مي خواند.

شب سليس است، و يكدست ، و باز.

شمعداني ها

و صدادارترين شاخه فصل ، ماه را مي شنوند.

پلكان جلو ساختمان

،در فانوس به دست

و در اسراف نسيم

،گوش كن ، جاده صدا مي زند از دور قدم هاي ترا.

چشم تو زينت تاريكي نيست.

پلك ها را بتكان ، كفش به پا كن ، و بيا.

و بيا تا جايي ، كه پر ماه به انگشت تو هشدار دهد

و زمان روي كلوخي بنشيند با تو

و مزامير شب اندام ترا، مثل يك قطعه آواز به خود جذب كنند.

پارسايي است در آنجا كه ترا خواهد گفت :

بهترين چيز رسيدن به نگاهي است كه از حادثه عشق تر است.

آسمان فردا 4/2/1384

فردا 4/2/1384 04:30 : حداقل لیبراسیون ماه 4/5 درجه.
فردا 4/2/1384 14:36 : ماه کامل.
فردا 4/2/1384 : خسوف جزئی. قابل مشاهده ازآمریکای شمالی و جنوبی ، آسیا و استرالیا. اطلاعات بیشتر

امروز در تاریخ نجوم و فضا نوردی 3/2/1384

سال 1341(1962) : در چهارمین تلاش برای فرود روی ماه ،سفینه آمریکایی رنجر4 به پشت ماه برخورد (crash-landing) کرد، ولی هیچ اطلاعاتی ارسال نکرد.
سال 1346(1967) : اتحاد جماهیر شوروی سفینه سویوز-1 را که حامل ولادیمیر کوماروف بود را پرتاب کرد. این سفینه که جزء برنامه مقدماتی فرود روی ماه بود و با سفینه سویوز-2 که روز بعد با 3 فضانورد پرتاب شد قرار ملاقات داشت. ازاین 3 فضانورد 2 تن با راه پیمایی فضایی خود را به سویوز 1 رساندند. اما یکی از پانل های خورشیدی پس از در مدار قرار گرفتن سفینه دچار مشکل شد و به دور قسمتی از سفینه پیچید. تلاش برای نجات سفینه با انجام مانور نیز بخاطر ممانعت حسگر های جهت گیری سویوز نیز به جایی نینجامید. در هنگام ورود به جو نیز یکی از سنسور های فشار دچارمشکل شد که از باز شدن چتر اصلی ممانعت کرد. کوماروف چتر کمکی را باز کرد ولی این چتر نیز به دور چتر از کار افتاده پیچید و سفینه در اورنبورگ(روسیه جنوبی) 4 اردی بهشت سقوط کرد. کوماروف را می توان اولین کشته یک ماموریت فضایی در حال اجرا دانست.

جمعه، اردیبهشت ۰۲، ۱۳۸۴

قصه من و گستره نگار نوین و ...

من یک و نیم ماه پیش یه غلطی کردم و از این شرکت معظم گستره نگار نوین 3 تا کامپیوتر خریدم.هنوزه که هنوزه این سه تا سیستم رو کامل تحویل نگرفتم که نگرفتم. آخه یکی نیست بگه آخه دیوانه مگه خودت چلاقی؟
خلاصه سر جریان این خرید و البته خرید 4 تا میز و 1 پیشخون به شدت هر دو طرف حال دادن بهم. اصلا وقتی به این جریان فکرمی کنم احساس داشتن 2 تا گوش دراز بهم دست می ده.

پنجشنبه، اردیبهشت ۰۱، ۱۳۸۴

ADSL

بعد از مدتها بلاخره امروز به ADSL مفتخر شدیم.

آسمان امروز و فردا 1/2/1384

امروز1/2/1384 : عطارد در اوج.
فردا 2/2/1384 ، 14:30 : اوج بارش شلیاقی. این بارش از 26 فروردین تا 4 اردی بهشت فعال بوده و با 20-15 شهاب در ساعت بارش ضعیفی است. مولد این بارش دنباله دارThatcher است که با دوره تناوب 415 سال دنباله بلند دوره ای محسوب می شود. بارش امسال تحت تاثیر نورانیت شدید ماه نیز می باشد.
فردا 2/2/1384 : مریخ در 1/1 درجه ای شمال ستاره دلتا جدی(قدر 3).
فردا 2/2/1384 ، 22:30 : مشتری در 6/0 درجه ای شمال ماه (ساعت 18:00). اختفا از بخشی از جنوبگان ، بخشهای جنوبی اقیانوس هند و نیمه جنوبی آفریقا قابل رویت است.برای جزئیات بیشتر

امروز در تاریخ نجوم و فضانوردی 1/2/1384

سال 1377(1998) - کاسینی-هویگنس اولین گردش به دور زهره (از دو گردش) را برای بدست آوردن شتاب لازم برای رسیدن به زحل را انجام داد. این سفینه از گردش دور زمین و مشتری نیز برای بدست آوردن شتاب لازم برای رسیدن به زحل استفاده کرد.
سال 1381(2002) - زبانه های قدرتمند خورشیدی به سیستمهای تامین نیرو و ارتباطات سفینه نوزومی مریخ ژاپنیها آسیب رساند.تمام تلاشها برای جهت دهی سفینه به مدار مناسب با شکست مواجه شد و سفینه در تاریخ 18 آذر ماه 1382 رها شد. سفینه به سوی مریخ رفته و وارد مدارهلیوسنتریک 2 ساله ای شد.

جمعه، فروردین ۲۶، ۱۳۸۴

سوالات مرحله اول نخستین المپیاد نجوم ایران - قسمت 1


سوالات مرحله اول نخستین المپیاد نجوم ایران
شامل 40 سوال چند گزینه ای و 8 مسئله کوتاه ، زمان آزمون 3 ساعت و 30 دقیقه.
1- شتاب جسمی که به دور رایره می گردد
الف)حتما به سمت مرکز است ب)اندازه سرعت را تغییر نمی دهد
ج)جهت و اندازه آن ثابت است د)در خلاف جهت حرکت است
2-اگر زمین در خلاف جهت فعلی به دور خودش می چرخید شبانه روز نجومی چقدر طول می کشید؟
الف)23:56 ب)24:00 ج)24:04 د)23:52
3-اگر ناظری که بر روی ماه زندگی میکند زمین را در سمت الراس خود مشاهده کند، چقدر طول می کشد تا زمین برای این ناظر غروب کند؟
الف)یک شبانه روز خورشیدی(24 ساعت) ب)یک چهارم شبانه روز (6 ساعت)
ج)27.3 شبانه روز د) هیچ وقت زمین غروب نمی کند
4-برآیند نیروهای وارد بر ماهواره ای که به دور زمین می چرخد برابر است با:
الف) 0 ب)mv²/r ج)mg د)بستگی به موقعیت ماهواره دارد
5-سه تکه یخ هم اندازه و بزرگ هر کدام در لیوانی پر از آب که آنها را A و B و C می نامیم غوطه ورند. در داخل قطعه یخ A حبابی از هوا دیده می شود. از داخل قطعه B مقداری آت وجود دارد و در داخل قطعه C میخ کوچکی قرار دارد. پس از آنکه یخ ها آب شدند ،
الف)تنها در C آب سرریز می شود.
ب)در A آب تغییر نمی کند، در B و C آب سرریز می شود.
ج)آب در هر سه ظرف سرریز می شود.
د)در C آب پایین می رود. در A و B آب لبالب می ماند (تغییر نمی کند).
ه)آب در هیچ ظرفی تغییر نمی کند.
6-اگر دوره تناوب چرخش زمین به دور مرکز کهکشان 200 سال باشد ،خورشید از لحظه تولد تاکنون چند بار به دور کهکشان چرخیده است؟
الف)5 ب)10 ج)25 د)100 ه)125
7-کدام یک از مکانهای زیر برای پرتاب سفینه فضایی مناسب تر است؟
الف)هاوانا پایتخت کوبا ب)استکهلم پایتخت سوئد
ج)سیدنی در استرالیا د)مسکو پایتخت روسیه ه)تهران
8-کدام یک ازسیاره های منظومه شمسی کمترین دوره تناوب هلالی را دارد؟
الف)عطارد ب)زهره ج)مریخ د)مشتری ه)زحل
9-یک دیسک آهنی را که سوراخی در وسط آن است را به آرامی گرم می کنیم تا منبسط شود، در این حالت قطر سوراخ ،
الف)کم می شود ب)زیاد می شود ج)تغییر نمی کند
با تشکر از امیر نقی زاده

بازم شروع:D

سلام
من باید هر 6 ماه یه بار بیام اینجا بگم که ازاول دارم شروع میکنم.
این هم کوپن این ماه